to top

Συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις | Ιούνιος 2021

Συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις

Το καλοκαίρι έχει επίσημα ξεκινήσει. Βρήκαμε τις θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες που έχουν προγραμματιστεί για το μήνα Ιούνιο και σας τις παρουσιάζουμε. Το μόνο που έχετε να κάνετε, είναι να επιλέξετε. Καλό καλοκαίρι, στην πόλη.

Όλες οι πολιτιστικές εκδηλώσεις, τηρούν αυστηρά τα συγκεκριμένα υγειονομικά πρωτόκολλα και κανόνες, του υπουργείου (πατήστε εδώ)

 


 

Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας

• Μετά από ένα πολύ δύσκολο και μοναχικό χειμώνα, συναντιόμαστε όλοι μαζί στη συναυλία του Βασίλη το Σάββατο 12 Ιουνίου στο Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας.

• Ο Βέβηλος και ο Anser δεν χρειάζονται συστάσεις. Καλλιτέχνες με σημαντική πορεία στο ελληνικό hip hop, αποφασίζουν να ενώσουν τις δυνάμεις τους για μία βραδιά που θα μείνει αξέχαστη σε φίλους και ακροατές, στις 26 Ιουνίου.

• Ο Γιάννης Χαρούλης και η μουσική του παρέα , μας προσκαλούν να αισθανθούμε,να μοιραστούμε και κυρίως να ξανασμίξουμε, υπό τον ήχο αγαπημένων μας τραγουδιών. Την Δευτέρα 28 Ιουνίου & Τρίτη 29 Ιουνίου.

• Από τον Πειραιά θα ξεκινήσει το καλοκαιρινό μουσικό ταξίδι της η Νατάσσα Μποφίλιου. Η ερμηνεύτρια, μαζί με τους Θέμη Καραμουρατίδη και Γεράσιμο Ευαγγελάτο, θα δώσουν την πρώτη ανοιχτή συναυλία τους στις 30 Ιουνίου.


 

Θέατρο Βράχων Μελίνα Μερκούρη

• ΙΣΤΟΡΙΑ ΧΩΡΙΣ ΟΝΟΜΑ – Το κρυφό πάθος της Πηνελόπης Δέλτα για τον Ίωνα Δραγούμη, με τους Τάσο Νούσια και Μπέτυ Λιβανού στους πρωταγωνιστικούς ρόλους και σε σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου Γάκη. Μαζί τους η Μαρία Παπαφωτίου και ο Νίκος Ορφανός. Στις 18 και 19 Ιουνίου.

• Οθέλλος, του Σαίξπηρ, το αξεπέραστο ερωτικό δράμα του William Shakespeare, σκηνοθετούν ο Αιμίλιος Χειλάκης και ο Μανώλης Δούνιας. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους ο Γιάννης Μπέζος (Οθέλλος), ο Αιμίλιος Χειλάκης (Ιάγος) και η Μυρτώ Αλικάκη (Αιμιλία). Πρεμιέρα την Πέμπτη 24 Ιουνίου.


 

Θέατρο Πέτρας – Πετρούπολη

• ΙΣΤΟΡΙΑ ΧΩΡΙΣ ΟΝΟΜΑ – Το κρυφό πάθος της Πηνελόπης Δέλτα για τον Ίωνα Δραγούμη, με τους Τάσο Νούσια και Μπέτυ Λιβανού στους πρωταγωνιστικούς ρόλους και σε σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου Γάκη. Μαζί τους η Μαρία Παπαφωτίου και ο Νίκος Ορφανός. Την Παρασκευή 11 Ιουνίου.

• Η πόρνη από πάνω με την Κατερίνα Διδασκάλου, την Παρασκευή 18 Ιουνίου & 21, 22, 23, 28, 29, 30. Ο θεατρικός μονόλογος του Αντώνη Τσιπιανίτη, σε σκηνοθεσία του Σταμάτη Πατρώνη. Η παράσταση που έχει αποσπάσει τις καλύτερες κριτικές από κοινό και κριτικούς.

• Στις 28 Ιουνίου, ο Γιώργος Μαργαρίτης για πρώτη φορά στο Θέατρο Πέτρας, παρουσιάζει μια μοναδική παράσταση που ενώνει αρμονικά το σύγχρονο με το κλασικό. Μαζί του η ΠΕΝΝΥ ΜΠΑΛΤΑΤΖΗ.


 

Βεάκειο Θέατρο Πειραιά

• 1821 – η επιθεώρηση | Μια εκ νέου επίσκεψη στον θαυμαστό κόσμο της Επιθεώρησης! Με αφορμή την επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, παρουσιάζει μια επιθεώρηση με την υπογραφή των Φοίβου Δεληβοριά και Δημήτρη Καραντζά γεμάτη μουσική, χρυσόσκονη, κριτική, χιούμορ και Ιστορία, στο Βεάκειο Θέατρο, από Παρασκευή 4 Ιουνίου και κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή έως τέλος Ιουλίου.

• Διαχρονικός και με αμετάβλητη δυναμική, ο Εισβολέας, κατά κόσμον Λιάκος Παπανικολός, βρίσκει πάντα τον δρόμο του προς κάτι νέο και ενδιαφέρον, στις 17 Ιουνίου.

• Το νυφικό κρεβάτι, σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Ρήγα, με τους Πηνελόπη Αναστασοπούλου – Ορέστη Τζιόβα, την Τρίτη 22 Ιουνίου.

• O Mίλτος Πασχαλίδης κατηφορίζει στο Μεγάλο Λιμάνι για το καθιερωμένο πια ραντεβού στο Βεάκειο Θέατρο του Πειραιά, την Τετάρτη 23 Ιουνίου.

• Oι Πυξ Λαξ έρχονται για να μας θυμίσουν «Τι είναι αυτό που μας ενώνει» και να μας ταξιδέψουν σε παλιά γνώριμα μονοπάτια, την Τρίτη 29 Ιουνίου.


 

City Garden Festival στο Christmas Theater

• Ο Γιώργος Νταλάρας μας καλεί να ‘‘περπατήσουμε’’ μαζί του σ’ όλη τη γη, με πολύχρωμα, ταξιδιάρικα τραγούδια. Θα ’ναι ένας δρόμος συναρπαστικός… Με τη μαγευτική δύναμη ενός ζωντανού θρύλου. Την Τετάρτη 23 Ιουνίου.

• Την Παρασκευή 25 Ιουνίου, ο Χρήστος Θηβαίος έρχεται  για να µας ταξιδέψει από την πιο εναλλακτική γειτονιά της Αθήνας τα Εξάρχεια έως την πρωτεύουσα της Κίνας. Με ταξιδιάρικα τραγούδια από την προσωπική του δισκογραφία αλλά και πολλά άλλα που άφησαν τα δικά τους ανεξίτηλα ίχνη. Τραγούδια των: Νικόλα Άσιµου, Παύλου Σιδηρόπουλου, Αρλέτας αλλά και Θάνου Μικρούτσικου, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα κ.ά.

• Ο Βασίλης Λέκκας στο CT Garden Festival. το Σαββατο 26 Ιουνίου.

• Ο Ματθαίος Τσαχουρίδης & Ιωάννης Παπαζήσης στην μουσική παράσταση «Έλα παπόρ – έλα παπόρ», την Τετάρτη 30 Ιουνίου.


 

ΑΛΣΟΣ

• Ένα σχεδόν χρόνο μετά την τεράστια επιτυχία της περσινής σεζόν που έσπασε κάθε προηγούμενο ρεκόρ με απανωτά sold out, ο μοναδικός και χαρισματικός performer Τάκης Ζαχαράτος ξαναχτυπά στο Θέατρο Άλσος με μια ολοκαίνουργια παράσταση και μας προτρέπει να τραγουδήσουμε όλοι μαζί «ΠΑΜΕ ΓΙ’ΑΛΛΑ… ολοταχώς». Πρεμιέρα Παρασκευή 4 Ιουνίου – μαζί του η Άντζελα Δημητρίου.

• Η Ταράτσα του Φοίβου: Summer in the city, απο τις 10 Ιουνίου και κάθε Πεμπτη, επιστρέφει στο στο Αλσος. Μαζί με το Φοίβο, η σκηνική θεότητα Θανάσης Αλευράς μας εμβολιάζει για όλο τον επόμενο χειμώνα με το κωμικό του άστρο (ζένεκα). Ο Βύρων Θεοδωρόπουλος, καταφέρνει με το χιούμορ και το ασταμάτητο μυαλό του να αναποδογυρίσει ό,τι θεωρούμε δεδομένο. Η Νεφέλη Φασούλη, αναδυομένη από τον «Κόσμο» της, μας κάνει βόλτα με ανοιχτή σκεπή στην Αθήνα του ονείρου μας.

• Με δύο μεγάλες συναυλίες στις 14 & 15 Ιουνίου ξεκινάει η Άννα Βίσση τις καλοκαιρινές της συναντήσεις με τους θαυμαστές της .

• Ο Κωστής Μαραβέγιας ορμώμενος από το στούντιο και το νέο του τραγούδι «ΡΙΤΑ», με όλα τα αγαπημένα μας από τη δισκογραφία του αλλά και δικά του αγαπημένα που διασκευάζει και τραγουδά, μας καλεί την Τετάρτη 23 και την Τετάρτη 30 Ιουνίου στο Θέατρο Άλσος.


 

Τεχνόπολη δήμου Αθηναίων.

• Η Τεχνόπολη ανοίγει τις μουσικές της εκδηλώσεις με μια μεγάλη συναυλία του Μίλτου Πασχαλίδη, την Τετάρτη 9 Ιουνίου.

• Μετά από έναν μουντό χειμώνα, τόσο διαφορετικό από όλουςτους προηγούμενος, δεν υπάρχει καλύτερο αντίδοτο από την καλοκαιρινή συναυλία της Μαρίζας Ρίζου, ένα ξεχωριστό live την Τρίτη 22 Ιουνίου, στις 21:00.

• «Κοίτα Γύρω» ο τίτλος της φετινής καλοκαιρινής περιοδείας του Γιάννη Κότσιρα, που ξεκινάει απο την Τεχνόπολη, στις 23 Ιουνίου.


 

Κηποθέατρο Παπάγου

• Μετά από ένα χρόνο θεατρικού mute, η «προφητική» παράσταση του Γιώργου Χρυσοστόμου πατάει play και επανέρχεται δριμύτερη, στις 22 Ιουνίου.

• Πως να καταστρέψετε τη ζωή σας με τον Γιώργο Ηλιόπουλο, στις 26 Ιουνίου.


 

• Ο Λάμπρος Φισφής, από τους καλύτερους Έλληνες stand up comedians, στο μεγαλύτερο εγχείρημα της καριέρας του την Τρίτη 1 Ιουνίου 2021 στο Κλειστό Γήπεδο Φαλήρου με την πολυαναμενόμενη παράσταση “ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ”.

• Το αριστουργηματικό ψυχολογικό θρίλερ του Πάτρικ Χάμιλτον «Θηλιά» ανεβαίνει σε μια καλοκαιρινή εκδοχή γεμάτη σασπένς και μυστήριο στο Θερινό Θέατρο Αθηνά σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Κοέν. Πρωταγωνιστούν: Γωγώ Μπρέμπου, Αργύρης Αγγέλου, Βαγγέλης Ψωμάς, Γιάννης Σίντος η Ελένη Κρίτα και ο Παντελής Καναράκης. Από 11 Ιουνίου και κάθε Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 21.30

• Μετά τις διθυραμβικές κριτικές και τη μεγάλη αγάπη του κοινού, το έργο «Οι κάτω απ’ τ’ αστέρια» του Τηλέμαχου Τσαρδάκα έρχεται από τις 29 Μαΐου και μόνο για επτά παραστάσεις στην ταράτσα του Θεάτρου Λαμπέτη, για Δευτερότριτα, μέχρι Ιουνίου.

• Ο Μάρκος Σεφερλής παραμένει για 17η συνεχή χρονιά στο θέατρο «Δελφινάριο» και ως μοναδικός «survivor» της επιθεώρησης κερδίζει το έπαθλο επικοινωνίας με το κοινό, παρουσιάζοντας την ολοκαίνουργια παράστασή του με τίτλο: “Δες τα ρε Ελλάδα όλα αυτά”. Έναρξη Παραστάσεων μέσα στον Ιούνιο.

• Οι Πεταλούδες είναι ελευθερες, στην ταράτσα του Θέατρου Λαμπέτη, σε σκηνοθεσία Ρέινας Εσκενάζυ, ενώ στους πρωταγωνιστικούς ρόλους η Πέμυ Ζούνη και τρεις ταλαντούχους και πολύ αγαπητούς νέους ηθοποιούς: τον Αναστάση Ροϊλό, την Εριέττα Μανούρη και τον Κωνσταντίνο Ελματζίογλου. Το τραγούδι της παράστασης γράφει ο Σταμάτης Κραουνάκης. Στις 25, 26 και 27 Ιουνίου.

• Την Τρίτη 29 Ιουνίου, η κορυφαία Ελληνίδα ερμηνεύτρια και αγαπημένη του κοινού Ελευθερία Αρβανιτάκη παρουσιάζει δύο αξέχαστους προσωπικούς δίσκους της, που ξεχώρισαν στο πεδίο της μελοποιημένης ποίησης: τα Τραγούδια για τους μήνες, με ποίηση Σαπφούς, Μαρίας Πολυδούρη, Κώστα Καρυωτάκη, Οδυσσέα Ελύτη, Μιχάλη Γκανά και δημοτικά δίστιχα, σε μουσική του Δημήτρη Παπαδημητρίου και το Γρήγορα η ώρα πέρασε, με ποίηση Σαπφούς (σε απόδοση Ελύτη), Καρυωτάκη, Κ. Χ. Μύρη και Διονύση Καψάλη, σε μουσική Νίκου Ξυδάκη.

 

⇒ για εισιτήρια πατήστε εδώ.

 

Αντώνης Μπούμπας

O Αντώνης έχει ψώνιο με το γράψιμο και το θέατρο - αν μπορούσε θα έκανε μόνο αυτά στη ζωή του - αλλά οι επαγγελματικές του υποχρεώσεις δεν επιτρέπουν να βρίσκεται στην πόλη. Όποτε μπορεί, ανεβαίνει, βιώνει, βλέπει παραστάσεις και γράφει γι αυτές..

A
A
 Photos
A
 Followers
A
 Following