to top

Οθόνες κάτω από τα αστέρια – Σινέ Φλοίσβος

Σινέ Φλοίσβος

Το Σινέ Φλοίσβος, έιναι από τις πιο καινούργιες (πρωτοάνοιξε το 2003), τις πιο αγαπημένες και τις πιο άρτιες από κάθε άποψη θερινές αίθουσες της Αθήνας. Μέσα στο πάρκο του Φλοίσβου, σε μια υπέροχη τοποθεσία, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει αναβαθμιστεί σημαντικά, τόσο με τη νέα Μαρίνα όσο και με το Μουσείο Ναυτικής Παράδοσης, το σινεμά χαίρει ενός εξαιρετικού προορισμού περιπάτου που θυμίζει άλλες πόλεις και άλλες (καλύτερες) εποχές.

Εκ προοιμίου, λοιπόν, το Σινέ Φλοίσβος συνδυάζεται εξαιρετικά με βόλτα στην ευρύτερη περιοχή για όλους εμάς που δεν το έχουμε στη γειτονιά μας.

Το σινεμά αυτό καθ’ εαυτό είναι λιτό, απέριττο και κομψότατο, απόλυτα εναρμονισμένο με το περιβάλλον του. Η είσοδός του, μέσα στο πάρκο, σε απαλά γήινα χρώματα περιβάλλεται από μια μεγάλη αυλή την οποία μπορείτε να αξιοποιήσετε πριν ή και μετά την ταινία (ή ακόμη και χωρίς καθόλου ταινία). Το “διαμπερές” μπαρ του σινεμά εξυπηρετεί και την αυλή, οπότε μπορείτε άνετα να πιείτε ή να τσιμπήσετε κάτι περιμένοντας την προβολή ή απλά να αράξετε εκεί και να δείτε αθλητικές διοργανώσεις στην εξωτερική οθόνη.

Με κάποιον μαγικό τρόπο ο ήχος από την αίθουσα δεν θα σας ενοχλήσει ποτέ όπως και εάν είστε μέσα στο σινεμά δεν θα σας ενοχλήσει ποτέ ο όποιος θόρυβος από την αυλή. Και αφού ακόμα δεν έχουμε μπει μέσα, ας μείνουμε στο μπαρ, το οποίο πέραν του ότι είναι πλήρως εξοπλισμένο με όλα τα καλούδια που περιμένετε να βρείτε (ακόμα και αυτά που δεν περιμένετε), προσφέρει ακόμα νοστιμότατα chicken nuggets και κεφτεδάκια συνοδευόμενα αμφότερα από τηγανητές πατάτες (για τους γνωρίζοντες, δυστυχώς τα θεσπέσια καλαμάκια δεν υπάρχουν πια).

 

 

Ας πάμε, τώρα, στο κυρίως μενού, την αίθουσα. Είναι μεγάλη, είναι φιλόξενη και το κυριότερο σε κάνει να ξεχνάς ότι βρίσκεσαι στην πόλη. Όπου κι αν σηκώσεις το βλέμμα σου θα δεις ουρανό και τίποτα άλλο. Το σινεμά περιβάλλει μια κομψή ξύλινη πέργκολα με φυτά, οι πολυθρόνες είναι άνετες και συνοδεύονται από τραπεζάκια, ο χώρος ανάμεσα στις θέσεις είναι υπέρ-αρκετός και η τοποθέτηση της οθόνης επιτρέπει άνετη θέαση όσο ψηλός κι αν είναι ο μπροστινός σου. Ο Φλοίσβος είχε ανέκαθεν εξαιρετική προβολή, από την εποχή που έπαιζε φιλμ. Η ανυπαρξία σπιτιών γύρω από το σινεμά τού επέτρεπε να παίζει με ήχο τσίτα (στα χρόνια του φιλμ έπαιζε με DTS).

Πλέον, με το πέρασμά του στην ψηφιακή προβολή, η ποιότητα της εικόνας είναι σαφέστατα αναβαθμισμένη, πιο ζωντανή και πιο καθαρή ακόμα και στην πρώτη προβολή, όταν το φως της ημέρας υπάρχει ακόμα. Δυνατός ψηφιακός dolby surround ήχος επιπέδου καλής χειμερινής αίθουσας σε περικυκλώνει από παντού, καθιστώντας τον Φλοίσβο ιδανική επιλογή όχι μόνο για “ήσυχες” ταινίες αλλά και για blockbuster (δεν θα ξεχάσω ποτέ την προβολή του The Dark Knight, που ήταν εξαιρετική, λες και βρισκόσουν σε κλειστή αίθουσα υψηλών προδιαγραφών). Αν η γεωμετρία του χώρου και τη θέση της μηχανής προβολής επέτρεπαν και ακόμα μεγαλύτερη οθόνη, θα μιλούσαμε για το απόλυτο.

Ο κινηματογράφος είναι μέλος των Europa Cinemas.

 

Σινέ Φλοίσβος – Πάρκο Φλοίσβου

Μάνος Θηραίος

Δεν ξέρω αν φταίει το ότι γύρω από τα Κάτω Πατήσια όπου γεννήθηκα και ζω υπήρχαν πολλοί κινηματογράφοι, το ότι είμαι μοναχοπαίδι ή ότι οι γονείς μου είχαν πάρει είδηση πως τους άφηνα στην ησυχία τους όταν έβλεπα ταινία. Κάπου εκεί πάντως έγινε η ζημιά, στα σίγουρα. Κι όσο, μεγαλώνοντας, ανακάλυπτα πως το σινεμά ήταν κάτι περισσότερο από περιπέτειες, κωμωδίες, από την Αλίκη ή την Έλενα Ναθαναήλ εκείνο το καλοκαίρι, τόσο μεγάλωνε και το ταξίδι. Πάντα γούσταρα να βλέπω ταινίες κι ύστερα να τις αφηγούμαι στους δικούς μου ανθρώπους. Κι ας μην τους γνώριζα όλους με το όνομά τους.

Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found