to top

Είδαμε το Κουμ κουάτ στο θέατρο του Νέου Κόσμου

Είδαμε το Κουμ κουάτ στο θέατρο του Νέου Κόσμου

Μια Κυριακή του Πάσχα το 1972, σε μια Ελλάδα επί δικτατορίας, ένα ζευγάρι αποφασίζει να μην περάσει τις γιορτές με τα σόγια αλλά να καταφέρει επιτέλους να βρεθεί μόνο του και να περάσουν μια ημέρα τετ α τετ. Δυστυχώς το όνειρό τους θα κρατήσει μόνο λίγα λεπτά, μια που το κουδούνι της πόρτας θα χτυπήσει και τα πάντα καταστρέφονται.  

Ένας χωρισμένος, μια ξαδέρφη που απάτησε τον άντρα της – η στιγμή που δικαιολογεί γιατί ψάχνει τον δεξιό εραστή είναι για πολλά γέλια, ένας στρατηγός, ένα ολόκληρο τάγμα με σούβλες και αρνιά και ένας ξεχασμένος έρωτας, αρκούν για να γίνει μια μέρα μπάχαλο.

 

Ο Γιάννης Καλαβριανός – που σκηνοθετεί και την παράσταση – μαζί με την Μαρία Κοσκινά, έχουν καταφέρει να φτιάξουν μια άκρως ελληνική κωμωδία, που μέσα από τις μουσικές επιλογές, τα σκηνικά, τα κουστούμια, τις ατάκες που διαδέχονται η μια την άλλη, δίνουν την απόλυτη εικόνα της Ελλάδας, εκείνη την περίοδο. Μιας εποχής, γεμάτη αστεία, φόβο, παρεξηγήσεις αλλά και κίνδυνο μιας δικτατορίας πάνω από το κεφάλι σου.

Συγχαρητήρια στους δυο ηθοποιούς που όχι μόνο ερμηνεύουν όλους τους ρόλους αλλά και μεταμορφώνονται ανάλογα, επί της σκηνής.

 

• Χαλαρώστε λοιπόν, ηρεμήστε και διασκεδάστε με ένα υπέροχο flash back και ένα λικέρ Κουμ κουάτ.. 

 

Σκηνοθεσία: Γιάννης Καλαβριανός
Σκηνικά: Τίνα Τζόκα
Κοστούμια: Βάνα Γιαννούλα
Σχεδιασμός φωτισμών: Σάκης Μπιρμπίλης
Επιμέλεια κίνησης – Βοηθός σκηνοθέτη: Αλεξία Μπεζίκη
Βοηθός σκηνοθέτη: Αναστασία Μποζοπούλου
Φωτογραφίες: Ελίνα Γιουνανλή

 

Παίζουν οι ηθοποιοί:
Γιώργος Γλάστρας
Μαρία Κοσκινά

 

Κουμ κουάτ
Θέατρο του Νέου Κόσμου – Κεντρική Σκηνή
Αντισθένους 7 & Θαρύπου,Νέος Κόσμος
Τηλ.: 2109212900

 

Παραστάσεις:
Παρ. 9.15 μ.μ.,
Σάβ. 6.30 μ.μ.,
Κυρ. 9.30 μ.μ.,
Τετ. 6.30 μ.

 

Λεωνίδας Βασιλόπουλος

Λατρεύω αυτή την πόλη, όταν πολλοί την μισούν. Η Αθήνα είναι όμορφη, ιδιαίτερη, απλά πρέπει να σηκώσεις το βλέμμα για να την δεις, πρέπει να την περπατήσεις, να την ψάξεις, τότε μόνο θα την ανακαλύψεις. πάμε παρέα….

A
A
 Photos
A
 Followers
A
 Following