to top

Είδαμε τον Βαφτιστικό στο Μέγαρο Μουσικής

Είδαμε τον Βαφτιστικό στο Μέγαρο Μουσικής

Το Μέγαρο μουσικής υποδέχεται την φετινή χρονιά με μια αγαπημένη ελληνική οπερέτα, τον Βαφτιστικό του Θεόφραστου Σακελλαρίδη. 

Κλείνοντας φέτος τα 100 χρόνια από την πρεμιέρα της, η γνωστή οπερέτα παρουσιάζεται στην αρχική της μορφή και ενορχήστρωση του 1918, σε σκηνοθεσία και μουσική διεύθυνση του Γιώργου Πέτρου.

 

Η οπερέτα Βαφτιστικός, παρουσιάζει μια Ελλάδα που αν και κουρασμένη από πολέμους και καταστροφές, έχει μια απίστευτη ανάγκη να σηκωθεί και να αναγεννηθεί. Η κινητήριος δύναμη είναι ο έρωτας, που μέσα από τα μπερδέματα και τις παρεξηγήσεις που προκαλεί, αλλάζει διάθεση και δίνει ενέργεια.

Όλο το καστ δείχνει πραγματικά πόσο απολαμβάνει την παράσταση, το έργο αλλά ακόμα και την σκηνή που βρίσκονται. Το δεύτερο μέρος της οπερέτας είναι πολύ πιο απογειωτικό με αποκορύφωμα το ντουέτο του Συνταγματάρχη – Μάριου Σαραντίδη με την Κική – Άννα Κουτσαφτίκη.

Συγχαρητήρια στα σκηνικά της Γεωργίνα Γερμανού, που έχει καταφέρει με απλά – τεράστια ομολογουμένος – διαχωριστικά, σε art deco διάθεση, να δώσουν την αίσθηση της εποχής εκείνης..

• Η οπερέτα Βαφτιστικός είναι μια εξαιρετική επιλογή για ένα βράδυ πιο διαφορετικό. Νομίζω ότι θα μπορούσε να πείσει και τους πιο δύσπιστους σε αυτό το είδος μουσικής και θεάτρου και να αλλάξουν γνώμη. 

 

Το έργο:

Μετά τους δύο νικηφόρους Βαλκανικούς πολέμους ο ελληνικός στρατός μάχεται στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο στο πλευρό των συμμάχων στα χώματα της Μακεδονίας. Όλο το έθνος προσδοκά την επικείμενη νίκη! Με τόσες μάχες στην πλάτη τους, στρατιώτες και αξιωματικοί αποζητούν να πετάξουν για λίγο το χακί, διψούν για μια στάλα έρωτα και μπλέκουν σε σκαμπρόζικες καταστάσεις με τις κυρίες στα μετόπισθεν, τραγουδώντας τις μεγάλες επιτυχίες «στο στόμα», «η καρδιά μου πονεί για σας» και το εμβληματικό πολεμικό εμβατήριο «Ψηλά στο μέτωπο»!

 

Σκηνοθεσία: Γιώργος Πέτρου

Σκηνικά: Γιωργίνα Γερμανού
Κοστούμια: Γιωργίνα Γερμανού
Μουσική Διεύθυνση: Γιώργος Πέτρου, Νίκος Λαάρης
Φωτισμοί: Στέλλα Κάλτσου
Χορογραφία: Μιμή Αντωνάκη
Βοηθός Σκηνοθετη: Μαριάνθη Γραμματικού

 

Παίζουν: Κορτάσης: Αργύρης Πανταζαρας, Βιβίκα: Ελένη Σταμίδου, Κικη: Άννα Κουτσαφτίκη, Χαρμίδης: Γιάννης Χριστόπουλος, Ζαχαρούλης: Δημήτρης Ναλμπάντης, Συνταγματάρχης: Μάριος Σαραντίδης, Μαρτής: Χάρης Αττώνης , Μίμης: Σταμάτης Πακάκης.

Χορεύουν: Μιμή Αντωνάκη, Αντώνης Στρούζας

Τιμές Εισιτηρίων: Διακεκριμένη Ζώνη: 30 ευρώ, Α’ Ζώνη: 25 ευρώ, Β’ Ζώνη: 20 ευρώ, Γ’ Ζώνη: 15 ευρώ, Μειωμένο – για φοιτητές: 10 ευρώ

 

Παραστάσεις:
Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019 στις 20:00
Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019 στις 16:00 και 20:00

 

Μέγαρο Μουσικής
Λεωφ. Βασιλίσης Σοφίας & Κόκκαλη 1
Αμπελόκηποι
Τηλ. 210 7282000

Λεωνίδας Βασιλόπουλος

Λατρεύω αυτή την πόλη, όταν πολλοί την μισούν. Η Αθήνα είναι όμορφη, ιδιαίτερη, απλά πρέπει να σηκώσεις το βλέμμα για να την δεις, πρέπει να την περπατήσεις, να την ψάξεις, τότε μόνο θα την ανακαλύψεις. πάμε παρέα….

Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found