to top

The Last Jedi

To Star Wars: The Last Jedi είναι το 8ο επεισόδιο του saga. Στη σκηνοθεσία έχουμε τον Rian Johnson (Looper), ο οποίος υπογράφει και το σενάριο της ταινίας. Όπως περιμέναμε οι χαρακτήρες που γνωρίσαμε στο The Force Awakens επιστρέφουν και έχουμε και δύο προσθήκες νέων χαρακτήρων.

 

Στο θέμα πλοκής οι τελευταίοι επαναστάτες καταδιώκονται από το Πρώτο Τάγμα και η Ρέι βρίσκεται σε έναν απομωνομένο πλανήτη με τον Λουκ. Ειλικρινά δεν μπορώ να πω κάτι παραπάνω για την πλοκή χωρίς να κάνω spoiler.

• Πριν πάω να δω την ταινία διάβασα κάποιες πρώτες αντιδράσεις για το The Last Jedi και μου έκανε μεγάλη εντύπωση η σύγκριση με το Empire Strikes Back, την καλύτερη ταινία Star Wars. Ε λοιπόν δεν ήταν καλύτερη, δεν υπάρχει σύγκριση. Δεν ήταν καλύτερη ούτε από τον προκάτοχο της το Force Awakens. Είμαι πραγματικά πολύ στεναχωρημένος που πρέπει να γράψω ότι η ταινία δεν μου άρεσε αλλά δεν μπορώ να κρατήσω στο μυαλό μου μόνο τις καλές σκηνές που είχε η ταινία, γιατί είχε πολύ δυνατές.

→ Ο ρυθμός ήταν κακός, η διάρκεια της ταινίας είναι 2,5 ώρες και σίγουρα μπορούσε να κοπεί ένα 20λεπτο. Για μεγάλο χρονικό διάστημα ένιωθα πως δεν έβλεπα Star Wars αλλά κάποιο άλλο sci-fi.

→ Η τρίτη πράξη όμως ήταν φοβερή, τα οπτικά ήταν απίστευτα και τα hero shots καταπληκτικά. Απλώς μέχρι να φτάσουμε μέχρι εκεί μεσολάβησαν υποπλοκές που αποσυντόνισαν το κοινό από το κύριο θέμα της ταινίας, τη Δύναμη.

 

Υποκριτικά έμεινα πολύ ευχαριστημένος με τον Mark Hamill που έδειχνε ορεξάτος. Η συγκινητική παρουσία της Carrie Fisher δεν με αφήνει να γράψω αντικειμενικά ξέροντας ότι είναι η τελευταία της ταινία. May the Force be with you Princess Leia.

Η Daisy Ridley θεωρώ πως παρέμεινες στάσιμη και δεν την βοήθησε το σενάριο. Απογοήτευση ήταν και ο John Boyega που θεωρώ δεν είχε ξεκάθαρη θέση στην ταινία

Ο Adam Driver όμως ήταν άψογος. Χωρίς πολλά λόγια και κυρίως με τις εκφράσεις του προσώπου του έδειξε την πάλη του Kylo Ren μέ το dark side of the Force. Πρόσθεσε βάθος στο χαρακτήρα, έδειξε τύψεις για τη δολοφονία του πατέρα του. Ήταν όπως είπα πριν, άψογος.

 

Θεωρώ πως στην προσπάθεια η ταινία να απαλλαχτεί από την κληρονομιά της, πήρε υπερβολικά ρίσκα που δεν ταιριάζουν με την ατμόσφαιρα του saga και κατέρρευσε. Κανένας Star Wars fan δεν θέλει να βγει από την αίθουσα προβληματισμένος, θέλει να βγει ενθουσιασμένος και μπορεί πολλοί να έκραξαν το Force Awakens επειδή ήταν ίδιο με το A New Hope, αλλά τουλάχιστον ήταν Star Wars διάολε. Δεν είναι τυχαίο το ότι το audience score στο Rotten Tomatoes έπεσε στο 56% από τους φανς.

Αυτά λοιπόν από μένα, δεν γίνεται να σας πω μην πάτε να τη δείτε, στην τελική είναι Star Wars. Απλώς μία συμβουλή. Μην περιμένετε ένα καινούργιο Empire Strikes Back.

Τάσος Δαγκλής

Είμαι ο Τάσος Δαγκλής ο Νεώτερος. Μου αρέσουν οι ταινίες που λένε ωραίες ιστορίες και οι σειρές που δεν κουράζουν. Γράφω γιατί μου αρέσει να μοιράζομαι τις απόψεις μου και να μαθαίνω διαφορετικές. Μέσα σε κάθε ταινία υπάρχει ένας νέος κόσμος, ένα νέο σύμπαν έτοιμο να συναρπάσει

A
A
 Photos
A
 Followers
A
 Following