to top

Οθόνες κάτω από τα αστέρια – Cine Γαλάτσι

Οθόνες κάτω από τα αστέρια – Cine Γαλάτσι

Ένας από τους πλέον εξοχικούς κινηματογράφους, αλλά τόσο κοντά στην καρδιά της πόλης, το Cine Γαλάτσι, στο Άλσος Βεΐκου, έχει κερδίσει φίλους και εντυπώσεις από τις πρώτες ημέρες της λειτουργίας του, εκεί στη δεκαετία του 1990.

Δημοτική πρωτοβουλία που έχει διατελέσει μέλος της αλυσίδας Θερινά Σινεμά, ενώ πρόσφατα πέρασε στη διαχείριση της Σπέντζος Φιλμ, έχει να επιδείξει πολλά πλεονεκτήματα, κυρίως χάρη στην τοποθεσία του.  Επί της Βεΐκου, στην άκρη του άλσους, προσφέρει απλόχερα πράσινο, δροσιά και ουρανό. Και την ίδια στιγμή δυνατή ένταση στον ήχο, ακόμη και στη βραδινή προβολή, αφού δεν ενοχλεί κανέναν.

 

 

 

Μολονότι θα δείτε τη διαφημιστική του ταμπέλα στην είσοδο του Άλσους Βεΐκου, το Cine Γαλάτσι βρίσκεται λίγο πιο κάτω, στην κατεύθυνση προς Ολυμπιακό Στάδιο. Αν αποφασίσετε να μπείτε από την κύρια είσοδο, θα κάνετε αριστερά μέσα στο άλσος και θα το συναντήσετε μετά από έναν σύντομο περίπατο μέσα στη φύση. Διαφορετικά, θα μπείτε απ’ ευθείας από τη δική του είσοδο, ακριβώς μπροστά στο πάρκινγκ. Μια πολύ διακριτική κατασκευή θα σας υποδεχτεί με την άφιξή σας, γεμάτη με ταμπλώ και αφίσες των ταινιών της σαιζόν. Αριστερά βρίσκεται το ξύλινο και αρκούντως εξοχικό κιόσκι του μπαρ που είναι διαμπερές και εξυπηρετεί και τους περιπατητές του άλσους. Δεξιά, ένα υπερυψωμένο λιτό κτίσμα φιλοξενεί το ταμείο και την καμπίνα προβολής στο επάνω επίπεδο. Εκεί βρίσκεται και η είσοδος προς την αίθουσα που κερδίζει τις εντυπώσεις από τα πρώτα κιόλας βήματα.

Μεγάλη, με μπεζ πλέον πολυθρόνες (κάποτε ήταν μπλε), πράσινο καμουφλάζ στους πλαϊνούς τοίχους ασορτί με τη φύση που περιβάλλει το σινεμά, ενδιαφέρουσες πορτοκαλί πινελιές για χρώμα και μια μεγάλη υπερυψωμένη οθόνη, χωμένη μέσα στα δέντρα. Θα βρείτε αρκετά τραπεζάκια για να ακουμπήσετε τις λιχουδιές που θα πάρετε από το πλούσιο σε επιλογές μπαρ και σίγουρα θα απολαύσετε τις υπερ-αναπαυτικές πολυθρόνες που τοποθετήθηκαν μετά την τελευταία ανακαίνιση του 2019. Η οθόνη είναι σε καλό ύψος και με κενό ανάμεσα στα καθίσματα, άρα έχετε άνετη θέαση ακόμα και από την πρώτη σειρά. Εξοπλισμένο με ψηφιακό DCP σύστημα προβολής, το Cine Γαλάτσι προσφέρει λαμπερή εικόνα υψηλών προδιαγραφών χωρίς ίχνος από τεχνουργήματα, ενώ ο ήχος του που αναβαθμίστηκε το 2019 σε Dolby Digital, παίζει δυνατά και με καλό surround.

 

• Cine Γαλάτσι – Λεωφόρος Βεΐκου, εντός του Άλσους

Μάνος Θηραίος

Δεν ξέρω αν φταίει το ότι γύρω από τα Κάτω Πατήσια όπου γεννήθηκα και ζω υπήρχαν πολλοί κινηματογράφοι, το ότι είμαι μοναχοπαίδι ή ότι οι γονείς μου είχαν πάρει είδηση πως τους άφηνα στην ησυχία τους όταν έβλεπα ταινία. Κάπου εκεί πάντως έγινε η ζημιά, στα σίγουρα. Κι όσο, μεγαλώνοντας, ανακάλυπτα πως το σινεμά ήταν κάτι περισσότερο από περιπέτειες, κωμωδίες, από την Αλίκη ή την Έλενα Ναθαναήλ εκείνο το καλοκαίρι, τόσο μεγάλωνε και το ταξίδι. Πάντα γούσταρα να βλέπω ταινίες κι ύστερα να τις αφηγούμαι στους δικούς μου ανθρώπους. Κι ας μην τους γνώριζα όλους με το όνομά τους.

Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found