to top

Κανόνες για υπαίθρια θέατρα και συναυλίες | Καλοκαίρι 2021

Κανόνες για υπαίθρια θέατρα και συναυλίες | Καλοκαίρι 2021

Άνοιξαν τα θέατρα και οι συναυλίες σε υπαίθριους χώρους, με την απαρέγκλιτη τήρηση των υγειονομικών μέτρων κατά του κορονοϊού. Καλό θα ήταν να γνωρίζουμε τι πρέπει να έχουμε μαζί μας αλλά και πως μπορούμε να κινηθούμε μέσα στους πολιτιστικούς χώρους. Αναλυτικά.

 

-Οι χώροι θα πρέπει να είναι διαμορφωμένοι έτσι ώστε να υποδέχονται μόνο καθήμενους και όχι όρθιους θεατές/ακροατές.

-Η πληρότητα δεν μπορεί να υπερβαίνει το ποσοστό 50%, ενώ θα πρέπει να υπάρχει κενό/κενή θέση ανά δύο καθήμενους.

-Άτομα τα οποία δεν έχουν προσέλθει μαζί, δεν θα πρέπει να τοποθετούνται σε θέσεις χωρίς κενό μεταξύ τους.

-Επίσης, δεν επιτρέπεται διάλειμμα, προκειμένου να αποφεύγεται ο συνωστισμός και να εξοικονομείται χρόνος για την απολύμανση και τον καθαρισμό του χώρου.

-Ακόμη δεν επιτρέπεται συγκέντρωση κοινού σε οποιοδήποτε σημείο του χώρου καθώς και η πρόσβαση του κοινού στα καμαρίνια.

-Η λειτουργία κυλικείου/bar επιτρέπεται πριν και κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων προκειμένου να μην δημιουργείται συνωστισμός και οι θεατές/ακροατές να μπορούν να κατευθύνονται προς αυτό σε διαφορετικούς χρόνους κατά τη διάρκεια παραμονής τους.

-Υποχρεωτική είναι η ταξιθεσία για την τοποθέτηση των θεατών/ακροατών στις θέσεις τους και η τήρηση κανόνων στην προσέλευση και την αποχώρησή τους.

Οι διοργανωτές των εκδηλώσεων θα πρέπει να μεριμνούν για την ασφαλή αναμονή σε ουρά του κοινού, τόσο κατά την είσοδο και έξοδο στον χώρο της εκδήλωσης όσο και σε άλλες πιθανές ροές (π.χ. από τον χώρο στάθμευσης).

Τέλος υποχρεωτική είναι η χρήση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Αντώνης Μπούμπας

O Αντώνης έχει ψώνιο με το γράψιμο και το θέατρο - αν μπορούσε θα έκανε μόνο αυτά στη ζωή του - αλλά οι επαγγελματικές του υποχρεώσεις δεν επιτρέπουν να βρίσκεται στην πόλη. Όποτε μπορεί, ανεβαίνει, βιώνει, βλέπει παραστάσεις και γράφει γι αυτές..

A
A
 Photos
A
 Followers
A
 Following