to top

Είδαμε την παράσταση Τα μάτια, στο θέατρο του Νέου Κόσμου

Είδαμε την παράσταση Τα μάτια, το θέατρο του Νέου Κόσμου

Στην κεντρική σκηνή του θεάτρου του Νέου Κόσμου, παρουσιάστηκε πριν λίγες μέρες, το έργο του Πάμπλο Μεσίες – Τα μάτια, με τους Άννα Καλαϊτζίδου, Μαρία Μοσχούρη, Ελένη Ουζουνίδου, Αλέξανδρος Χρυσανθόπουλος, σε σκηνοθεσία του Παντελή Δεντάκη.

 

Υπόθεση..
Η Αργεντίνα Ναταλία ζει σ’ ένα μικρό ισπανικό χωριό. Έφτασε εδώ με την κόρη της, τρέχοντας ξοπίσω από τον Ιταλό εραστή της. Εκείνος όμως εξαφανίστηκε και η Ναταλία το έριξε στο ποτό. Η κόρη της Νέλα είναι ερωτευμένη με τον Πάμπλο, έναν 25χρονο εκ γενετής τυφλό. Τις λεπτές ισορροπίες θα έρθει να διαταράξει η άφιξη της Σεζάρια, μιας οφθαλμίατρου που ισχυρίζεται πως εφαρμόζει μια μέθοδο που μπορεί να θεραπεύσει τον Πάμπλο…

 

Τα μάτια είναι ο καθρέφτης της ψυχής λένε! Δυστυχώς όμως, τα μάτια είναι και το όργανο που αντιλαμβανόμαστε την πραγματικότητα με όλες τις ομορφιές και τις ασχήμιες της. Το μεγάλο ερώτημα και δράμα της παράστασης, είναι το κατά πόσο τα μάτια της ψυχής, είναι ικανά και επαρκή για να κρίνουν έναν άνθρωπο και να υποβιβάσουν τον υλικό κόσμο και την αντικειμενική ομορφιά, ειδικά όταν πρόκειται για τον έρωτα στη ζωή ενός ανθρώπου.

Αγαπάμε έναν άνθρωπο στα αλήθεια γι αυτό που είναι ή γι αυτό που φαίνεται; 

Ο έρωτας είναι εγωιστής και καμιά φορά άδικος και ίσως να χρειαστεί μια ολόκληρη ζωή για να μπορέσει κάποιος να καταλάβει, αν τα μάτια της ψυχής βλέπουν καλύτερα.

 

Μετά τη Σταματία, τον Αρίστο, την Ψιλικατζού, η Ελένη Ουζουνίδου συναντάει μέσα στο συγκεκριμένο κείμενο, δυο μικρούς ολιγόλεπτους μονολόγους, που χωρίς εντυπωσιασμούς και προσπάθεια τους ντύνει με την δική της μοναδική ερμηνεία. Η Ελένη μέσα σε λίγα λεπτά, γίνεται παιδί, γυναίκα, σύζυγος, μητέρα και μοιράζεται τα βιώματα του κάθε προσώπου, που άλλοτε είναι αστεία, σοφά αλλά και δραματικά κάποιες άλλες.

Συγχαρητήρια στην σκηνοθετική προσέγγιση του Παντελή Δεντάκη πάνω στο κείμενο. Αν και το χώμα πάνω στη σκηνή, ξενίζει στην αρχή, μέσα στην πορεία του έργου, αντιλαμβάνεσαι ότι είναι κομμάτι της παράστασης. Οι μικρές φωτογραφικές στιγμές αλλά και η σκηνή που ο πρωταγωνιστής αφαιρεί τις γάζες, είναι κάτι που σου μένει…

• Τα μάτια του Πάμπλο Μεσίες, είναι μια παράσταση που πρέπει να την δείτε, αρκεί να ανοίξετε τα μάτια σας , για να την νιώσετε.

 

Μετάφραση: Μαρία Χατζηεμμανουήλ
Σκηνοθεσία: Παντελής Δεντάκης
Σκηνικά – Κοστούμια: Γεωργία Μπούρδα
Επιμέλεια κίνησης: Σοφία Πάσχου
Μουσική: Σταύρος Γασπαράτος
Σχεδιασμός φωτισμών: Σάκης Μπιρμπίλης
Βοηθός σκηνοθέτη: Κατερίνα Γεωργουδάκη
Βοηθός σκηνογράφου-ενδυματολόγου: Χριστίνα Τσουτσουλίγα
Φωτογραφίες: Δομνίκη Μητροπούλου

 

Παίζουν οι ηθοποιοί:
Άννα Καλαϊτζίδου
Μαρία Μοσχούρη
Ελένη Ουζουνίδου
Αλέξανδρος Χρυσανθόπουλος

 

ΧΩΡΟΣ
Κεντρική Σκηνή
Αντισθένους 7 & Θαρύπου, 117 43 Αθήνα

Από 17.1.2019 έως 21.4.2019
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ: 90 λεπτά

ΜΕΡΕΣ / ΩΡΕΣ
Τετάρτη 21:15
Πέμπτη 21:15
Σάββατο 21:15
Κυριακή 19:00

Λεωνίδας Βασιλόπουλος

Λατρεύω αυτή την πόλη, όταν πολλοί την μισούν. Η Αθήνα είναι όμορφη, ιδιαίτερη, απλά πρέπει να σηκώσεις το βλέμμα για να την δεις, πρέπει να την περπατήσεις, να την ψάξεις, τότε μόνο θα την ανακαλύψεις. πάμε παρέα….

A
A
 Photos
A
 Followers
A
 Following