to top

Είδαμε το Τσάρλι Τσάπλιν στο θέατρο Ακροπόλ

Πηγαίνοντας να δω την παράσταση Τσάρλι Τσάπλιν, ίσως να είμαι από τους πολλούς που σκέφτηκε ότι θα δει κωμωδία! 

Κι όμως, η ζωή ενός ανθρώπου που χάρισε απλόχερα το γέλιο, μέσα από τις ταινίες του, δεν έχει και τόσο πολύ πλάκα!! Αυτό από μόνο του, είναι ένας λόγος να δεις την παράσταση!

 

• Ο Θανάσης Τσαλταμπάσης έχει μελετήσει τόσο πολύ το ρόλο που πραγματικά, υπάρχουν στιγμές που “τρομάζεις” με την ομοιότητα που έχει η φιγούρα του στη σκία, με την πραγματική του Σαρλώ. Καταπληκτικός.

• Ο Ζούλιας είναι ένας από τους σκηνοθέτες που πραγματικά προσπαθώ να ακολουθώ τα τελευταία χρόνια! Ο τρόπος με τον οποίο ενώνει παρόν με παρελθόν, η ικανότητα του να δημιουργεί εικόνες με ελάχιστα μέσα, η ανάγκη του να πρωταγωνιστεί ο λόγος, είναι λίγα από αυτά που σε κολλάνε μαζί του… και ακολουθείς!

• Η Μαρίνα Ψάλτη είναι μια ηθοποιός που γνώριζουμε – πάντα μέσα από τις δουλειές της. Πολλά μπράβο. 

• Ο Γιώργος Κωνσταντίνου τιμά την παράσταση αλλά και το κοινό με την ερμηνεία του, σ έναν ρόλο που του ταιριάζει γάντι.

 

 

• Στο έργο ξεδιπλώνεται με αριστοτεχνικό τρόπο και καταιγιστικό κινηματογραφικό ρυθμό όλο το παρασκήνιο της μυθιστορηματικής ζωής του αγαπημένου σε όλη την υφήλιο αλητάκου «Σαρλώ», που στιγμάτισε την εξέλιξη του παγκόσμιου κινηματογράφου. Στην παράσταση που ακροβατεί μεταξύ κωμωδίας και δράματος, ο ρόλος του πολυαγαπημένου Σαρλώ εναλλάσσεται με αυτόν του αληθινού προσώπου που τον υποδύθηκε, του Τσάπλιν. Ο Θανάσης Τσαλταμπάσης μεταμορφώνεται τον ομώνυμο ρόλο, με τα δύο αυτά γοητευτικά, αλλά τόσο αντίθετα πρόσωπα.

Η Μαρίνα Ψάλτη ερμηνεύει τη μητέρα του, ενώ η Τζένη Θεωνά τις τρεις από τις νεαρές γυναίκες της ζωής του. Ο Χρήστος Σπανός κρατά το ρόλο του αδελφού του, Σίντνεϊ, που είχε σημαντική επιρροή στη ζωή και στην καριέρα του Τσάπλιν. Ο Σωκράτης Πατσίκας ερμηνεύει τον Μακ Σένετ, τον παραγωγό του Hollywood, που πρώτος ανακάλυψε το ταλέντο του νεαρού Τσάρλι. Τέλος, ο Γιώργος Κωνσταντίνου τιμά την παραγωγή με τη συμμετοχή του, παίζοντας το διάσημο για τις ίντριγκες και το πολιτικό παρασκήνιο, αρχηγό του FBI, Χούβερ.

Η παράσταση μας μεταφέρει στην ατμόσφαιρα μιας άλλης εποχής με τα σκηνικά της Μαίρης Τσαγκάρη, τα κοστούμια Παναγιώτας Κοκκορού, χορογραφία της Άννας Αθανασιάδη, μουσική Παναγιώτη Αυγερινού και Σπύρου Λούκου και φωτισμούς Λευτέρη Παυλόπουλου. Στη σκηνή ζωντανεύουν κινηματογραφικές εικόνες και όχι μόνο με τις video προβολές του Κάρολου Πορφύρη.

 

 

Συγγραφέας: Daniel Colas
Μετάφραση: Αντώνης Γαλέος
Σκηνοθεσία: Πέτρος Ζούλιας
Χορογραφία – Κίνηση: Άννα Αθανασιάδη
Σκηνικά: Μαίρη Τσαγκάρη
Κοστούμια: Παναγιώτα Κοκκορού
Μουσική: Παναγιώτης Αυγερινός και Σπύρος Λούκος
Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος
Φωτογραφίες: Μαριλένα Αναστασιάδου
Video design προβολές – Artwork: Κάρολος Πορφύρης
Βοηθός Σκηνοθέτη: Μαριάννα Τουντασάκη

Στο ρόλο του Τσάρλι Τσάπλιν ο Θανάσης Τσαλταμπάσης

 

Πρωταγωνιστούν:
Μαρίνα Ψάλτη, Τζένη Θεωνά, Χρήστος Σπανός, Σωκράτης Πατσίκας και ο Γιώργος Κωνσταντίνου

Παίζουν οι: Βασίλης Χαρίσσης, Ευφροσύνη Κουτσουβέρη, James Rodi, Φοίβος Παπακώστας, Μυρτώ Σχοινοπλοκάκη

Παραγωγή: Θέαμα Ακροπόλ

 

Θέατρο ΑΚΡΟΠΟΛ
Ιπποκράτους 9-11
(Σταθμός Μετρό Πανεπιστήμιο)

Πρεμιέρα: Τρίτη, 31 Οκτωβρίου 2017
Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Κυριακή στις 21:15, Δευτέρα στις 20:00 και Τρίτη στις 21:00

Λεωνίδας Βασιλόπουλος

Λατρεύω αυτή την πόλη, όταν πολλοί την μισούν. Η Αθήνα είναι όμορφη, ιδιαίτερη, απλά πρέπει να σηκώσεις το βλέμμα για να την δεις, πρέπει να την περπατήσεις, να την ψάξεις, τότε μόνο θα την ανακαλύψεις. πάμε παρέα….

Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found