Το στρώσιμο του τραπεζιού δεν είναι πάντα μια εύκολη υπόθεση. Και δεν μιλάμε όταν θα κάτσουμε να φάμε μόνοι μας, γρήγορα γιατί δεν προλαβαίνουμε, μιλάμε όταν θέλουμε να κάνουμε ένα επίσημο τραπέζι, για μια γιορτή, μια περίσταση που το ¨επιβάλει¨. Μην υποτιμάτε και μην παρεξηγείτε το τυπικό ενός τραπεζιού θεωρώντας το περιττή πολυτέλεια. Art de la table και το τραπέζι θα αλλάξει..
Το επιτηδευμένο στήσιμο των σερβίτσιων – Art de la table – καθώς και ο τρόπος σερβιρίσματος των φαγητών & των ποτών, φτιάχτηκαν για να εξυπηρετούν πρακτικές ανάγκες και να διευκολύνουν τις κινήσεις μας την ώρα του φαγητού, ειδικά όταν στο τραπέζι κάθονται αρκετά άτομα.
Δεν μιλάμε για το τι μπορείτε να βάλετε πάνω στο τραπέζι, για να φαίνεται πιο εορταστικό ή πιο ιδιαίτερο – κεριά, λουλούδια, υφάσματα – αλλά το πώς πρέπει να στηθούν τα ποτήρια, που να μπουν τα μαχαιροπήρουνα, πως τοποθετούμε ένα πιάτο κ.α.
Όσο και να θέλουμε να είμαστε άνετοι σε όλες τις περιπτώσεις της ζωής μας, ένα στημένο τραπέζι για μια ειδική περίσταση, δεν θα χαλάσει κανέναν.. Τα καλά κρύσταλλα της γιαγιάς, το κάλο λευκό τραπεζομάντηλο & τα πορσελάνινα πιάτα – που μας φόρτωσε η μάνα μας για προικό – θα βρουν τη θέση τους, έτσι όπως πρέπει… Art de la table και εντυπωσιάστε.