to top

Αυτό που θέλουμε για το Athens Hat, είναι να γεμίζει τον κόσμο με χαμόγελα και μοναδικά καπέλα

Κατεβαίνοντας την Περικλέους στο κέντρο της Αθήνας, συναντάς πάρα πολλά εμπορικά! Ένα από αυτά είναι πιο ιδιαίτερο και λέγεται Athens Hat. Ένα μικρό κατάστημα γεμάτο με καπέλα!

Η διαφορά από ένα ακόμα μαγαζί που πουλάει το συγκεκριμένο αξεσουάρ, είναι η μοναδικότητα σε κάθε ένα από αυτά! Καπέλα ζωγραφισμένα στο χέρι σύμφωνα με την δική σου ιδέα, σκέψη, διάθεση, για το δικό σου στυλ, για το μοναδικό σου χαρακτήρα!

Γνωρίστε τον Γιώργο, την Σοφία, το Athens Hat και φτιάξτε ένα καπέλο αποκλειστικά για εσάς..

 

Ποια είναι η ιδιαιτερότητα του Athens Hat και πως ξεκίνησε
Το Athens Hat, αυτό καθ’αυτό αποτελεί ένα ιδιαίτερο project. Είναι το πρώτο κατάστημα το οποίο ειδικεύεται στα καπέλα και πιο συγκεκριμένα στην ζωγραφική πάνω σε καπέλα. Πέρα από αυτό, τo Athens Hat αντανακλά, κυριολεκτικά, την προσωπικότητα μου και την δική μου φιλοσοφία. Έκανε την εμφάνισή του τον Οκτώβρη και ήρθε για να μείνει!!

• Σκοπός είναι να προσφέρει σε πολλούς λάτρεις του καπέλου την δυνατότητα να βρουν στην αγορά, αυτό ακριβώς που έχουν στο μυαλό τους. Αυτό αναζητούσα κι εγώ πάντοτε και αφού είδα πως δεν μπορώ να το βρω, αποφάσισα να το δημιουργήσω. Από την άλλη, επιθυμώ όσοι δεν φορούν καπέλα ή τα χρησιμοποιούν καθαρά ως αξεσουάρ παραλίας, να δουν το καπέλο μέσα από τα δικά μου μάτια. Το κριτήριο επιλογής ήταν πολύ απλό. Η πρώτη μου σκέψη ήταν «Γιώργο κάνε κάτι που αγαπάς ..». Άλλωστε δεν έχουν όλοι την ευκαιρία να κάνουν το hobby τους επάγγελμα.

 

Το καπέλο είναι ανδρικό αξεσουάρ ή unisex;
Ισως παλαιότερα να επικρατούσε αυτή η άποψη. Πλέον και ιδιαίτερα μετά την εδραίωση του StreetWear, το καπέλο αποτελεί ένα αξεσουάρ βασικό και για τα δυο φύλα. Δεν σου κρύβω πως έχουν υπάρξει φορές που με έχουν ρωτήσει αν τα καπέλα είναι μόνο ανδρικά.

• Παρά ταύτα, δεν θεωρώ πως είναι θέμα φύλου το καπέλο, αλλά στυλ και προσωπικότητας. Καλό θα ήταν να αποβάλουμε αυτόν τον μύθο στην Ελλάδα!

 

BeFunky Collage7iutuipop

 

Το καπέλο είναι classic ή μόδα;
Η κουλτούρα του StreetWear τα τελευταία χρόνια έχει εδραιωθεί έχοντας ένα μεγάλο κοινό το οποίο την ακολουθεί πιστά. Ορίζει ως βασικά αξεσουάρ τα sneakers και τα καπέλα, πράγμα που σημαίνει πως πλέον τα καπέλα έχουν γίνει της μόδας. Βέβαια, αν θες την γνώμη μου, ως λάτρης του καπέλου από τότε που μπορώ να θυμηθώ τον εαυτό μου, το καπέλο, για όσους το φορούν χρόνια, είναι κλασικό και απαραίτητο στοιχείο στην καθημερινότητα τους.

• Ειδικότερα, για μένα το καπέλο για μένα είναι κάτι σαν τα παπούτσια μου. Βασικό συστατικό της καθημερινότητας μου. Δεν μπορώ να με φανταστώ χωρίς καπέλο. Ειναι σαν να μου ζητάς να κυκλοφορώ χωρίς ρούχα. Πολλοί άνθρωποι έχουν “φετίχ” με τις τσάντες για παράδειγμα ή είναι Sneaker Addicts, εγώ είμαι ένας Hat Lover.

 

Ανάμεσα σε πόσα και ποια είδη μπορεί κανείς να επιλέξει;
Στο Athens Hat θα βρείτε δυο βασικές κατηγορίες καπέλων, αυτά με το κυρτό γείσο (AKA baseball caps, trucker hats or dadhats) και αυτά με το ίσιο γείσο (AKA snapbacks). Υπάρχουν και υποκατηγορίες των καπέλων με διαφοροποιήσεις όπως η ύπαρξη διχτυού στο πίσω μέρος, ο τρόπος ρύθμισης μεγέθους κλπ. Και φυσικά πολλοί διαφορετικοί χρωματισμοί.

 

Και αφού επιλέξει η συνέχεια είναι …
Δουλεύουμε μαζί με τον πελάτη το σχέδιο της επιλογής του. Αν ο πελάτης έχει έτοιμο σχέδιο, τότε προχωράμε στην εκτίμηση του κόστους, αν έχει μια βασική ιδέα, τότε ετοιμάζουμε μαζί το σχέδιο και έπειτα προχωράμε στην εκτίμηση του κόστους.Λαμβάνουμε μια προκαταβολή για το custom καπελο και η αποπληρωμή του γινεται κατα την παραλαβή.

 

BeFunky Collager6er

 

Τι χρόνο χρειάζεται;
Ο χρόνος για ένα custom καπέλο είναι ανάλογος του σχεδίου του. Για ένα σχέδιο περίπλοκο, με πολλές λεπτομερείς και layers, όπου θα πρέπει κατά τη διάρκεια της δημιουργίας του να το αφήνω μερικές ώρες να στεγνώσει και έπειτα να ζωγραφίζω και να επαναλαμβάνω τη διαδικασία. Αυτή η δουλειά μπορεί να πάρει 2-3 ημέρες. Αν το σχέδιο είναι απλό και γραμμικό, συνήθως χρειάζομαι 1-2 ώρες. Σίγουρα το καπέλο χρειάζεται ένα 24ωρο για να στεγνώσει το υλικό με το οποίο ζωγραφίζω μιας και στην αρχική του μορφή είναι υγρό και ρευστό.

• Έπειτα από 24 ώρες, πλήρως στεγνό, καταλήγει στην τελική του μορφή όπου είναι ελαστικό και συμπαγές και ανάγλυφο παράλληλα. Σε αυτό οφείλεται και η υψηλή ανθεκτικότητα του μιας και έχει χρόνο να “ενσωματωθεί” στο ύφασμα.

• Στο Athens Hat κάθε καπέλο είναι μοναδικό. Ζωγραφίζεται εξ’ολοκλήρου από την αρχή, με ιδιαίτερη προσοχή στην λεπτομέρεια.

 

Θα λέγαμε ότι το καπέλο αντιμετωπίζεται σαν καμβάς;|
Αυτή ακριβώς η πρόταση αντανακλά το πως έχω το καπέλο στο μυαλό μου. Όταν βλέπω στον δρόμο ανθρώπους να φορούν απλά καπέλα, φαντάζομαι τι θα προσέθετα πάνω σε αυτό το καπέλο που στα μάτια μου φαντάζει ως ένας λευκός καμβάς έτοιμος να «βανδαλιστεί» καλλιτεχνικά. Και κάπως έτσι εμπνέομαι …

• Μια από τις πηγές έμπνευσής μου αποτελεί ο άνθρωπος και ο τρόπος ένδυσης του καθώς και ο τρόπος που κινείται στον χώρο.

 

Ποιο σχέδιο από όλα αυτά μέσα στα χρόνια, κρατάει την πρώτη θέση στις πωλήσεις;
Ένα πολύ αγαπημένο μας σχέδιο το οποίο συνάδει απόλυτα με την φιλοσοφία του Athens Hat … “Think outside the box”. Με περηφάνια, μπορούμε να πούμε πως είναι το best seller μας!

 

athenshat5hgjk

 

Υπάρχει κάποιο σχέδιο που σε δυσκόλεψε πάρα πολύ ή ακόμα να αρνήθηκες να το φτιάξεις;
Αρκετά σχέδια με δυσκόλεψαν και μου πήραν ώρες για να τα ολοκληρώσω. Ποτέ όμως δεν αρνήθηκα να ζωγραφίσω κάποιο σχέδιο. Για μένα είναι μια πρόκληση και ευκαιρία να ανακαλύψω κι άλλες τεχνικές …

 

Το πιο περίεργο σχέδιο που σου έχουν ζητήσει να φτιάξεις και το έφτιαξες!
Το πιο περίεργο σχέδιο που έχω φτιάξει μέχρι στιγμής ήταν αρκετά kinky (γέλια) .. Μια κοπέλα ήρθε στο μαγαζί για να παραγγείλει ένα καπέλο για τον σύντροφο της. Εκείνος είχε τότε ένα όραμα, να ζωγραφίσει σε όσο το δυνατόν περισσότερους τοίχους στην Αθήνα ..πέη!! Όπως καταλαβαίνεις, στην αρχή γέλασα, αλλά προχωρήσαμε κανονικότατα στη δημιουργία του καπέλου και το αποτέλεσμα … ένα καπέλο γεμάτο πέη (γέλια)!

 

Θα μπορούσαμε να πούνε ότι κάθε καπέλο είναι μοναδικό;
Με σιγουριά!! Λαμβάνοντας υπόψιν το γεγονός πως όλα είναι ζωγραφισμένα στο χέρι, ένα ένα, κανένα καπέλο ή σχέδιο δεν μπορεί να είναι ακριβές αντίγραφο ενός άλλου. Παρά ταύτα, η φιλοσοφία μου είναι, κάθε καπέλο που ζωγραφίσω, κάθε σχέδιο, να είναι μοναδικό! Ειδικότερα στις παραγγελίες πελατών, είμαι πολύ αυστηρός στο να μην αναπαράγονται τα σχέδια. Το εφαρμόζω όμως και σε σχέδια που ζωγραφίζω ο ίδιος για το Athens hat.

 

BeFunky Collage nbvn

 

Ποιος είναι ο στόχος για το Athens hat;
Έχω πολλές σκέψεις για το Athens Hat. Σίγουρα θα ήθελα να επεκταθεί, να μεγαλώσει και δεν σου κρύβω ότι το βλέπω σε κάποια άλλη ευρωπαϊκή και μη χώρα.

• Αυτό που θα θέλω πάντα να κάνω, όπου και αν βρίσκεται το Athens Hat, είναι να γεμίζω τον κόσμο με χαμόγελα και μοναδικά καπέλα.

• Η αλήθεια είναι πως έχουμε ήδη ξεκινήσει κάποια μικρά βήματα, κάποιες συζητήσεις για ενδεχόμενες μελλοντικές συνεργασίες στο εξωτερικό. Αλλά δεν βιάζομαι ιδιαίτερα, περιμένω την κατάλληλη στιγμή, όταν το Athens Hat, θα είναι «έτοιμο».

 

 

Athens Hat
• 
Περικλέους 19, στο Σύνταγμα (here),

• Facebook (here)

• Instagram (here)

• e-mail – athenshatgr@gmail.com .

Εκεί μπορούμε να συζητήσουμε το project, να προτείνουμε σχέδια και να ολοκληρώσουμε την διαδικασία παραγγελίας του καπέλου.

Σύντομα θα υπάρξει και ένα e-shop στο οποίο θα μπορεί κανείς να επιλέγει από τα διαθέσιμα σχέδια.
Σε περίπτωση όμως που επιθυμεί να κάνει μια custom παραγγελία, αυτή θα γίνεται και πάλι μέσω των σελίδων ή αυτοπροσώπως από το κατάστημά μας.

 

 

 

Λεωνίδας Βασιλόπουλος

Λεωνίδας Βασιλόπουλος

Λατρεύω αυτή την πόλη, όταν πολλοί την μισούν. Η Αθήνα είναι όμορφη, ιδιαίτερη, απλά πρέπει να σηκώσεις το βλέμμα για να την δεις, πρέπει να την περπατήσεις, να την ψάξεις, τότε μόνο θα την ανακαλύψεις. πάμε παρέα….

urbanlife_gr
1317
 Photos
12864
 Followers
7455
 Following
𝕶𝖊𝖊𝖕 𝖒𝖊 𝖗𝖚𝖓𝖓𝖎𝖓𝖌 
#urbanphotography #urban_greece #urbanstyle #urbanlife #urbanlife_gr #athens #athens_city #athensvibe #igtravel #igers #ig_greece #igdaily #downtown #mycity_rural_life #mycitylife #wu_greece #greece #greecestagram #explore #εσυεχειςστοπιατοσουολοκληρηαθηνα #αυτοτογκριζοτησχρωμαειναιμοναχαβιτρινα #μιαδιαδρομηακομη #αθήναμου 
@iasonas_tsimplis amazing shot!p⃞i⃞n⃞k⃞
💓💓💓💓💓
#urbanphotography #urban_greece #urbanstyle #urbanlife #athens #athensgreece #athens_city #mycity #mycity_rural_life #downtown #walkingreece #pink #sunsetphotography #sunset #ig_greece #igdaily #igers #igers_greece #wu_greece #greece #greecestagram #photoshoot #photography #colors #εσυεχειςστοπιατοσουολοκληρηαθηνα #αυτοτογκριζοτησχρωμαειναιμοναχαβιτρινα #μιαδιαδρομηακομη #αθηναμου 
@danis_p_gr what a fantastic shot!𝘞𝘢𝘭𝘬𝘪𝘯𝘨 𝘪𝘯 𝘮𝘺 𝘤𝘪𝘵𝘺 📍📍📍📍 #urbanphotography #urban_greece #urbanstyle #urbanlife #athens #athensgreece #athenscity #downtown #ig_greece #igdaily #igers #explore #mycity #mycitylife #wu_greece #greece #weekendvibes #wintermood #εσυεχειςστοπιατοσουολοκληρηαθηνα #αυτοτογκριζοτησχρωμαειναιμοναχαβιτρινα #μιαδιαδρομηακομη #αθηναμου 
@iasonas_tsimplis amazing shot!𝘜𝘳𝘣𝘢𝘯𝘪𝘲𝘶𝘦 ❗️❗️❗️❗️❗️❗️❗️ #urbanphotography #urban_greece #urbanstyle #urbanlife #sunset #sunsetphotography #sunsetlover #athens #athensgreece #athens_city #athensvibe #ig_greece #igers #igers_greece #igdaily #downtown #mycity #mycity_rural_life #explore #εσυεχειςστοπιατοσουολοκληρηαθηνα #αυτοτογκριζοτησχρωμαειναιμοναχαβιτρινα #μιαδιαδρομηακομη #αθηναμου 
@chricimatthews amazing shot!𝘭𝘰𝘤𝘬𝘦𝘥 •••••••••••••• #athens #athensgreece #urbanphotography #urban_greece #urbanstyle #urbanlife_gr #wu_greece #ig_greece #igdaily #igers #downtown #sunset #view #colors #greece #εσυεχειςστοπιατοσουολοκληρηαθηνα #αυτοτογκριζοτησχρωμαειναιμοναχαβιτρινα #μιαδιαδρομηακομη #αθηναμου 
@marina.symeonidou123 amazing shot!l⃞o⃞s⃞t⃞ i⃞n⃞ t⃞h⃞e⃞ n⃞i⃞g⃞h⃞t⃞ 
#urbanphotography #urban_greece #urbanstyle #athensgreece #athens #wu_greece #greece #nightphotography #urbanstories #streetstyle #ig_greece #igdaily #igers_greece #εσυεχειςστοπιατοσουολοκληρηαθηνα #αυτοτογκριζοτησχρωμαειναιμοναχαβιτρινα #μιαδιαδρομηακομη #αθηναμου 
#ig_greece #igtravel #igers #downtown #mycity #nightphotography #nightlife 
@danis_p_gr amazing shot!Giveaway💥💥💥 Κερδίστε το υπέροχο κολιέ από τα @noilence !!!!
Ακολούθησε τα παρακάτω βήματα: ⭐️ Ακολούθησε το @urbanlife_gr ⭐️Ακολούθησε το @noilence ⭐️Κάνε tag 2 φίλες/φίλους σου και μπες στην κλήρωση που θα γίνει την Παρασκευή 14/02❤️❤️! #urbanstyle #giveaway #design #jewelryaddicted @noilence #solidcollection ‼️‼️Unfollow μετά την κλήρωση συνεπάγεται σε μη συμμετοχή σας σε περαιτέρω διαγωνισμούς‼️‼️𝘈Θ𝘦𝘯𝘴 📍📍📍📍
#urbanphotography #urban_greece #urbanstyle #urbanlife #urbanlife_gr #athens #athens_city #athensvibe #wu_greece #ig_greece #igdaily #igtravel #downtown #mycity #myathens #greece #streetphotography #ruinporn #εσυεχειςστοπιατοσουολοκληρηαθηνα #μιαδιαδρομηακομη #αυτοτογκριζοτησχρωμαειναιμοναχαβιτρινα #αθηναμου 
@mariadepi 𝘢𝘮𝘢𝘻𝘪𝘯𝘨 𝘴𝘩𝘰𝘵!𝘌𝘺𝘦𝘴 𝘸𝘪𝘵𝘩𝘰𝘶𝘵 𝘢 𝘧𝘢𝘤𝘦|| #𝘶𝘳𝘣𝘢𝘯𝘴𝘵𝘺𝘭𝘦 
#𝘶𝘳𝘣𝘢𝘯𝘱𝘩𝘰𝘵𝘰𝘨𝘳𝘢𝘱𝘩𝘺 #urban_greece #urbanlife #streetphotography #streetstyle #bnwphotography #bnw #bnw_captures #ig_greece #igdaily #igtravel #ig_captures #wu_greece #instagood #graffiti_art #graffiti #graffitiart #wallsproject #greece 
#greecestagram 
#εσυεχειςστοπιατοσουολοκληρηαθηνα #αυτοτογκριζοειναιμοναχαβιτρινα #μιαδιαδρομηακομη #αθηναμου 
@ypsilon_67 𝑎𝑚𝑎𝑧𝑖𝑛𝑔 𝑠ℎ𝑜𝑡!!!𝑤𝑟𝑖𝑡𝑖𝑛𝑔𝑠 𝑜𝑛 𝑡ℎ𝑒 𝑤𝑎𝑙𝑙

#urbanphotography #urban #urbanstyle #athensgreece #athens #streetstyle #streetphotography #graffiti #graffitiart #graffiti_art #wu_greece #ig_greece #igdaily #igtravel #explore #streetart #downtown #εσυεχειςστοπιατοσουολοκληρηαθηνα #αυτοτογκριζοτησχρωμαειναιμοναχαβιτρινα #μιαδιαδρομηακομη #αθηναμου 
@georgearkoudas amazing shot!l⃞e⃞t⃞ t⃞h⃞e⃞ s⃞u⃞n⃞s⃞h⃞i⃞n⃞e⃞ i⃞n⃞

#urbanphotography #urban #athensgreece #athens #athens_city #streetstyle #streetphotography #ig_greece #igdaily #igers #wu_greece #greece #sunnyday #visitgreece #travelphotography #downtown #walkinginmycity #εσυεχειςστοπιατοσουολοκληρηαθηνα #αυτοτογκριζοτησχρωμαειναιμοναχαβιτρινα #αθηναμου #μιαδιαδρομηακομη 
@dionysia_arg amazing shot!𝔠𝔞𝔯𝔬𝔲𝔰𝔢𝔩 𝔩𝔬𝔳𝔢𝔯 ✨✨✨✨✨✨ #urbanphotography #urban_greece #urbanstyle #urbanlife #urbanlife_gr #athens #athensgreece #athensbynight #ig_greece #igdaily #igers #igers_greece #wu_greece #downtown #streetstyle #carousel #αυτοτογκριζοειναιμοναχαβιτρινα #αθηναμου #εσυεχειςστοπιατοσουολοκληρηαθηνα #μιαδιαδρομηακομη 
@g.lygkris amazing shot!