to top

Καλός, ελληνικός, cult κινηματόγραφος

Καλός, ελληνικός, cult κινηματόγραφος

Κάποιοι θεώρησαν αυτές τις ταινίες σκουπίδια, κάποιοι απλά βιοποριστικό τρόπο για τους ηθοποιούς που συμμετείχαν. Όπως και να έχει, οφείλουμε να αναγνωρίσουμε, ότι σε αυτές τις cult ταινίες, έχουν πρωταγωνιστήσει από τα σπουδαιότερα ονόματα του ελληνικού θεάτρου και έχουν χαρίσει γέλιο και ατάκες, που ακόμα και σήμερα, τις λέμε..

Εμείς επιλέξαμε τρεις από αυτές. Για τον κάθε ένα ηθοποιό που πρωταγωνιστεί, ίσως να θεωρείται και η καλύτερη του. Καθίστε αναπαυτικά στον καναπέ σας και απολαύστε, καλό ελληνικό, cult “σινεμά”..

 

 

• Το “Βασικά… Καλησπέρα σας” είναι ταινία του 1982 σε σενάριο και σκηνοθεσία Γιάννη Δαλιανίδη.Η ταινία προβλήθηκε τη σεζόν 1982-1983, έκοψε 253.240 εισιτήρια και ήρθε 3η ανάμεσα στις 48 ταινίες της σεζόν.

Η παρέα του Στάθη και η παρέα του Ντένη έχουν δικούς τους πειρατικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς, το Ράδιο Καψούρα και το Studio 69 αντίστοιχα. Οι δύο παρέες ανταγωνίζονται μεταξύ τους για την ακροαματικότητα, παίζοντας ο ένας λαϊκά και ο άλλος disco. Τα πράγματα περιπλέκονται όταν ο Πάνος, ο φίλος του Στάθη, ερωτεύεται την αδερφή του Ντένη, την Μπέτυ. Από την άλλη ο Στάθης είναι ερωτευμένος με την Κούλα, η οποία όμως δεν του δίνει σημασία καθώς έχει σχέση με τον Κυριάκο. Κάποια στιγμή η κόντρα μεταξύ των δύο παράνομων σταθμών κορυφώνεται, φτάνει στο απροχώρητο, οδηγούνται όλοι μαζί στη φυλακή και, τελικά, συμφιλιώνονται.

 


 

• Το 1984 κυκλοφόρησε η κωμωδία «Λαλάκης ο εισαγόμενος» με πρωταγωνιστή τον Νίκο Παπαναστασίου. Κεντρικός χαρακτήρας ήταν ο Λαλάκης ο οποίος παρά τη φτώχεια του, αγόραζε ακριβά εισαγόμενα προϊόντα, τα οποία θεωρούσε ανώτερα από τα εγχώρια. Η ταινία προβλήθηκε τη σαιζόν 1984-1985 και έκοψε 195.330 εισιτήρια. Ήρθε στην 4η θέση.

Ένας απένταρος τύπος, ο Λαλάκης, έχει μανία με τα ακριβά εισαγόμενα είδη ρουχισμού, και με διάφορες μικροκομπίνες καταφέρνει και ικανοποιεί το «ψώνιο» του. Όταν απολύεται απ’ τη δουλειά του και δεν έχει δεκάρα τσακιστή, εμφανίζεται μια ιταλίδα, η Λίβια, και του προτείνει να φέρουν στην Ελλάδα καλλυντικά απ’ την Ιταλία. Ο Λαλάκης δέχεται μετά χαράς και πηγαίνει να τα φέρει από τη Ρώμη, αλλά μπλέκεται με μια σπείρα αρχαιοκαπήλων, οι οποίοι τον ακολουθούν στην Ελλάδα. Εκείνος, όμως, κατορθώνει να τους εξουδετερώσει, ενώ στη συνέχεια θα πλουτίσει απ’ τα εισαγόμενα καλλυντικά.

 


 

• “Ο Ροζ Γάτος” είναι ταινία του 1985,σε σενάριο Νάσου Γριμάνη και σκηνοθεσία Γιάννη Χαρτοματζίδη.Η ταινία προβλήθηκε τη σεζόν 1985-1986.

Ο φιλόλογος Αρχιμήδης (Σωτήρης Μουστάκας) και ο γυμναστής Πάνος (Πάνος Μιχαλόπουλος) συγκατοικούν και εργάζονται στο ίδιο Λύκειο. Ο πρώτος συντηρητικός και ντροπαλός, ο δεύτερος μοντέρνος και άνετος ξέρει να χαίρεται τη ζωή. Ο Πάνος προσπαθεί να παρασύρει τον Αρχιμήδη στο ρυθμό της δικής του ζωής αλλά αυτός μένει αμετάθετος στον τρόπο ζωής του… αλλά μόνο την ημέρα, γιατί το βράδυ υπνοβατεί και σαν να ‘ναι κάποιος άλλος κάνει έξαλλη ζωή. Έτσι, μη γνωρίζοντας τι κάνει τα βράδια, μπερδεύεται σε τρελές και κωμικές καταστάσεις.

 

Λεωνίδας Βασιλόπουλος

Λατρεύω αυτή την πόλη, όταν πολλοί την μισούν. Η Αθήνα είναι όμορφη, ιδιαίτερη, απλά πρέπει να σηκώσεις το βλέμμα για να την δεις, πρέπει να την περπατήσεις, να την ψάξεις, τότε μόνο θα την ανακαλύψεις. πάμε παρέα….

Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found