to top

Είδαμε το Σπασμένο Γυαλί του Άρθουρ Μίλλερ, στο θέατρο Πόλη

Είδαμε το Σπασμένο Γυαλί του Άρθουρ Μίλλερ, στο θέατρο Πόλη

Στο θέατρο Πόλη, παρουσιάζεται  φέτος το βραβευμένο με Olivier Award ψυχολογικό έργο του Άρθουρ Μίλλερ, Σπασμένο Γυαλί, σε σκηνοθεσία της Άσπας Καλλιάνη, από τις θεατρικές επιχειρήσεις Τάγαρη.

Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους ο σπουδαίος Γιάννης Βούρος και η μοναδική Παναγιώτα Βλαντή, ενώ το υπόλοιπο καστ αποτελείται από τους Νίκο Γεωργάκη, Δήμητρα Σιγάλα και Κάτια Γκουλιώνη. 

 

Το Σπασμένο γυαλί του Άρθουρ Μίλλερ, είναι μια παράσταση που σε προβληματίζει. Ανήκει σε μια κρίσιμη στιγμή της παγκόσμιας ιστορίας – Νέα Υόρκη του 1938, την νύχτα των κρυστάλλων και διαπραγματεύεται τους φόβους που αντιμετωπίζει ένας Εβραίος κάτοικος της Αμερικής αλλά όχι μόνο.. Το έργο αγγίζει το γάμο και τι γίνεται μέσα σε αυτόν, και ποτέ όμως,  δε λέγεται.

Μιλά για τη βια – ψυχολογική και σωματική αλλά και το μεγαθήριο που είναι το μυαλό και η ψυχή του ανθρώπου. Μιλά για τον ψυχικό πόνο που μπορεί να καθηλώσει κυριολεκτικά έναν άνθρωπο αλλά και τη δύναμη που μπορεί να κρύβει μέσα του, για να ξανασηκωθεί στα πόδια του. Αυτό που σου δίνει η παράσταση να πάρεις μαζί σου φεύγοντας, είναι ότι πρέπει να καταλάβουμε, ότι όταν αρρωσταίνει ο νους αρρωσταίνει και το σώμα.

Για τον Γιάννη Βούρο δεν έχει να πει κανείς κάτι, μια που μέσα από την καλλιτεχνική του πορεία στο θέατρο και στην τηλεόραση, μας έχει μάθει σε καλές ερμηνείες, χωρίς υπερβολές και εντυπωσιασμούς. Η Παναγιώτα Βλαντή, αν και αρκετά χρόνια στο χώρο, πάντα θα δίνει την αίσθηση της νέας, ταλαντούχας ηθοποιού, που συνεχίσει και σε εκπλήσσει σε κάθε τι που παίζει.

Η έκπληξη της παράστασης είναι ο Νίκος Γεωργάκης – πολλά συγχαρητήρια, χωρίς αυτό να μειώνει τις εξαιρετικές ερμηνείες της Δήμητρας Σιγάλα και Κάτιας Γκουλιώνη.

 

Στοιχεία της παράστασης πατήστε εδώ

 

 

Λεωνίδας Βασιλόπουλος

Λατρεύω αυτή την πόλη, όταν πολλοί την μισούν. Η Αθήνα είναι όμορφη, ιδιαίτερη, απλά πρέπει να σηκώσεις το βλέμμα για να την δεις, πρέπει να την περπατήσεις, να την ψάξεις, τότε μόνο θα την ανακαλύψεις. πάμε παρέα….

A
A
 Photos
A
 Followers
A
 Following