to top

Είδαμε το Αλίμονο στους νέους στο θέατρο Coronet

Είδαμε το Αλίμονο στους νέους στο θέατρο Coronet

Το έργο “Αλίμονο στους νέους” είναι μια θεατρική μεταφορά της κλασσικής ελληνικής ταινίας, του 1961, που είχε σκηνοθετήσει και γράψει ο Αλέκος Σακελλάριος. Στην παράσταση λοιπόν βλέπουμε μέσα από κωμικά κυρίως γεγονότα την επιθυμία και την θέληση των ανθρώπων για να είμαστε για πάντα νέοι, να μην μεγαλώνουμε και να μην γερνάμε ποτέ. Υπάρχει μια διαμάχη στο νέο και στο παλιό, στο κακό και στο καλό και στην αγάπη με το χρήμα.

Τι είναι από όλα αυτά πιο δυνατό κάθε φορά και νικάει τα υπόλοιπα; Σε αυτά τα ερωτήματα καλούνται να απαντήσουν και οι πρωταγωνιστές. Μπορεί το καλό και η αγάπη να νικήσουν το κακό και τα λεφτά, που υποτίθεται ότι τα αγοράζουν όλα και τους πάντες;

 

Αν επιλέξεις λοιπόν να δεις αυτή την πολύ ευχάριστη παράσταση σίγουρα θα ξεχαστείς λίγο από το σήμερα στο οποίο ζούμε και θα μεταφερθείς λίγα χρόνια πίσω, όπου οι συνθήκες ζωής ήταν διαφορετικές, η αγάπη αγνή και αληθινή και σίγουρα θα γελάσεις με την ψυχή σου. Θα είναι σαν να βλέπεις να γυρίζεται μπροστά σου μια ελληνική παλιά και καλή ταινία. Κι όλα αυτά με σκηνικό κυρίως μια απλή, αλλά όμορφη αυλή στην Πλάκα και στην Κηφισιά, που τότε την θεωρούσαν εξοχή. Θα δεις τέλος την ανθρωπιά που είχαν οι άνθρωποι παλιά, την συμπόνοια, την εργατικότητα.

Στην παράσταση παίζουν οι ηθοποιοί Γιώργος Γαλίτης, Κοσμάς Ζαχάρωφ, Φωτεινή Ντεμίρη, Νεφέλη Κουλούρη, Στράτος Χατζηηλίας και ο Σπύρος Μπιμπίλας. Η σκηνοθεσία ανήκει στον Βασίλη Νικολαΐδη και η παραγωγή στις Θεατρικές Επιχειρήσεις του Μάρκου Σεφερλή.

Ημέρες και ώρες παραστάσεων Πέμπτη στις 8 μ.μ, Παρασκευή στις 9 μ.μ, Σάββατο 6 μ.μ και 9 μ.μ και Κυριακή στις 7 μ.μ

 

Θέατρο Coronet
Φρύνης 11 και Υμηττού, Παγκράτι
Τηλ: 210 7012123

Έυη Μακαβέλου

Θέλω συνεχώς να ανακαλύπτω νέα μέρη, να ταξιδεύω, να απαθανατίζω τις στιγμές και να καλλιεργώ το νου. Προσπαθώ μέσα από τα άρθρα μου να μοιράζομαι τις σκέψεις μου κι όσα περισσότερα μπορώ από τα πράγματα που βλέπω στον κόσμο και στην πόλη που ζούμε, την Αθήνα!

Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found