to top

Γιωργος Στεφανου – ΕΙΝΑΙ ΕΥΤΥΧΗΜΑ ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΧΟΜΠΙ ΜΟΥ ΝΑ ΒΟΗΘΑΩ ΣΤΗΝ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΠΟΥ ΑΓΑΠΩ

Όταν η φωτογραφία γίνεται πάθος και τρόπος έκφρασης και αυτά τα τρία παντρεύονται με την τεχνολογία τότε το αποτέλεσμα σου κόβει την ανάσα.
O Γιώργος Στεφάνου μοιράζεται μαζί μας το χόμπι του, την εναέρια φωτογράφιση.

Κάντε μας μια μικρή εισαγωγή για εσάς.
Γεννήθηκα και ζω στη Σύρο . Με την φωτογραφία ασχολούμαι ερασιτεχνικά αλλά με πολύ ενθουσιασμό αρκετά χρόνια . Αγαπημένη μου θεματολογία τα τοπία, η ταξιδιωτική φωτογραφία και τα τελευταία τρία χρόνια η αεροφωτογραφία. Είμαι μέλος της Λέσχης φωτογραφίας Σύρου και έχω συμμετάσχει σε αρκετές ομαδικές εκθέσεις , ενώ έχω πραγματοποιήσει και μία ατομική .

Πως ξεκίνησε το πάθος σας για την φωτογραφία;
Αρχικά η φωτογραφία ήταν για μένα απλά ένα μέσο δημιουργίας αναμνήσεων. Στη συνέχεια όμως η ανάγκη για έκφραση και επικοινωνία με οδήγησαν σε ένα πιο δημιουργικό τρόπο φωτογράφησης προσπαθώντας πάντοτε οι εικόνες μου να αποπνέουν ευχάριστα συναισθήματα .

© George Stefanou Aerial Photography
 
Πόσο εφικτή είναι η εναέρια ενασχόληση μαζί της;
Μέχρι πρόσφατα η ενασχόληση με την αεροφωτογραφία ήταν για λίγους . Το κόστος της ενοικίασης ιπτάμενων μέσων ήταν απαγορευτικό . Πλέον με την έλευση των drones μπορεί ο καθένας να ασχοληθεί με αυτή . Θα πρέπει όμως να τονίσω ότι ενώ η χρήση τους φαινομενικά  είναι εύκολη , απαιτείται απόλυτη γνώση των δυνατοτήτων τους  καθώς και τήρηση των κανόνων ασφαλείας που ορίζει ο κατασκευαστής και η κοινή λογική.

© George Stefanou Aerial Photography

Eίναι ο κόσμος, τα ξενοδοχεία και γενικά οι επιχειρηματίες εξοικειωμένοι μαζί της, υπάρχει ζήτηση;
Είναι γεγονός ότι η ευελιξία και οι ευκολίες που προσφέρουν τα drones αυξάνουν διαρκώς τη ζήτηση για εναέριες λήψεις .  Οι εφαρμογές στον τομέα της τουριστικής προβολής , του real estate και της διαφήμισης είναι πολλές .

© George Stefanou Aerial Photography

Ποια τα πλεονεκτήματα της εναέριας φωτογράφισης;
Φωτογραφίζοντας από ψηλά αποτυπώνουμε τον κόσμο με μία διαφορετική ματιά και φυσικά αυτή η νέα οπτική γωνία κεντρίζει αμέσως το ενδιαφέρον του θεατή . Πέρα όμως από αυτό με την αεροφωτογραφία ανακαλύπτουμε φυσικές  ομορφιές που πρακτικά είναι αδύνατον να θαυμάσει κάποιος από το ύψος των ματιών .

© George Stefanou Aerial Photography

Μιλήστε μας για την λέσχη φωτογραφίας της Σύρου.
Η λέσχη φωτογραφίας Σύρου ιδρύθηκε το 2008 , αριθμεί 45 μέλη κυρίως ερασιτέχνες αλλά και επαγγελματίες φωτογράφους . Πραγματοποιεί ομαδικές εκθέσεις φωτογραφίας , σεμινάρια , αφιερώματα σε μεγάλους φωτογράφους και γενικά έχει μια δυναμική παρουσία στα πολιτιστικά δρώμενα του νησιού. Δίκαια θεωρείται από τις πλέον δραστήριες στην Ελλάδα.

© George Stefanou Aerial Photography

Τι είναι το drone ;
Με τον όρο drone ή ορθότερα UAVονομάζουμε ένα μη επανδρωμένο ιπτάμενο όχημα (Unmanned Air Vehicle ) .Τα drones είναι κάτι παραπάνω από τηλεκατευθυνόμενα ελικοπτεράκια . Είναι εξοπλισμένα με camera , GPS και πολλά ηλεκτρονικά βοηθήματα τα οποία σε συνδυασμό με το κατάλληλο software αποτελούν ένα εναέριο μέσο χαμηλού κόστους ιδανικό για κινηματογραφιστές και  φωτογράφους .

© George Stefanou Aerial Photography

Μπορεί να Λειτουργήσει σαν μέσο προαγωγής του τόπου σας;
Σίγουρα μία αεροφωτογραφία ή ένα εναέριο βίντεο που αναδεικνύει το φυσικό κάλος ενός τόπου τον κάνει πιο ελκυστικό τουριστικό προορισμό . Για αυτό το λόγο θεωρώ πολύ σημαντικό να συνδυάζω το χόμπι μου με την προβολή της ιδιαίτερης ομορφιάς της Σύρου και των Κυκλάδων  με αναρτήσεις φωτογραφιών μου στα social media ή παραχωρήσεις φωτογραφικού υλικού σε free press περιοδικά και στο δήμο Σύρου Ερμούπολης.

Πόσο έχουν βοηθήσει τα social media την εξέλιξη της φωτογραφίας;
Πιστεύω ότι έχουν βοηθήσει αρκετά αφού δίνουν τη δυνατότητα να παρουσιάσεις τη δουλειά σου και να έρθεις σε επαφή με φωτογράφους  από όλο τον κόσμο . Αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί η ανταλλαγή απόψεων , ιδεών και γνώσεων γύρω από την φωτογραφία ουσιαστικά συμβάλει στην πρόοδο της.

© George Stefanou Aerial Photography
www.500px.com/georgestefanou

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Λίνα Καλογερέα

Λίνα Καλογερέα. Το Ρε στο επίθετο με έψιλον. Όλοι το κάνουν λάθος. Μ’αρέσει να γελάω μέχρι δακρύων και να απολαμβάνω ατελείωτους κλαυσίγελους σε περιόδους που το πάτωμα είναι η μόνη παρέα μου. Αγαπώ την πόλη μου γιατί μου θυμίζει λίγο εμένα. Σαν να είμαι απρόσιτη, λίγο Drama Queen, λίγο προστατευτική, πολύ αυθόρμητη, καθόλου λογική, παθιασμένη με ανθρώπους και καταστάσεις. Είμαι εθισμένη στην μουσική και τα γλυκά. Α! Και τον σκύλο μου τον Ζάρκο!

A
A
 Photos
A
 Followers
A
 Following