to top

Παρακολουθήσαμε την παράσταση Ο βαφτιστικός της κυρίας

Παρακολουθήσαμε την παράσταση Ο βαφτιστικός της κυρίας

Παρακολουθήσαμε την παράσταση Ο βαφτιστικός της κυρίας στη θεατρική σκηνή Αθηναϊς στο Βοτανικό, σε σκηνοθεσία Χάρη Ρώμα και η αλήθεια είναι πως πρόκειται για ένα πολύ ευχάριστο θεατρικό έργο, που κάνει θεατές και ηθοποιούς να γίνονται “ένα” από τα γέλια. Η υπόθεση μας γυρνάει αρκετά χρόνια πίσω, στην εποχή των Βαλκανικών Πολέμων στη πόλη της Αθήνας.

 

Η ΥΠΟΘΕΣΗ
Ο βαφτιστικός του έργου, που είναι και λιγάκι άτακτος, μέσα από τα γράμματα που ανταλλάσει στον πόλεμο με την νονά του και μετά από μια φωτογραφία της, που θα λάβει την ερωτεύεται! Έχουν περάσει και πολλά χρόνια από τότε που έχει να την δει, από την μοναδική τους συνάντηση, που ήταν στην βάφτισή του. Όμως πρόκειται για τον αληθινό βαφτιστικό της ή για κάποιον άλλον φαντάρο από τον μέτωπο, που θέλει πάρα πολύ να την γνωρίσει από κοντά αυτή την όμορφη, αλλά παντρεμένη γυναίκα; Ο νονός του, δηλαδή ο σύζυγος πώς θα αντιδράσει όταν δει τι συμβαίνει μέσα στο ίδιο του το σπίτι; Και ο αυστηρός και ηθικός θείος της, που είναι και συνταγματάρχης τι θα κάνει απέναντι σε όλα αυτά που συμβαίνουν κάτω από την μύτη του;

Στην σκηνή θα δούμε πολλές κωμικοτραγικές καταστάσεις, ανατροπές και στιγμές γεμάτες γέλιο. Οι ηθοποιοί εκτός του ότι είναι όλοι τους εξαιρετικοί και το καστ αποτελείται από κορυφαία ονόματα του χώρου, φαίνεται να το ζούνε στην πραγματικότητα και να έχουν μπει στο πετσί του ρόλου τους. Δεν λείπουν μάλιστα και τα πειράγματα, στα πλαίσια του έργου, που συμβαίνουν μεταξύ τους, με αποτέλεσμα το κοινό συνεχώς να γελάει και να τους χειροκροτεί.

Το σκηνικό της παράστασης είναι η αυλή του σπιτιού της νονάς και του νονού, όπου όλοι οι καλεσμένοι, αλλά και οι απρόσκλητοι επισκέπτες βρίσκονται και συμβαίνουν όλα τα γεγονότα. Τα κοστούμια επίσης είναι ιδανικά για την τότε εποχή των Βαλκανικών Πολέμων, όπου είναι η εποχή του έργου. Πρόκειται για μια κωμωδία που σας προτείνω να μην την χάσετε!

 

 

Τετάρτη στις 6.30 μ.μ,
Πέμπτη στις 7 μ.μ,
Παρασκευή στις 6.30 μ.μ
και στις 9 μ.μ και Κυριακή στις 7 μ.μ

Τιμές 10, 12 και 15 ευρώ

 

Θεατρική σκηνή Αθηναϊς
Καστοριάς 34-36 και Ιερά Οδός

Έυη Μακαβέλου

Θέλω συνεχώς να ανακαλύπτω νέα μέρη, να ταξιδεύω, να απαθανατίζω τις στιγμές και να καλλιεργώ το νου. Προσπαθώ μέσα από τα άρθρα μου να μοιράζομαι τις σκέψεις μου κι όσα περισσότερα μπορώ από τα πράγματα που βλέπω στον κόσμο και στην πόλη που ζούμε, την Αθήνα!

A
A
 Photos
A
 Followers
A
 Following