to top

project #καλοκαίριείναι | Θοδωρής Μαυρογιώργης

Το καλοκαίρι είναι συναίσθημα, όχι απλά εποχή. Καλοκαίρι είναι θερινό σινεμά στην πόλη που σε κάνει να αγαπήσεις την Urban εικόνα της λίγο περισσότερο, είναι δροσερά ποτά σε αυλές του κέντρου, είναι αλμύρα στο νησί το βράδυ. Είναι παραλίες, ηλιοβασιλέματα, ξάπλα στην άμμο να κοιτάζεις τα αστέρια χωρίς να έχεις καμία ανάγκη να αρθρώσεις λέξη, είναι το φεγγάρι που σε βρίσκει αργά το βράδυ στην παραλία και σου κόβει την ανάσα!

Το project #καλοκαιριειναι ανακρίνει τον Θοδωρή Μαυρογιώργη, με τον πιο καλοκαιρινό δεκάλογο!

 

Όταν ακούω την λέξη καλοκαίρι σκέφτομαι…
Κύθηρα, παξιμάδια από το αρτοποιείο του Καραβά βρεγμένα με παγωμένο νερό από την πηγή του Κεραμαριού, σταφύλια, το πανηγύρι του χωριού μου στο νησί, συναυλίες, ένα ποτήρι βυσσινάδα με το κορίτσι μου στο Αστικόν, στον Ποταμό, βουτιές με τους μπόμπιρες και ο ήχος της θάλασσας το βράδυ όταν όλα ησυχάζουν.

 

Η αγαπημένη μου παραλία είναι…
Η πλατεία Άμμος στα Κύθηρα.

 

Αγαπώ το καλοκαίρι γιατί…
Είμαι φύσει και θέσει νησιώτης και λάτρης της θάλασσας οπότε θα ήταν σχεδόν αδύνατο να μην αγαπώ το καλοκαίρι. Το καλοκαίρι είναι παρέα με φίλους δίπλα στη θάλασσα, είναι χαμόγελα και ήλιος. Είναι περισσότερο φως από οποιαδήποτε άλλη εποχή, είναι η εποχή του πιο ωραίου φρούτου στη γη, του καρπουζιού, είναι η περίοδος που «επιτρέπεται» το παγωτό σε όποια ηλικία κι αν είσαι και παιδικές φωνές και τρεχαλητά με ποδήλατα και μπάλες.

 

Το νησί που θέλω πολύ να επισκεφτώ φέτος είναι….
Θα ήθελα πάρα πολύ να πάμε με το κορίτσι μου στους Παξούς ή στην Ικαρία.

 

Το τραγούδι που μου φτιάχνει την διάθεση…
Το 80s των Locomondo.

 

Το καλοκαίρι αγαπάς πιο πολύ το ξημέρωμα ή το ηλιοβασίλεμα και γιατί;
Αγαπώ ξεκάθαρα το ηλιοβασίλεμα. Γιατί μου φαντάζει υπέροχη εικόνα μετά από μια μέρα με βόλτες, στη θάλασσα με τα παιδιά, να καθόμαστε όλοι μαζί σε ένα μπαλκόνι να χαζεύουμε τα υπέροχα χρώματα εκείνης της στιγμής στον ουρανό και να τρώμε παγωτό και να σαχλαμαρίζουμε. Εντάξει, υπάρχει κι ένας πιο κυνικός λόγος, επειδή είμαι τρελός φαν του ύπνου πλέον, με δυο μωρά στο σπίτι.

 

 

Τα 3 βασικά συστατικά για τις πιο ωραίες διακοπές…
*Ο σύντροφός σου,
*Παραλία
*Ωραία μουσική.

 

Όταν κλείνω τα μάτια στην παραλία το πρώτο πράγμα που αισθάνομαι είναι…
Να αδειάζει το μυαλό μου και να γίνεται ένα αυτόματο reboot. Με ένα μαγικό τρόπο απομακρύνονται οι έγνοιες, τα άγχη και τα προβλήματα της ρουτίνας.

 

Καλοκαίρι είναι διάλειμμα ή έναρξη νέας εποχής για εσένα;
Όλος ο υπόλοιπος χρόνος είναι η «προθέρμανση» για το επόμενο καλοκαίρι. Οπότε πάντα το καλοκαίρι για μένα θα σηματοδοτεί μια νέα εποχή.

 

Εάν μεταφράσεις το καλοκαίρι σε γεύση θα ήταν…
Σορμπέ καρπούζι χωρίς δεύτερη σκέψη.

 

#kalokairieinai
#Urbanlifegr
#καλοκαιριειναι

Λίνα Καλογερέα

Λίνα Καλογερέα. Το Ρε στο επίθετο με έψιλον. Όλοι το κάνουν λάθος. Μ’αρέσει να γελάω μέχρι δακρύων και να απολαμβάνω ατελείωτους κλαυσίγελους σε περιόδους που το πάτωμα είναι η μόνη παρέα μου. Αγαπώ την πόλη μου γιατί μου θυμίζει λίγο εμένα. Σαν να είμαι απρόσιτη, λίγο Drama Queen, λίγο προστατευτική, πολύ αυθόρμητη, καθόλου λογική, παθιασμένη με ανθρώπους και καταστάσεις. Είμαι εθισμένη στην μουσική και τα γλυκά. Α! Και τον σκύλο μου τον Ζάρκο!

A
A
 Photos
A
 Followers
A
 Following