to top

Thor Ragnarok the movie

Το Thor Ragnarok αποτελεί την 17η ταινία του Marvel Cinematic Universe αλλά και την ολοκλήρωση της προσωπικής τριλογίας του Thor.

Σκηνοθετημένη από τον Taika Waititi που ομολογώ πως δεν γνωρίζω καμία άλλη δουλειά του. Στην ταινία επιστρέφουν κάποιοι αγαπημένοι χαρακτήρες από τις δύο προηγούμενες ταινίες, όπως ο Loki (Tom Hiddleston) o Heimdall (Αγαπημένος Idris Elba) και ο Odin (Anthony Hopkins πάντα εξαιρετικός).

Επίσης εισάγεται ο χαρακτήρας της Valkyrie (Tessa Thompson από το Westworld) και ο Grandmaster (Jeff Goldblum). Ευχάριστη προσθήκη είναι η παρουσία του Hulk(Mark Ruffalo) και στον ρόλο του κακού η Cate Blanchett ως Hela.

 

Χωρίς spoiler η υπόθεση όπως μας παρουσιάστηκε από τα τρέιλερ είναι η εξής:
Ο Thor χάνει το σφυρί του από την Hela, την Θεά του θανάτου και καταλήγει αιχμάλωτος σε έναν μακρινό πλανήτη. O Thor πρέπει να επιστρέψει γρήγορα στο Asgard για να εμποδίσει την Hela και να αποτρέψει το Ragnarok.

• Το Ragnarok γνωρίζουμε από την Σκανδιναβική Μυθολογία πως είναι ο μεγάλος πόλεμος που οδηγεί στον θάνατο των Θεών και στην καταστροφή του κόσμου. Κάτι σαν την Αποκάλυψη.

 

Thor_Ragnarok_Promo_Banner

 

Η ταινία ήταν καλή και είχε όλα τα συστατικά που έχουν κάνει τις ταινίες της Marvel επιτυχημένες. Μπόλικη δράση και όμορφα εφέ – Η σκηνή με τις Βαλκυρίες στα φτερωτά άλογα πανέμορφη.

Άλλο ένα συστατικό που έχει κάνει την Marvel πετυχημένη είναι το χιούμορ. Αλλά δεν γέλασα. Μου φάνηκε πως προσπαθούσαν να είναι αστείοι με τον λάθος τρόπο. Σε μία ταινία που προμηνύει το τέλος του κόσμου όπως τον ξέρουμε, τα αστεία αποδυναμώνουν την σοβαρότητα της κατάστασης. Η Hela ως κακός έχει ξεκάθαρο κίνητρο είναι Θέα του θανάτου στην τελική, αλλά δεν κατάφερε να τρομάξει. Πλέον θεωρώ ότι οι κακοί στην Marvel δεν μένουν αξιομνημόνευτοι για χάρη του Thanos του κακού που χτίζεται εδώ και 5 χρόνια και θα εμφανιστεί στο πολυαναμενόμενο Avengers Infinity War.

Μου άρεσε αρκετά η ανάπτυξη της σχέσης του Thor με τον Loki, η οποία έχει περάσει από πολλές διακυμάνσεις, αδέρφια, εχθροί, μετα πάλι αδέρφια κ.ο.κ.

 

Στο θέμα της μουσικής δεν έχω να πω κάτι. Όταν παίζει το Immigrant Song των Led Zeppelin μπορώ μόνο να πω. Συγχαρητήρια. Το τραγούδι εκτός του ότι είναι τραγουδάρα αφορά την Σκανδιναβική Μυθολογία και είναι άμεσα σχετικό με το θέμα της ταινίας. Και πάλι συγχαρητήρια!

Τέλος, το Thor Ragnarok είναι η καλύτερη σόλο ταινία του Thor ξεπερνώντας κατά πολύ τις προηγούμενες δύο. Η διάρκεια της είναι 2 ώρες και 10 λεπτά, οπότε δεν κουράζει.
Να πάτε να το δείτε!

Τάσος Δαγκλής

Είμαι ο Τάσος Δαγκλής ο Νεώτερος. Μου αρέσουν οι ταινίες που λένε ωραίες ιστορίες και οι σειρές που δεν κουράζουν. Γράφω γιατί μου αρέσει να μοιράζομαι τις απόψεις μου και να μαθαίνω διαφορετικές. Μέσα σε κάθε ταινία υπάρχει ένας νέος κόσμος, ένα νέο σύμπαν έτοιμο να συναρπάσει

Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found