to top

Είδαμε την σειρά | ToyBoy

ToyBoy

Δραματική σειρά μυστηρίου των AtresMedia/Netflix, δημιουργία των Σεζάρ Μπενίτεζ, Χουάν Κάρλος Κουέτο, Ρόσιο Μαρτίνεζ Λάνο, με τους Χεζούς Μοσκέρα, Κριστίνα Καστάνιο, Μαρία Πεδράζα, Χοσέ ντε λα Τόρρε, Κάρλο Κοστάντσια, Χουάνγκο Αλμέιντα, Χοσέ Μανουέλ Σέντα, Άλεξ Γκαδέα, Πέδρο Καζαμπλάνκ.

Ο νεαρός στρίπερ και χορευτής Ούγκο Μπελτράν ξυπνά ένα πρωί στο ιστιοπλοϊκό του δίπλα στο καμένο πτώμα ενός άνδρα που η αστυνομία ταυτοποιεί ως τον σύζυγο της ερωμένης του, της Μακαρένα Μεδίνα. Μετά από τη νύχτα κραιπάλης που είχε προηγηθεί στο πλευρό της, ο Χιούγκο δεν θυμάται τίποτα και καθώς όλες οι ενδείξεις είναι εναντίον του, οδηγείται στη φυλακή.

 

Επτά χρόνια αργότερα, τον επισκέπτεται η Τριάνα Μαρίν, μια νεαρή δικηγόρος, η οποία τον ενημερώνει πως το γραφείο όπου εργάζεται έχει αναλάβει την υπόθεσή του pro bono με σκοπό να αποδείξει την αθωότητά του. Και όντως, εν όψει μιας νέας δίκης, ο Χιούγκο αποφυλακίζεται, χωρίς να γνωρίζει ότι αυτοί που πληρώνουν για την υπόθεση είναι η οικογένεια των Ρόχας, το αντίπαλο δέος των Μεδίνα, παραμονές ενός νέου τεράστιου έργου που ο Δήμος θα δημοπρατήσει στο λιμάνι της πόλης. Με την Τριάνα που τον ερωτεύεται και τους φίλους του στο στριπ-κλαμπ “Κόλαση” στο πλευρό του, ο Ούγκο θα περάσει δια πυρός και σιδήρου για να ανακαλύψει την αλήθεια που κρύβουν προπετάσματα διαφθοράς, φόνου και οικονομικών συμφερόντων.

Αν μιλάμε για ένοχες απολαύσεις, τούτη εδώ η ισπανική σειρά των 13 επεισοδίων καταλαμβάνει μετά δόξης και τιμής την πρώτη θέση. Κάπου μεταξύ αστυνομικού δράματος και σαπουνόπερας, μπολιασμένης με μπόλικο σεξ και ανδρικό γυμνό κατάλληλο γiα όλη την οικογένεια, το “Toy Boy” ανεβάζει το θερμόμετρο στο κόκκινο, και παρασύρει τους πάντες -συντελεστές και θεατές- σε μια γλυκιά παραζάλη όπου τίποτα ενδεχομένως δεν βγάζει νόημα, αλλά όλο μαζί γίνεται εθιστικό και απολαυστικό σαν καλοκαιρινό, γλυκό κοκτέιλ, μέσα στο οποίο ο μπάρμαν έχει βάλει ό,τι ήταν απαραίτητο για να πετύχει χρώμα και υφή.

Τα πάντα είναι σαγηνευτικά και δελεαστικά, από τους πρωταγωνιστές που ο ένας είναι πιο όμορφος από τον άλλον και τις (αριθμητικά λιγότερες) πρωταγωνίστριες μέχρι τα τοπία της Μάλαγας που είναι καρτποσταλικά φιλμαρισμένα σε UltraHD ώστε να λιμπίζεσαι την κάθε γωνιά που δείχνουν. Διεφθαρμένοι αστυνομικοί, καλόκαρδοι ζιγκολό, δυναμικές δικηγορίνες, ιρλανδέζικη μαφία, υπεράκτιοι λογαριασμοί, έμποροι ναρκωτικών, βιασμοί ανηλίκων, δολοφονίες και πανίσχυρες, πλούσιες οικογένειες που αντιπαλεύονται η μία την άλλη, είναι ο καμβάς αυτής της σύγχρονης “Δυναστείας” που ψαχουλεύει τις ρίζες της στις κλασικές αξίες της τηλενουβέλας για να τις αναθεωρήσει στα ιλουστρασιόν και τόσο-όσο προβοκατίφ πρότυπα του σημερινού τηλεοπτικού γίγνεσθαι, με την υπογραφή της τηλεοπτικής παραγωγής μιας χώρας που δεν ντρέπεται να ασχοληθεί με το λαϊκό θέαμα και να το υπηρετήσει μέχρι τέλους, χωρίς φανφάρες και ενοχές.

Η σειρά στην Ισπανία μεταδόθηκε από το ελεύθερο ιδιωτικό κανάλι Antenna 3, το οποίο ύστερα από τη θριαμβευτική του έναρξη είδε τα ποσοστά του να μειώνονται. Έτσι, μετά το φινάλε του κύκλου, το οποίο βάζει τα πράγματα στη θέση τους μεν αλλά αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά, δεν ανανέωσε το “Toy Boy” για δεύτερη σαιζόν. Το θέμα όμως είναι πως παρά τη χλιαρή του υποδοχή στην Ισπανία, το σήριαλ έκανε μεγάλη επιτυχία όταν το ενέταξε στην πλατφόρμα του το Netflix (στην Ελλάδα τρεντάριζε στην 1η θέση των προτιμήσεων), οπότε είναι πολύ πιθανό, ο δεύτερος κύκλος να γυριστεί από την AtresMedia και το Netfllix, με σκοπό την On Demand από κοινού εκμετάλλευση χωρίς να περάσει από την ανοιχτή τηλεόραση.

Μάνος Θηραίος

Δεν ξέρω αν φταίει το ότι γύρω από τα Κάτω Πατήσια όπου γεννήθηκα και ζω υπήρχαν πολλοί κινηματογράφοι, το ότι είμαι μοναχοπαίδι ή ότι οι γονείς μου είχαν πάρει είδηση πως τους άφηνα στην ησυχία τους όταν έβλεπα ταινία. Κάπου εκεί πάντως έγινε η ζημιά, στα σίγουρα. Κι όσο, μεγαλώνοντας, ανακάλυπτα πως το σινεμά ήταν κάτι περισσότερο από περιπέτειες, κωμωδίες, από την Αλίκη ή την Έλενα Ναθαναήλ εκείνο το καλοκαίρι, τόσο μεγάλωνε και το ταξίδι. Πάντα γούσταρα να βλέπω ταινίες κι ύστερα να τις αφηγούμαι στους δικούς μου ανθρώπους. Κι ας μην τους γνώριζα όλους με το όνομά τους.

A
A
 Photos
A
 Followers
A
 Following