to top

4 νέες θεατρικές παραστάσεις + 2 επαναλήψεις που περιμένουμε

4 νέες θεατρικές παραστάσεις + 2 επαναλήψεις που περιμένουμε

Ο θεατρικός χειμώνας 2019/20 ξεκινάει δυναμικά! Πολλές νέες παραστάσεις αλλά και επαναλήψεις πετυχημένων παραστάσεων από πέρυσι. Διαλέξαμε 6 από αυτές και σας τις προτείνουμε.. 

 

HAIRSPRAY – Θέατρο ΑΚΡΟΠΟΛ

Το θέατρο ΑΚΡΟΠΟΛ παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, τη χειμερινή σεζόν 2019-2020, το πολυβραβευμένο μιούζικαλ “Hairspray”, που έχει διακριθεί παγκοσμίως, με 8 Tony Awards (ένα από τα οποία στην κατηγορία του “Best Musical”), 4 Laurence Olivier Awards (μεταξύ των οποίων το βραβείο «Best New Musical»), 9 Drama Desk Awards και 2 World Theatre Awards.

Εκτός από την Αγγλία και την Αυστραλία, το Hairspray έχει παρουσιαστεί σε πολλές χώρες, από τη Μανίλα ως τη Βόρεια Αφρική και από την Ελβετία ως το Περού. To 2007 κυκλοφόρησε με μεγάλη επιτυχία η ομότιτλη Αμερικάνικη ταινία με πρωταγωνιστές τους John Travolta, Michelle Pfeiffer, Christopher Walken, Zac Efron, Queen Latifah και James Marsden.

Το 2016, στο δίκτυο NBC, προβλήθηκε το Hairspray Live! με μια all star διανομή που περιελάμβανε τους Ariana Grande, Jennifer Hudson και Martin Short. Μια παράσταση-έμπνευση ενάντια στις διακρίσεις κάθε είδους που προβάλλει, μέσω της δύναμης της μουσικής, την ελευθερία της έκφρασης και το ομαδικό πνεύμα που νικάει κάθε προκατάληψη!

Μουσική – Στίχοι: MarcShaiman – ScottWhittman
Κείμενο: Marc O’ Donnell – Thomas Meehan
Σκηνοθεσία – απόδοση κειμένου και στίχων: Θέμις Μαρσέλλου
Μουσική διεύθυνση – διδασκαλία ορχήστρας: Ηλίας Καλούδης
Χορογραφία: Άννα Αθανασιάδη
Σκηνικά: Μαίρη Τσαγκάρη
Κοστούμια: Παναγιώτα Κοκκορού
Φωτισμοί: Μελίνα Μάσχα
Videodesign – προβολές: Κάρολος Πορφύρης

 

Παίζουν οι ηθοποιοί:
Μάρκος Σεφερλής, Κώστας Κόκλας, Ντορέττα Παπαδημητρίου, Παναγιώτης Πετράκης
ΗσαϊαςΜατιάμπα, Μαριάννα Γερασιμίδου, Κατερίνα Σούσουλα, Άννα Φιλιππάκη, Βαρβάρα Νεμπή και ο Βαγγέλης Κακουριώτης

 

Θέατρο Ακροπόλ
Ιπποκράτους 9-11, Αθήνα

• για εισιτήρια πατήστε εδώ

 


 

ΜΑΜΑ ΡΟΖΑ – στο Θέατρο Αλίκη

Η σπαρταριστή φάρσα του Andre Roussin παρουσιάζεται από τις 24 Οκτωβρίου στο θέατρο Αλίκη σε σκηνοθεσία Κώστα Τσιάνου και μετάφραση Θοδωρή Πετρόπουλου.

Το έργο “La Mama” παρουσιάστηκε πρώτη φορά στο Theatre de la Madeleine, στο Παρίσι, το 1957. Είναι βασισμένο στο μυθιστόρημα του Αντόνιο Μπρανκάτι “Il Bell Antonio» και το 1960 μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο σε σκηνοθεσία του Μάουρο Μπολονίνι με τον τίτλο «Ο ωραίος Αντόνιο».

• Ο γάμος και η φήμη του Αντόνιο Μανιάνο, του σούπερ γόη γιού της αγαπητής Τσιτσιλιάνας Μάμα Ρόζα, γνωστού καρδιοκατακτητή Ρώμης και περιχώρων βρίσκονται σε κίνδυνο.

Αιτία… μία πρόσκαιρη σεξουαλική «δυσκολία» κοντά δύο χρόνια (!) που θέτει σε κίνδυνο το δοξασμένο, στην ερωτική αρένα, όνομα της περήφανης οικογένειας Μανιάνο και την υπόληψη του ωραίου Αντόνιο.

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Μετάφραση: Θοδωρής Πετρόπουλος
Σκηνοθεσία: Κώστας Τσιάνος
Σκηνικά: Μανόλης Παντελιδάκης
Κοστούμια: Βάνα Γιαννούλα

Μουσική : Μαρίζα Ρίζου
Βοηθός Σκηνοθέτη: Λουκία Στεργίου

Φωτογραφίες παράστασης : Γιώργος Καβαλλιεράκης

 

Παίζουν οι ηθοποιοί:
Βίκυ Σταυροπούλου – Χρήστος Χατζηπαναγιώτης – Μαρία Φιλίππου – Σωκράτης Πατσίκας – Μαρίνος Κόνσολος – Κωνσταντίνα Κομμάτα – Γιάννης Ρούσσος- Στράτος Χρήστου – Δανάη Καλαχώρα- Κατερίνα Μαούτσου – Αλέξανδρος Ζουγανέλης

 

Θέατρο Αλίκη
Αμερικής 4, Αθήνα

• για εισιτήρια πατήστε εδώ

 


 

Ο ΡΙΝΟΚΕΡΟΣ στο Θέατρο ΚΙΒΩΤΟΣ

Ο Γιάννης Κακλέας, επανέρχεται στο θέατρο Κιβωτός από τις 5 Οκτωβρίου, επιλέγοντας αυτήν τη φορά να σκηνοθετήσει το αριστουργηματικό έργο «Ο Ρινόκερος» του Ευγένιο Ιονέσκο, με πρωταγωνιστή τον Αρη Σερβετάλη.

• Οι κάτοικοι μιας πόλης μεταμορφώνονται σε ρινόκερους. Τελικά ο μόνος που δεν υποκύπτει σε αυτή τη μαζική μεταμόρφωση είναι ο Μπερανζέ. Μια πανανθρώπινη μορφή που υπερασπίζεται με πάθος τον πολιτισμό, την επιθυμία για ελευθερία και το δικαίωμα του να είναι διαφορετικός.

 

Σκηνοθεσία/Απόδοση κειμένου: Γιάννης Κακλέας
Σκηνικά: Γιάννης Μπιρμπίλης, Γιάννης Κακλέας
Κοστούμια: Μαρία Καραπούλιου
Μουσική: Σταύρος Γασπαράτος
Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης
Κινησιολογία: Αγγελική Τρομπούκη
Σχεδιασμός βίντεο: Στάθης Αθανασίου
Βοηθός σκηνοθέτη: Άρης Κακλέας


Παίζουν:

Άρης Σερβετάλης, Έλλη Τρίγγου, Στέλιος Ιακωβίδης, Ροζαλία Κυρίου, Θάνος Μπίρκος, Πάνος Παπαδόπουλος, Αγγελική Τρομπούκη, Κωστής Μπούντας, Αναστασία Στυλιανίδη

 

Θέατρο Κιβωτός
Πειραιώς 115, Αθήνα

• για εισιτήρια πατήστε εδώ

 


 

#LOVENOT στο θεάτρο του Νεου Κόσμου

Οι δύο σύντροφοι οφείλουν να αγαπούν ο ένας τον άλλο. Παρακαλώ στα επόμενα 27 δευτερόλεπτα χαϊδέψτε τρυφερά το σύντροφό σας.
Οι δύο σύντροφοι οφείλουν να συγχωρούν ο ένας τον άλλον. Παρακαλώ στα επόμενα 23 δευτερόλεπτα ζητήστε και λάβετε τη συγχώρεση του συντρόφου σας για οποιοδήποτε ατόπημά σας.

Ο άνθρωπος είναι ον κοινωνικό. Η φυσική –σχεδόν αντανακλαστική– του τάση είναι να διαμορφώνει δυαδικά συστήματα κλειστού τύπου –ευρέως γνωστά με τον όρο «ζευγάρια»– μέσα στα οποία λειτουργεί αβίαστα και πάντα σε απόλυτη αρμονία με τα ένστικτα και τις ενορμήσεις του.
Ως εκ τούτου, οι σχέσεις που αναπτύσσει το εν λόγω θηλαστικό είναι στέρεες, μακροχρόνιες, βασίζονται στα αμοιβαία αισθήματα των εμπλεκόμενων μερών, διαταράσσονται σπανίως και δεν διακόπτονται παρά μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις. Το καλύτερο και πιο αντιπροσωπευτικό δείγμα των σχέσεων αυτών αποτελούν οι ερωτικές σχέσεις που αναπτύσσει το είδος.

Η πεποίθηση του θηλαστικού περί μονογαμίας σε συνδυασμό με τη συγκρότηση ανάλογων κοινωνικών ηθών και θεσμών σταθεροποιούν και βασικά εξυγιαίνουν τις σχέσεις αυτές, καθιστώντας τις ιδανικό παράδειγμα για όλα τα υπόλοιπα θηλαστικά του πλανήτη, που με τις λαμπρές εξαιρέσεις του κύκνου, του κάστορα και του πιγκουίνου, αποτυγχάνουν παταγωδώς.

Ου φοβηθείτε. Είμαστε εδώ. Για σας. Προσέλθετε.

 

Συντελεστές της παράστασης
Σκηνοθεσία: Θεοδώρα Καπράλου
Επιμέλεια κίνησης: Μαρίζα Τσίγκα
Μουσική επιμέλεια: Σταύρος Σερέτης
Συνεργάτης σκηνογράφος: Ευαγγελία Θεριανού
Κοστούμια: Νικόλ Παναγιώτου
Σχεδιασμός φωτισμών: Σάκης Μπιρμπίλης
Βίντεο παράστασης: Γιάννης Καραμπάτσος

 

Παίζουν οι ηθοποιοί:
Μαρία Κωνσταντάκη, Θύμιος Κούκιος

 

Θέατρο του Νέου Κόσμου – Κάτω Χώρος
Αντισθένους και Θαρύπου, Αθήνα

• για εισιτήρια πατήστε εδώ

 


 

Ποιος σκότωσε το σκύλο τα μεσάνυχτα στο θέατρο Τζένη Καρέζη

Μετά τη μεγάλη περσινή επιτυχία, συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά στο Θέατρο Τζένη Καρέζη η παράσταση Ποιος σκότωσε το σκύλο τα μεσάνυχτα, σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου.

Είναι 7 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα. Ο 15χρονος Κρίστοφερ στέκεται δίπλα στον σκοτωμένο σκύλο της γειτόνισσάς του, της κ. Σίαρς, που τον έχουν καρφώσει με ένα δικράνι. Η κ. Σίαρς θα καλέσει την αστυνομία, και ο Κρίστοφερ για πρώτη φορά στη ζωή του θα οδηγηθεί στο αστυνομικό τμήμα, όπου θα του γίνει σύσταση. Παρά την απαγόρευση του πατέρα του, ο Κρίστοφερ αποφασίζει να λύσει το μυστήριο του σκοτωμένου σκύλου, γιατί πιστεύει πως ο δολοφόνος πρέπει να βρεθεί και να τιμωρηθεί. Με την ενθάρρυνση της δασκάλας του, θα καταγράψει όλα τα στοιχεία που θα συγκεντρώσει σ’ ένα βιβλίο, που θα γίνει και θεατρικό έργο για τη σχολική γιορτή…
Ο Κρίστοφερ έχει φοβερό μυαλό και εξαιρετικές ικανότητες στα μαθηματικά, σκοντάφτει όμως στα απλά πράγματα της καθημερινής ζωής. Δεν έχει τολμήσει ποτέ να απομακρυνθεί μόνος του από το σπίτι του, δεν ανέχεται να τον αγγίζει κανείς και δεν εμπιστεύεται τους ξένους. Η αστυνομική του έρευνα, που θα τον βγάλει για πρώτη φορά έξω από το σπίτι του, θα φέρει τη ζωή του τα πάνω κάτω. Ο Κρίστοφερ θα βρει τη χαμένη μητέρα του, θα καταλάβει πως η αγάπη των δικών του είναι μπερδεμένη με μυστικά και ψέματα και θα συνειδητοποιήσει τις δυνάμεις που θα του επιτρέψουν να προχωρήσει στη ζωή…
Ο διάσημος θεατρικός συγγραφέας Σάιμον Στήβενς, που έργα του έχουν ανεβεί άλλες δυο φορές από το Θέατρο του Νέου Κόσμου, υπογράφει τη θεατρική διασκευή του πολυβραβευμένου μυθιστορήματος του Μαρκ Χάντον Ποιος σκότωσε το σκύλο τα μεσάνυχτα, που κέρδισε 7 βραβεία Ολίβιε, όταν πρωτοπαρουσιάστηκε στο Εθνικό Θέατρο του Λονδίνου το 2013. Έχει παιχτεί σε πολλές χώρες, ανάμεσά τους στις ΗΠΑ, στον Καναδά, στο Μεξικό, στην Κορέα, στην Ιαπωνία, στην Αυστραλία, στο Βέλγιο, στο Ισραήλ, στην Ελλάδα, κερδίζοντας πολλά σημαντικά βραβεία.
Μια γλυκόπικρη ιστορία για την εφηβεία, την οικογένεια, τα μαθηματικά και τα χρώματα.

 

Σκηνοθεσία Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος
Μετάφραση Κοραλία Σωτηριάδου
Σκηνικά Μαγδαληνή Αυγερινού
Κοστούμια Κλαιρ Μπρέισγουελ
Μουσική Σταύρος Γασπαράτος
Επιμέλεια κίνησης Σοφία Μαυραγάνη
Σχεδιασμός φωτισμών Σάκης Μπιρμπίλης
Βοηθός σκηνοθέτη Κατερίνα Γεωργουδάκη

 

Παίζουν οι ηθοποιοί:
Γιάννης Νιάρρος, Κατερίνα Λυπηρίδου, Κόρα Καρβούνη, Θύμιος Κούκιος, Μαρία Κατσανδρή, Γιώργος Κριθάρας, Γιώργος Γιαννακάκος, Βάσια Χρήστου, Σπύρος Κυριαζόπουλος

 

Θέατρο Τζένη Καρέζη
Ακαδημίας 3, Αθήνα

• για εισιτήρια πατήστε εδώ

 


 

Η Απαγωγή της Τασούλας στο θέατρο Σταθμός

Το πρωτότυπο, έμμετρο θεατρικό έργο του Κωνσταντίνου Μάρκελλου που χαρακτηρίστηκε από τους κριτικούς ως ένας «σύγχρονος Ερωτόκριτος» είναι βασισμένο σε μια πραγματική ιστορία αγάπης, όπως εξελίχτηκε στην Κρήτη στις αρχές της δεκαετίας του ’50.

Μετά την επιτυχημένη της πορεία την περασμένη σεζόν, η θρυλική Απαγωγή της Τασούλας επιστρέφει στη σκηνή του Θεάτρου Σταθμός για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.

Μουσική: Νίκος Ξυδάκης
Ερμηνεύουν: Δημήτρης Καπετανάκος, Ελένη Στεργίου, Ελένη Βλάχου, Νικολής Αβραμάκης, Κωνσταντίνος Μάρκελλος

 

Θέατρο Σταθμός
Βίκτωρος Ουγκώ 55, Αθήνα

• για εισιτήρια πατήστε εδώ

Urban Life

A
A
 Photos
A
 Followers
A
 Following