to top

the Barking Barber / Βασίλης Πορτοκάλης – Η περιποίηση ενός ζώου δεν είναι φιογκάκια και κουρέματα, είναι θέμα υγείας

Πίσω από το the Barking Barber βρίσκουμε το Βασίλη Πορτοκάλη. Μορφωμένο παιδί…έχει τελειώσει στο πανεπιστήμιο Πειραιά το τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, έμαθε 3 ξένες γλώσσες, μοίρασε βιογραφικά πολλά και ένα ωραίο πρωί τα μάζεψε και πήγε Ισπανία. Σπούδασε Pet grooming στο Posh Pets of Spain και hair of the dog II και έτσι έκανε επάγγελμα το πάθος του και άνοιξε το the Barking Barber. Οι πελάτες του λένε ότι τα σκυλιά τους δε θέλουν να φεύγουν από εκεί, γι αυτό και εμείς θέλουμε να τον γνωρίσουμε λίγο καλύτερα.

 

 

Ποια είναι η ιδέα πίσω από το the Barking Barber?
Η ιδέα είναι να δώσω πίσω – έστω και στο ελάχιστο – σε αυτό το υπέροχο πλάσμα που λέγεται σκύλος και μου έχει δώσει τόσα πολλά.

 

Ποιες είναι οι υπηρεσίες που παρέχει στους μικρούς μας φίλους, το the Barking Barber?
Σε πολύ γενικές γραμμές και χωρίς να μπω σε τεχνικές λεπτομέρειες και ορολογίες, μπανάκια, κουρέματα, κόψιμο νυχιών και πολλά άλλα.

 

Σε μια Ελλάδα οικονομικής πιέσης, θα χαρακτηρίσουν κάποιοι την περιποίηση του κατοικίδιου σαν πολυτέλεια. Εσυ τι έχεις να πεις γι αυτο;
Όπως ανέφερα και πριν η περιποίηση ενός ζώου δεν είναι μόνο φιογκάκια και εντυπωσιακά κουρέματα, είναι πρωτίστως θέμα υγείας, επομένως εάν δεν μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στις ανάγκες της ευζωίας του, δεν το παίρνουμε καθόλου ή διαλέγουμε ένα ζώο που δεν έχει μεγάλες απαιτήσεις όσον αφορά την περιποίηση του.

 

.facebook_1492415875038

 

Πως και που μπορεί να βρει κανείς πληροφορίες για ραντεβού / περιποίηση του κατοικίδιου του, στο the Barking Barber?
Το ”Μπαρμπέρικο” βρίσκεται στη Νέα Σμύρνη στην οδό Βρυούλων, εναλλακτικά μπορεί όποιος ενδιαφέρεται να με βρει στη σελίδα μου στο facebook (πατήστε εδώ) καθώς και στο τηλέφωνο 213 0423424.

 

Πόσο απαραίτητη είναι η περιποίηση των μικρών μας φίλων;
Το grooming των κατοικίδιων,  είναι κατά κύριο λόγο θέμα υγείας και υγιεινής του ζώου και κατά συνέπεια δικής μας, άρα κάτι απαραίτητο στην καθημερινότητα μας.

 

Πόσο πρέπει να αγαπάς τα ζώα για να κάνεις αυτή τη δουλειά;
Είναι τόσο σκληρή και απαιτητική δουλειά, που αν δεν είσαι ”τρελός” με τα ζώα, δε θα αντέξεις ούτε μια μέρα. Δυστυχώς δεν παίζουμε με κουτάβια όλη μέρα όπως θα πίστευε κανείς.

 

FB_IMG_1492415389554

 

Ενα περιστατικό που σε δυσκόλεψε;
Καθημερινά έρχομαι αντιμέτωπος με δύσκολα περιστατικά, κακοποιημένα,παραμελημένα, με προβλήματα συμπεριφοράς αλλά αγαπώ τις προκλήσεις και προσπαθώ πάντα να αλλάξω το πως βλέπει ένα ζώο τη διαδικασία της περιποίησης του.

 

Τι δεν ξεχάσεις ποτέ;
Την ευγνωμοσύνη στο βλέμμα κάποιων ζώων.

 

Είναι τα ζώα άγρια ή γίνονται από λάθος μεταχείριση του ανθρώπου;
Τα ζώα γεννιούνται με τα ένστικτα τους. Αν πάρουν αγάπη θα δώσουν αγάπη, αν πάρουν αγριάδα θα γίνουν άγρια. Δεν υπάρχουν κακά σκυλιά λοιπόν, υπάρχουν κακοί κηδεμόνες.

 

 

Έχεις μια ιδιαίτερη ευαισθησία με τους μικρούς αδέσποτους φίλους! Γιατί;
Το προσδόκιμο ζωής ενός αδέσποτου στο δρόμο είναι περίπου δυο χρόνια. Δυο χρόνια μόνιμης αγωνίας, μέσα στις κακουχίες, τη βια και την αβεβαιότητα. Το ερώτημα για εμένα ήταν πάντα γιατί όχι.

 

Συνεργάζεσαι με κάποιες φιλοζωικές;
Προσπαθώ να βοηθάω όσους περισσότερους μπορώ, αλλά έχουμε λίγο πιο κοντινή σχέση και κοινές ”δράσεις” με τους εθελοντές του Penny Marathon (πατήστε εδώ) και το Φιλοζωικό Σωματείο Γαλατσίου (πατήστε εδώ).

 

Τι έχεις να προτείνεις σε κάποιον που σκέφτεται να αποκτήσει ένα κατοικίδιο; Petshop ή φιλοζωική;
Πρώτα να το σκεφτεί πάρα πολύ καλά, γιατί μιλάμε για μια τεράστια δέσμευση για αρκετά χρόνια, μετά να κάνει μια βόλτα στις φιλοζωικές και στα καταφύγια, υπάρχουν διαμάντια κρυμμένα.

 

 

Πόσα σκυλιά έχεις;
Αυτή την περίοδο συγκατοικώ με τέσσερα σκυλιά

θα μπορούσες να σκεφτείς την ζωή σου χωρίς σκυλιά;
Τρόμαξα και μόνο που διάβασα την ερώτηση, όχι.

 

 

Λεωνίδας Βασιλόπουλος

Λατρεύω αυτή την πόλη, όταν πολλοί την μισούν. Η Αθήνα είναι όμορφη, ιδιαίτερη, απλά πρέπει να σηκώσεις το βλέμμα για να την δεις, πρέπει να την περπατήσεις, να την ψάξεις, τότε μόνο θα την ανακαλύψεις. πάμε παρέα….

Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found