to top

Η παράσταση Έγκλημα στο Οριεντ Εξπρές, είναι το must see, της φετινής θεατρικής σεζόν

Η παράσταση Έγκλημα στο Οριεντ Εξπρές, είναι το must see, της φετινής θεατρικής σεζόν

Στη σκηνή του θεάτρου Κάτια Δανδουλάκη, φέτος παρουσιάζεται ένα από τα πιο γνωστά έργα της Αγκάθα Κρίστι,το Έγκλημα στο Οριεντ Εξπρές. 

Η υπόθεση για πολλούς από εμάς που διαβάζουμε Αγκάθα Κρίστι ή έχουμε δει την καταπληκτική ταινία πέρυσι, είναι γνωστή. Βρισκόμαστε στο διάσημο τρένο της Ευρώπης, στο βαγόνι της πρώτης θέσης, όπου διαπράττεται ένα έγκλημα. Για κακή τύχη των επιβατών, μέσα στο βαγόνι βρίσκεται ο διάσημος, εκκεντρικός, ψυχαναγκαστικός, ενοχλητικά έξυπνος ντετέκτιβ Ηρακλής Πουαρό, ο οποίος καλείτε να εξιχνιάσει το έγκλημα και να βρει τον ένοχο.. (πιο κάτω δεν πάει! δεν δίνουμε spoiler)…

 

Αν κάποιος έχει δει την ταινία, ίσως να πάει λίγο προκατειλημμένος, μια που η κινηματογραφική μεταφορά είχε ένα σπουδαίο καστ, μια απίστευτα ατμοσφαιρική σκηνοθεσία και σκηνικά / κουστούμια που σε ταξιδεύουν σε εκείνη την εποχή. Στην συγκεκριμένη παράσταση ο έμπειρος Αντώνης Καλογρίδης, κερδίζει το στοίχημα. Σ ένα έργο που διαδραματίζεται πάνω σ ένα τρένο – και μόνο – παίρνει στα χέρια του ένα καταπληκτικό καστ από ηθοποιούς – κυριολεκτικά πρώτης γραμμής – τους τοποθετεί πάνω στο ευρηματικό και μεταβαλλόμενο σκηνικό του Γιώργου Γαβαλά και της Μαίρης Τσαγκάρη, τους ντύνει με τα μοναδικά κουστούμια της  Ιωάννας Τσάμη και με μια κινηματογραφική σκηνοθεσία, καταφέρνει όχι απλά να δεις το Οριέντ Εξπρές, αλλά να ταξιδέψεις και εσύ μαζί του.

Θα ήταν άδικο να μην αναφέρουμε την ατμοσφαιρική μουσική του Αντώνη Παπακωνσταντίνου και τους φωτισμούς του Λευτέρη Παυλόπουλου..

 

Για το καστ τι θα μπορούσε να πει κανείς; Κάτια Δανδουλάκη, Δάνης Κατρανίδης, Αντώνης Καφετζόπουλος, Τάσος Χαλκιάς, Ταμίλα Κουλίεβα, Όλγα Πολίτου, Τάνια Τρύπη, Τάκης Παπαματθαίου, Λένα Δροσάκη, Άγγελος Μπούρας και Λευτέρης Ζαμπετάκης. Ο καθένας ξεχωριστά δίνει πνοή στο χαρακτήρα του ήρωα και βλέποντάς τους, αναρωτιέσαι, πόσο δικός τους ήταν ο ρόλος και δεν το γνώριζαν νωρίτερα;

Σ ένα έργο που δεν υπάρχει πρωταγωνιστής – χωρίς να θέλω να αδικήσω κάποιον πραγματικά – η ερμηνεία του Δάνη Κατρανίδη, σαν Ηρακλής Πουαρό, είναι απίστευτη. Δεν υποδύεται τον αινιγματικό και ιδιότροπο ντετέκτιβ, είναι ο ίδιος.

 

Παίζουν
Κάτια Δανδουλάκη, Δάνης Κατρανίδης, Αντώνης Καφετζόπουλος, Τάσος Χαλκιάς, Ταμίλα Κουλίεβα, Τάνια Τρύπη, Τάκης Παπαματθαίου, Λένα Δροσάκη, Άγγελος Μπούρας, Λευτέρης Ζαμπετάκης και ή Όλγα Πολίτου.

Σκηνοθεσία: Αντώνη Καλογρίδη
Απόδοση: Ολυμπία Σκορδίλη
Σκηνικά: Γιώργος Γαβαλάς, Μαίρη Τσαγκάρη
Κοστούμια: Ιωάννα Τσάμη
Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος
Μουσική : Αντώνης Παπακωνσταντίνου

Παραγωγή: Θεατρικές Επιχειρήσεις Τάγαρη

 

Έγκλημα στο Οριεντ Εξπρές
θέατρο KATIA ΔΑΝΔΟΥΛΑΚΗ
Αγίου Μελετίου 61Α,
Κυψέλη.

Διάρκεια: 120΄.
Τηλ. 210 86 40 414

 

 

 

 

 

 

 

Λεωνίδας Βασιλόπουλος

Λατρεύω αυτή την πόλη, όταν πολλοί την μισούν. Η Αθήνα είναι όμορφη, ιδιαίτερη, απλά πρέπει να σηκώσεις το βλέμμα για να την δεις, πρέπει να την περπατήσεις, να την ψάξεις, τότε μόνο θα την ανακαλύψεις. πάμε παρέα….

A
A
 Photos
A
 Followers
A
 Following