to top

Είδαμε Meatball#OKEFTES στο θέατρο Αλίκη

θέατρο Αλίκη

Στο θέατρο Αλίκη φέτος, παρουσιάζεται σύμφωνα με το δελτίο τύπου, η πρώτη ελληνική vegan κωμωδία. Εγώ θα πω, ότι στο θέατρο Αλίκη φέτος, παρουσιάζεται ίσως η καλύτερη κωμωδία του φετινού θεατρικού χειμώνα..

Η υπόθεση έχει ως εξής: Βρισκόμαστε σε μια εποχή που τα ζώα, έχουν ίσα δικαιώματα με τους ανθρώπους και η κατανάλωση κρέατος είναι απαγορευμένη. Σε ένα διαμέρισμα, αργά το βράδυ, 2 ζευγάρια ετοιμάζονται να φάνε. Όλα κυλάνε ομαλά στο δείπνο, μέχρι που ένα μισοφαγωμένο κεφτεδάκι από μοσχαρίσιο κιμά, πεταμένο στο πάτωμα, έρχεται να ανατινάξει τη βραδιά στον αέρα.

Ποιος είναι ο ένοχος; Ποιος έφαγε τον κεφτέ; Τι αποκαλύψεις ετοιμάζονται να γίνουν από τον καθένα ξεχωριστά; 

 

 

Είναι άδικο για την συγκεκριμένη παράσταση να ανεβαίνει σε μία δύσκολη –λόγω της πανδημίας- εποχή για το θέατρο. Είναι άξιο όμως συγχαρητήριων, που σε μια τέτοια εποχή, τα Αθηναικά Θέατρα – θέατρο Αλίκη – τολμούν και στηρίζουν νέα έργα, νέους ηθοποιούς, νέους δημιουργούς.

Το κείμενο είναι μια πολύ καλή κωμωδία. Γρήγορο, ατακαδόρικο, χωρίς να σε κουράζει. Η σκηνοθεσία ανήκει στον Γιώργο Λύρα, που ομολογώ ότι μπορεί να μην έχω δει προηγούμενες δουλειές του στο θέατρο, αλλά μέσα από άλλες δραστηριότητες του, μπορεί εύκολα κανείς να καταλάβει, ότι μιλάμε για έναν νέο άνθρωπο, με φρέσκια ματιά σε οτιδήποτε καταπιάνεται. Η επιτυχία στην συγκεκριμένη κωμωδία, είναι ότι μέσα από τη ματιά του Λύρα, μπορείς άνετα να δεις… τον εαυτό σου. Ακόμα και το κυνηγητό, δεν θυμίζει σε τίποτα κάτι από χιλιοειπωμένη φάρσα – βλ. ανοίγουν κλείνουν πόρτες, μπαίνει βγαίνει κόσμος.

Τα παιδιά που πρωταγωνιστούν – Άρτεμις Γρύμπλα, Απόστολος Καμιτσάκης, Βασιλική Κίσσα και Βαγγέλης Σαλευρής, είναι η επιβεβαίωση ότι η νέα γενιά ηθοποιών, έχει να δώσει πολλά, αρκεί να της δοθεί το βήμα και η ευκαιρία. Λάτρεψα την Αρτεμις.


• Εύχομαι από καρδιάς, να αλλάξουν τα πράγματα – προς το καλύτερο – και να γεμίσουν τα θέατρα, και το χειροκρότημα στο τέλος κάθε παράστασης, να είναι δυνατό, συνεχόμενο και με διάρκεια, τόσο οσο θα χρειάζονται οι ηθοποιοί πάνω στη σκηνή, να παίρνουν πίσω ότι μας δίνουν. Χαρά, γέλιο, συγκίνηση, συναίσθημα.. 

 

 

Το κείμενο βραβεύτηκε και πρωτοπαρουσιάστηκε στην αρχική του μορφή, ως μονόπρακτο το καλοκαίρι του 2019, στο πλαίσιο του Εργαστηρίου Νέων Θεατρικών συγγραφέων (Ε.Ν.ΘΕ.ΣΥ), που αποτελεί πλέον θεσμό-διοργάνωση του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης και διευθύνει ο συγγραφέας Ηρακλής Λογοθέτης με την ευγενική χορηγία της Εθνικής Τράπεζας.

 

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ (Αλφαβητικά):
Άρτεμις Γρύμπλα, Απόστολος Καμιτσάκης, Βασιλική Κίσσα, Βαγγέλης Σαλευρής

Κείμενο: Δημήτρης Φούτσιας
Σκηνοθεσία: Γιώργος Λύρας

Σκηνικός χώρος: Γιώργος Λύρας (βασισμένο σε μία ιδέα της Μαίρης Τσαγκάρη)
Κοστούμια: Κατερίνα Ανδρικοπούλου
Σχεδιασμός Φωτισμών: Αλέξανδρος Αλεξάνδρου
Φωτογραφίες Παράστασης: Νίκος Ζήκος
Παραγωγή: ΑΘΗΝΑΪΚΑ ΘΕΑΤΡΑ

Τετάρτη, Κυριακή: 20:00 | Πέμπτη, Παρασκευή & Σάββατο: 21:00

Θέατρο Αλίκη, Αμερικής 4, Αθήνα

Λεωνίδας Βασιλόπουλος

Λατρεύω αυτή την πόλη, όταν πολλοί την μισούν. Η Αθήνα είναι όμορφη, ιδιαίτερη, απλά πρέπει να σηκώσεις το βλέμμα για να την δεις, πρέπει να την περπατήσεις, να την ψάξεις, τότε μόνο θα την ανακαλύψεις. πάμε παρέα….

Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found