to top

BigMovieNights – Αυτό το καλοκαίρι το μεγάλο σινεμά επιστρέφει στον φυσικό του χώρο

Η Ριβιέρα, το αγαπημένο θερινό των Εξαρχείων, αφιερώνει την τελευταία Δευτέρα κάθε μήνα στο μεγάλο -κυριολεκτικά- σινεμά. Τέσσερις μεγάλες από κάθε άποψη ταινίες θα επιστρέψουν για μία και μοναδική προβολή στον φυσικό τους χώρο, τη μεγάλη οθόνη, προσφέροντας στιγμές ανεπανάληπτης κινηματογραφικής ψυχαγωγίας.

Μεγάλοι τίτλοι, μεγάλων δημιουργών και μεγάλης διάρκειας, σε πλήρως αποκατεστημένες ψηφιακές κόπιες για ολόλαμπρη εικόνα και κρυστάλλινο ήχο θα μετατρέψουν την τελευταία Δευτέρα κάθε μήνα σε νύχτα μεγάλου σινεμά και πρωτόγνωρης εμπειρίας.

 

 

Η πρωτοβουλία ανήκει στη μονίμως ανήσυχη Πέγκυ Ρίγγα, που κάθε καλοκαίρι αναζητά έναν προγραμματισμό ξεχωριστό για τη Ριβιέρα, συνδυάζοντας τις πρώτες προβολές και τις επανεκδόσεις με μοναδικές στιγμές αφιερωματικού περιεχομένου. Γνωρίζοντας πως οι ταινίες μεγάλης διάρκειας έχουν εξοστρακιστεί από τους κινηματογράφους, ιδιαίτερα τους θερινούς, ως μη βολικές στον προγραμματισμό, αποφάσισε να κάνει το πρώτο βήμα και να εξασφαλίσει κατ’ αποκλειστικότητα τέσσερις κορυφαίους τίτλους που ο κάθε ένας αποτελεί και μια κορυφαία στιγμή της ιστορίας του σινεμά.

Η αρχή γίνεται τη Δευτέρα 27 Ιουνίου με τον «Μπάρυ Λύντον» του Στάνλεϋ Κούμπρικ, ενώ ακολουθούν ο «Νονός 2» του Φράνσις Φορντ Κόπολα στις25 Ιουλίου, ο «Ελαφοκυνηγός» του Μάικλ Τσιμίνο στις 29 Αυγούστου και τέλος η «Λεοπάρδαλις της Σικελίας» (Ο Γατόπαρδος) του Λουκίνο Βισκόντι στις 26 Σεπτεμβρίου.

Προπώληση εισιτηρίων: summercinemas.gr & viva.gr και από ταμείο του κινηματογράφου Ριβιέρα, Βαλτετσίου 46, Εξάρχεια.

Μάνος Θηραίος

Δεν ξέρω αν φταίει το ότι γύρω από τα Κάτω Πατήσια όπου γεννήθηκα και ζω υπήρχαν πολλοί κινηματογράφοι, το ότι είμαι μοναχοπαίδι ή ότι οι γονείς μου είχαν πάρει είδηση πως τους άφηνα στην ησυχία τους όταν έβλεπα ταινία. Κάπου εκεί πάντως έγινε η ζημιά, στα σίγουρα. Κι όσο, μεγαλώνοντας, ανακάλυπτα πως το σινεμά ήταν κάτι περισσότερο από περιπέτειες, κωμωδίες, από την Αλίκη ή την Έλενα Ναθαναήλ εκείνο το καλοκαίρι, τόσο μεγάλωνε και το ταξίδι. Πάντα γούσταρα να βλέπω ταινίες κι ύστερα να τις αφηγούμαι στους δικούς μου ανθρώπους. Κι ας μην τους γνώριζα όλους με το όνομά τους.

A
A
 Photos
A
 Followers
A
 Following