to top

Οθόνες κάτω από τα αστέρια – Σινέ Άλσος

Σινέ Άλσος

Το Σινέ Άλσος είναι το θερινό σινεμά όπως το φανταζόμαστε: μέσα στα δέντρα, δροσερό, εξοχικό και καταπράσινο. Από το 1961 που ξεκίνησε τη λειτουργία του αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της Νέας Φιλαδέλφειας και αγαπημένος προορισμός όχι μόνο των κατοίκων της περιοχής, αλλά και όσων γνωρίζουν τη συγκριτική υπεροχή του. Πολύ κοντά στο κέντρο διασκέδασης της πόλης, αποτελεί ιδανική ευκαιρία για συνδυαστική έξοδο, αφού η περιοχή βρίθει προτάσεων για μεζέδες, καφέ και ποτό.

Στις παρυφές του άλσους της Νέας Φιλαδέλφειας -στο οποίο χρωστά και το όνομά του- αλλά επάνω στη Δεκελείας, το Σινέ Άλσος σάς υποδέχεται με ένα λιτό, χαριτωμένο κτίσμα που φιλοξενεί την είσοδο και το ταμείο. Όμορφα φωτισμένο, με ζωντανά χρώματα και λαμπερή φωτεινή επιγραφή, στέκει κομψό στο φαρδύ πεζοδρόμιο. Δεξιά και αριστερά της μικρής εισόδου θα βρείτε κάποιες αφίσες από τις ταινίες της σαιζόν, ενώ το ταμείο βρίσκεται αμέσως μπροστά σας. Η απλότητα των χώρων υποδοχής δεν σας προϊδεάζει για τους εσωτερικούς χώρους του που θα σας εντυπωσιάσουν.

 

 

Η είσοδος σας βάζει στη δεξιά πλευρά της οθόνης και με το που περάσετε στην αίθουσα θα εντυπωσιαστείτε από την άπλα της. Είναι μεγάλο σινεμά το Άλσος, το λες και τετράγωνο, φαρδύ και ευρύχωρο, αλλά την ίδια στιγμή φιλικό και ζεστό. Αναπαυτικές πάνινες πολυθρόνες, σε δύο μπλοκ με τρεις κάθετους διαδρόμους, επάνω σε πλακάκι ή χαλίκι, με πολλά τραπεζάκια και ευρύχωρα τοποθετημένες μεταξύ τους προσφέρουν άνετη θέαση στη μεγάλη και υπερυψωμένη πάνινη οθόνη.

Το μπαρ είναι στο πίσω μέρος της αίθουσας και έχει πολλές προτάσεις για σνακ, αναψυκτικά, καφέδες και κοκτέιλ, και μάλιστα σε φιλικές τιμές. Δέντρα ολόγυρα και φυτά δίνουν στο Άλσος μια αμιγώς εξοχική ατμόσφαιρα που σε κάνει να ξεχνάς ότι βρίσκεσαι στην πόλη, γεγονός που ενισχύεται από την έλλειψη εξωτερικών θορύβων. Η προβολή είναι ψηφιακή της Dolby, με λαμπερή και αψεγάδιαστη εικόνα, ενώ ο ήχος Dolby Digital, δυνατός, με πλούσια μπάσα και εξαιρετική ακουστική και απόδοση από τα ισχυρά περιφερειακά.

 

• Σινέ Άλσος – Δεκελείας 154, Νέα Φιλαδέλφεια

Μάνος Θηραίος

Δεν ξέρω αν φταίει το ότι γύρω από τα Κάτω Πατήσια όπου γεννήθηκα και ζω υπήρχαν πολλοί κινηματογράφοι, το ότι είμαι μοναχοπαίδι ή ότι οι γονείς μου είχαν πάρει είδηση πως τους άφηνα στην ησυχία τους όταν έβλεπα ταινία. Κάπου εκεί πάντως έγινε η ζημιά, στα σίγουρα. Κι όσο, μεγαλώνοντας, ανακάλυπτα πως το σινεμά ήταν κάτι περισσότερο από περιπέτειες, κωμωδίες, από την Αλίκη ή την Έλενα Ναθαναήλ εκείνο το καλοκαίρι, τόσο μεγάλωνε και το ταξίδι. Πάντα γούσταρα να βλέπω ταινίες κι ύστερα να τις αφηγούμαι στους δικούς μου ανθρώπους. Κι ας μην τους γνώριζα όλους με το όνομά τους.

Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found