to top

project #καλοκαίριείναι | Χάρης Βαρθακούρης

project #καλοκαίριείναι | Χάρης Βαρθακούρης

Το καλοκαίρι είναι συναίσθημα, όχι απλά εποχή. Καλοκαίρι είναι θερινό σινεμά στην πόλη που σε κάνει να αγαπήσεις την Urban εικόνα της λίγο περισσότερο, είναι δροσερά ποτά σε αυλές του κέντρου, είναι αλμύρα στο νησί το βράδυ. Είναι παραλίες, ηλιοβασιλέματα, ξάπλα στην άμμο να κοιτάζεις τα αστέρια χωρίς να έχεις καμία ανάγκη να αρθρώσεις λέξη, είναι το φεγγάρι που σε βρίσκει αργά το βράδυ στην παραλία και σου κόβει την ανάσα!

Το project #καλοκαίριείναι ανακρίνει τον Χάρη Βαρθακούρη, με τον πιο καλοκαιρινό δεκάλογο!

 

 

Όταν ακούω την λέξη καλοκαίρι σκέφτομαι…
Σκέφτομαι τέλος τα σχολεία (αφενός δικό μου παιδικό κατάλοιπο, αφετέρου κάτι που ξαναζώ μέσω των παιδιών μου), σκέφτομαι αγαπημένα φρούτα που όταν τα τρώω μπορεί να στάξουν πάνω μου χωρίς να με ενδιαφέρει αν θα λερωθώ, σκέφτομαι μπάνια, ήλιο, ζέστη κι επιτέλους λίγο χρώμα στο δερματάκι μας.

 

Η αγαπημένη μου παραλία είναι…
Οποιαδήποτε ερημική, με άμμο μέσα κι έξω από το νερό (δε μπορώ πέτρες και βοτσαλάκια), κρυστάλλινα παγωμένα νερά που αργούν να βαθύνουν, από αυτά που πας 30 μέτρα μέσα και το νερό είναι ακόμα μέχρι το γόνατο, ώστε να ανησυχώ λιγότερο για τις κόρες μου.

 

Αγαπώ το καλοκαίρι γιατί..
Χαίρομαι περισσότερο την οικογένειά μου, μεγαλώνει η μέρα, μπορώ να κοιμηθώ με ανοιχτά τα παράθυρα και γιατί θα φάω επιτέλους καρπούζι, σταφύλια, κεράσια, γερμάδες και σύκα.

 

Το νησί που θέλω πολύ να επισκεφτώ φέτος είναι….
Η Ελαφόνησος.

 

Το τραγούδι που μου φτιάχνει την διάθεση…
Θα πω δύο: Pink Youth από τη Yuna και την Little Simz και Moda από τον Jordan Rakei!

 

Το καλοκαίρι αγαπάς πιο πολύ το ξημέρωμα ή το ηλιοβασίλεμα και γιατί;
Καταρχάς έχουν και τα δύο τη γοητεία τους. Πολλές φορές, αν δεν ξημερώσει δεν κοιμάμαι, οπότε το ξημέρωμα είναι για μένα και μια μορφή ηρεμιστικού, ενώ, αντιθέτως, το ηλιοβασίλεμα εγκαινιάζει τη νύχτα. Για όσους δεν το ξέρουν ή δεν το υποθέτουν, είμαι νυχτερινός τύπος. Τότε σκέφτομαι καλύτερα, τότε έρχεται η έμπνευση, τότε λειτουργώ. Ωστόσο υπάρχει μια χαρακτηριστική διαφορά ανάμεσα στα δύο.

Ποτέ δεν έχω προγραμματίσει να δω το ξημέρωμα, ενώ αρκετές φορές, σε διάφορα μέρη της Ελλάδας και του κόσμου, έχω προγραμματίσει να δω το ηλιοβασίλεμα. Πέρυσι πχ, λόγω Globetrotters, έτυχε να δούμε με τη γυναίκα μου ένα ηλιοβασίλεμα στη Τζαμάικα, στην ξακουστή περιοχή Negril, που θεωρείται από τα ωραιότερα του κόσμου (μεταξύ μας, έχω δει καλύτερα στην Ελλάδα). Οπότε από αυτό ορμώμενος, ίσως κλίνω λίγο παραπάνω προς το ηλιοβασίλεμα.

 

 

Τα 3 βασικά συστατικά για τις πιο ωραίες διακοπές…
*Ολιγανθρωπία.
*Παγωμένα αναψυκτικα/μπύρες/νερά/φρούτα.
*Ένα iPad γεμάτο βιβλία, ταινίες και μουσικές, όπως ακριβώς είναι το δικό μου πάντα.

 

Όταν κλείνω τα μάτια στην παραλία το πρώτο πράγμα που αισθάνομαι είναι…
Εξαρτάται από την παραλία. Ιδανικά θα ήθελα να αισθάνομαι γαλήνη κι ένα δροσερό αεράκι.

 

Καλοκαίρι είναι διάλειμμα ή έναρξη νέας εποχής για εσένα;
Είναι διάλειμμα, το οποίο μου δίνει τη δυνατότητα να σκεφτώ και, ενδεχομένως, να προγραμματίσω την νέα εποχή που θα ακολουθήσει λίγους μήνες αργότερα.

 

Εάν μεταφράσεις το καλοκαίρι σε γεύση θα ήταν…
Καρπούζι με φέτα.

 

#kalokairieinai
#Urbanlifegr
#καλοκαιριειναι

Λίνα Καλογερέα

Λίνα Καλογερέα. Το Ρε στο επίθετο με έψιλον. Όλοι το κάνουν λάθος. Μ’αρέσει να γελάω μέχρι δακρύων και να απολαμβάνω ατελείωτους κλαυσίγελους σε περιόδους που το πάτωμα είναι η μόνη παρέα μου. Αγαπώ την πόλη μου γιατί μου θυμίζει λίγο εμένα. Σαν να είμαι απρόσιτη, λίγο Drama Queen, λίγο προστατευτική, πολύ αυθόρμητη, καθόλου λογική, παθιασμένη με ανθρώπους και καταστάσεις. Είμαι εθισμένη στην μουσική και τα γλυκά. Α! Και τον σκύλο μου τον Ζάρκο!

A
A
 Photos
A
 Followers
A
 Following