to top

Το καλό σουβλάκι στο κέντρο της Αθήνας

Το καλό σουβλάκι στο κέντρο της Αθήνας

Το σουβλάκι δεν έχει ώρα. Είτε μαζί με τον καφέ, είτε σαν σνακ σε ένα διάλειμμα από τη δουλειά αλλά και μια οποιαδήποτε ώρα της ημέρας – γιατί το σουβλάκι δεν χρειάζεται δικαιολογία – είναι από πιο τα αγαπημένα “υγιεινά”  βρώμικα, που αγαπάμε να τρώμε..

Το κλασσικό σουβλάκι – τουλάχιστον στην Αθήνα – είναι πίτα, κρέας επιλογής, ντομάτα, κρεμμύδι, τζατζίκι. Αναγνωρίζουμε όμως, ότι οι τάσεις, οι ορέξεις και οι διαθέσεις, έχουν προσθέσει κι άλλα υλικά. Εμείς βρήκαμε, φάγαμε, προτείνουμε, σουβλατζίδικα στην Αθήνα, που μετράνε χρόνια στο κέντρο και συνεχίζουν να είναι αντίθετοι σε κάθε τι καινούργιο – τουλάχιστον στο κλασσικό σουβλάκι τους.

 

 

Τα Άγραφα
Το σωστό σουβλάκι, το κλασικό, το τίμιο. Η κλασσική ψησταριά που ξέρεις και εσύ, είναι στα Εξάρχεια. Κλασσικό τραπεζάκι με χάρτινο τραπεζομάντηλο, ο σερβιτόρος με το μπλοκάκι του και δίνεις παραγγελία. Μην φοβηθείς δυο με καλαμάκι από όλα, μια πατάτες και το αναψυκτικό ή την μπίρα σου. Θα σε κρατήσουν εξαιρετικά, για το υπόλοιπο βράδυ. (Βαλτετσίου 50-52 & Εμμ. Μπενάκη).

 

Κώστας
Αν δεν στο πούνε, παίζει να περάσεις πάρα πολλές φορές και να μην το δεις. Είναι πάνω στην πλατεία της Αγίας Ειρήνης, εδώ και πάρα πολλά χρόνια – τότε που η πλατεία, είχε μόνο το ανθοπωλείο στο κέντρο και τα είδη κηπουρικής λίγο πιο πέρα. Χειροποίητο χοιρινό καλαμάκι, ζουμερό μπιφτέκι και κεμπάπ, με κρεμμυδάκι, μαϊντανό και καυτερή ή γλυκιά πιπερόσαλτσα. (Πλατεία Αγ. Ειρήνης 2)

 

Ο Κώστας
Το συγκεκριμένο σουβλατζίδικο, είναι ένα μικρό μαγαζάκι με μία πολύ μικρή πλάκα-ψησταρία υγραερίου. Ο Κώστας ψήνει από το 1950 μόνο καλαμάκια και πίτες, από το πρωί μέχρι αργά το μεσημέρι. Αν δείτε κόσμο απ έξω (ουρά για την ακρίβεια) μην πανικοβληθείτε! Περιμένετε λίγο, θα φάτε γρηγορα… (Μητροπόλεως και Πεντέλης 5, Σύνταγμα)

 

Λευτέρης
Από το 1951, στο κέντρο της Αθήνας – κάτω από την Ομόνοια – υπάρχει ένα από τα καλύτερα σουβλάκια της πόλης.  Από νωρίς το πρωί θα δεις κόσμο να περιμένει στην ουρά. Ο Λευτέρης προσφέρει τα πικάντικα σουβλάκια του από το 1951 στην Ομόνοια, που τότε ήταν η καρδιά της Αθήνας.

Η παραγγελία είναι συγκεκριμένη, το μόνο που χρειάζεται να πεις είναι το πόσα. Το σουβλάκι είναι μόνο με μοσχαρίσιο μπιφτέκι, πίτα που ψήνεται πάνω του, ντομάτα, κρεμμύδι και πάπρικα, σερβίρεται σε λαδόκολλα.. (Σατωβριάνδου 20, Ομόνοια & Ρόμβης 18)

 

Θανάσης
Το συγκεκριμένο σουβλατζίδικο, ειδικεύεται στο κεμπάπ και βρίσκεται εκεί που βρίσκονται τα πιο “τουριστικά” εστιατόρια της πόλης! Δεν χρειάζεστε κατάλογο. Πίτα λαδωμένη, ντομάτα, κρεμμυδάκι ξερό ψιλοκομμένο και κεμπάπ! Αν είστε πιο μερακλήδες, ζητήστε μεριδούλα κεμπάπ και καλά να περάσετε..  tip: μην ζητάτε τυλιχτά σουβλάκια με sauce και άλλα τέτοια διάφορα / στου Θανάση είστε / φάτε Κεμπάπ! (Μητροπόλεως, Μοναστηράκι)

 

 

 

 

 

 

 

Λεωνίδας Βασιλόπουλος

Λατρεύω αυτή την πόλη, όταν πολλοί την μισούν. Η Αθήνα είναι όμορφη, ιδιαίτερη, απλά πρέπει να σηκώσεις το βλέμμα για να την δεις, πρέπει να την περπατήσεις, να την ψάξεις, τότε μόνο θα την ανακαλύψεις. πάμε παρέα….

A
A
 Photos
A
 Followers
A
 Following