to top

Μουσείο Αυτοκινήτου

Το Μουσείο Αυτοκινήτου στεγάζεται στο μοντέρνο και βιομηχανικού αρχιτεκτονικού σχεδιασμού Πολυχώρο Capitol Mall και υποδέχεται μικρούς και μεγάλους λάτρεις της αυτοκίνησης που θέλουν να ανακαλύψουν τους θησαυρούς του.

Είναι μια από τις πιο πρόσφατες μουσειακές αφίξεις στην Αθήνα (άνοιξε τον Μάρτιο του 2011) και σίγουρα προκάλεσε τις καλύτερες των εντυπώσεων. Βασισμένο στα αρχιτεκτονικά πρότυπα του μουσείου Guggenheim της Νέας Υόρκης με τη χαρακτηριστική σπειροειδή ράμπα, αναβαθμίζει όλη τη γύρω περιοχή και αποτελεί πλέον πόλο έλξης για τους φίλους του αυτοκινήτου και της τέχνης. Η συλλογή αποτελείται συνολικά από 310 αυτοκίνητα (συλλογή του Ιδρύματος Θεόδωρου & Γιάννας Χαραγκιώνη), από τα οποία, σε πρώτη φάση, εκτίθενται τα 112 που χρονολογούνται από το 1895 ως το 1980 περίπου.

9f6d22dec5a20bcdd01cd84e98637764_XL

Από μια συλλογή που αριθμεί σήμερα 300 διαφορετικά αυτοκίνητα, του Ιδρύματος Θεόδωρου & Γιάννας Χαραγκιώνη που έχουν παραχωρηθεί στο Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου, σε πρώτη φάση εκτίθενται στο Μουσείο 112 αυτοκίνητα. Το αρχαιότερο όχημα της συλλογής που εκτίθεται στο Μουσείο είναι μια πυροσβεστική αντλία του 1895 ουγγρικής προέλευσης και το νεότερο είναι μια Mercedes Benz 450 SL του 1980.

Ένας προσομοιωτής Formula 1 περιμένει να προσφέρει δυνατές συγκινήσεις στους πιο τολμηρούς. Απλά αποφασίστε το βαθμό δυσκολίας ανάμεσα σε μια πληθώρα προγραμμάτων και νιώστε για λίγο την μοναδική εμπειρία οδήγησης ενός πιλότου του διασημότερου Πρωταθλήματος Αγώνων Αυτοκινήτου!

maxresdefault

Το κοινό έχει την ευκαιρία να θαυμάσει, εκτός από έναν ικανό αριθμό Μaseratti, Bugatti, Facel, Lotus, Aston Martin, και κάποιους τετράτροχους superstars, όπως την εκτυφλωτικά ροζ Chrysler Imperial του Ρόμπερτ Πλαντ των Led Zeppelin, τη Rolls Royce του σερ Λόρενς Ολίβιε, «εργαλεία» οδηγών της Formula 1 και την Cadillac Seville με εσωτερικό ειδικά σχεδιασμένο από τον οίκο Gucci. Επίσης, «γαλαζοαίματα» αμάξια βαρόνων και λόρδων εντυπωσιάζουν με την πολυτέλειά τους.

Η περιήγηση ξεκινά από τον 3ο όροφο όπου βρίσκονται τα εκδοτήρια. Στον ίδιο όροφο βρίσκεται πωλητήριο, αίθουσα προσομοιωτή F1 και υπερσύγχρονο αμφιθέατρο 200 θέσεων, όπου τα βράδια λειτουργεί ως κινηματογραφική αίθουσα 3D.

618x185-new

Tip: Στον Πολυχώρο Capitol Mall λειτουργεί σταθμός στάθμευσης αυτοκινήτων 800 θέσεων, όπου παρέχεται έκπτωση στις αρχικές τιμές του (με την επίδειξη εισιτηρίου).  Θα ενθουσιαστείτε με το original αυτοκίνητο των Flintstones (όπου μπορείτε να φωτογραφηθείτε), το οποίο βρέθηκε στο μουσείο από τα στούντιο του Ηοllywood.

Ιουλιανού 33-35 & Πατησίων, +30 210 8816187, www.hellenicmotormuseum.gr

 

Λίνα Καλογερέα

Λίνα Καλογερέα. Το Ρε στο επίθετο με έψιλον. Όλοι το κάνουν λάθος. Μ’αρέσει να γελάω μέχρι δακρύων και να απολαμβάνω ατελείωτους κλαυσίγελους σε περιόδους που το πάτωμα είναι η μόνη παρέα μου. Αγαπώ την πόλη μου γιατί μου θυμίζει λίγο εμένα. Σαν να είμαι απρόσιτη, λίγο Drama Queen, λίγο προστατευτική, πολύ αυθόρμητη, καθόλου λογική, παθιασμένη με ανθρώπους και καταστάσεις. Είμαι εθισμένη στην μουσική και τα γλυκά. Α! Και τον σκύλο μου τον Ζάρκο!

Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found