to top

Είδαμε την παράσταση Αγαμέμνονας στο θέατρο Θησείον, Ένα Θέατρο για τις Τέχνες

Στο θέατρο Θησείον παρουσιάζεται η παράσταση Αγαμέμνονας των Κωνσταντίνου Χατζή και Γιώργου Κουμεντάκη, με τη Λήδα Πρωτοψάλτη, τον Γιώργο Παπαπαύλου και τον σπουδαίο μουσικό Διονύση Βερβιτσιώτη. 

 

• Η τραγωδία είναι ένα δύσκολο είδος θεάτρου. Τα τελευταία χρόνια έχουμε δει σπουδαίες ερμηνείες από νέους ηθοποιούς και σχεδόν βαρετές, γεμάτες με εντυπωσιασμούς ερμηνείες, από μεγάλυτερους. Τραγωδίες που πρώτη σημασία έχει μια ανούσια σκηνοθεσία, που στο όνομα της τέχνης και του πολιτισμού ή ενός φεστιβάλ, θυσιάζει το λόγο, το σπουδαίο κείμενο του δημιουργού.

Στη συγκεκριμένη παράσταση αυτό δεν θα το δείτε. Η σκηνοθεσία, το σκηνικό, τα φώτα και οι εντυπωσιασμοί κάνουν πίσω και δίνουν στο κείμενο τον πρώτο ρόλο.

 

Λήδα Πρωτοψάλτη – Τι θα μπορούσε να πει κανείς για την μεγάλη κυρία του θεάτρου; Κρατάει το ρόλο της αφηγήτριας, όπου με ένα απίστευτο ηχόχρωμα, δίνει εικόνες που κανείς δεν θα μπορούσε να αποδώσει καλύτερα από τη φωνή της. Η στιγμή της μάχης στην Τροία, μέσα από τη φωνή της κυρίας Πρωτοψάλτη, είναι κάτι που θα το κρατήσεις για αρκετή ώρα μετά το τέλος της παράστασης.

 

Γιώργος Παπαπαύλου – Θα μπορούσαν κάποιοι να μου πουν ότι δεν είμαι αντικειμενικός με τον Παπαπαύλου. Ίσως! Αλλά αν έχεις παρακολουθήσει τις επιλογές του και πως αλλάζει σύμφωνα με τις ανάγκες τους κάθε φορά, εύκολα θα καταλάβεις, ότι ο Γιώργος είναι ηθοποιός.

• Δες τα μάτια του σαν Ιφιγένεια, την ώρα που ετοιμάζεται για τη θυσία! Δες το ανάστημα και την υπεροψία του σαν ερμηνεύει τον Αγαμέμνονα! Δες το σώμα του, άκου τη φωνή του στη συγκλονιστική ερμηνεία του σαν Κλυταιμνήστρα – η σκηνή πάνω στο μπαλκόνι είναι απίστευτη! 

 

 

 

 

Συρραφή: Κωνσταντίνος Χατζής
Αποσπάσματα Μετάφρασης: Κ.Χ Μύρης
Σκηνοθεσία/φωτισμοί: Κωνσταντίνος Χατζής
Μουσική σύνθεση: Γιώργος Κουμεντάκης
Σκηνική εγκατάσταση: Γιώργος Μπούνιας
Επιμέλεια Κοστουμιών: Βασιλική Σύρμα
Κίνηση: Χριστιάνα Φελούκα
Φωτογραφίες: Χάρης Γερμανίδης
Βοηθός Σκηνοθέτη: Μελίνα Γκαζά
Παίζουν: Λήδα Πρωτοψάλτη, Γιώργος Παπαπαύλου, Βιολί: Διονύσης Βερβιτσιώτης

Το έργο αποτελεί μια συμπαραγωγή του Θεάτρου Τέχνης με την ομάδα Χρώμα και το θησείον, ΕΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΧΝΕΣ.

 

Θησείον, ΕΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΧΝΕΣ
Τουρναβίτου 7, Αθήνα 105 53, 2103255444

Δευτέρα και Τρίτη στις 7 μ.μ
Διάρκεια: 50 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)
Εισιτήρια: 10 ευρώ ενιαίο.

Λεωνίδας Βασιλόπουλος

Λατρεύω αυτή την πόλη, όταν πολλοί την μισούν. Η Αθήνα είναι όμορφη, ιδιαίτερη, απλά πρέπει να σηκώσεις το βλέμμα για να την δεις, πρέπει να την περπατήσεις, να την ψάξεις, τότε μόνο θα την ανακαλύψεις. πάμε παρέα….

A
A
 Photos
A
 Followers
A
 Following