to top

project #καλοκαίριείναι | Άντζελα Μαριδάκη

Άντζελα Μαριδάκη

Το καλοκαίρι είναι συναίσθημα, όχι απλά εποχή. Καλοκαίρι είναι θερινό σινεμά στην πόλη που σε κάνει να αγαπήσεις την Urban εικόνα της λίγο περισσότερο, είναι δροσερά ποτά σε αυλές του κέντρου, είναι αλμύρα στο νησί το βράδυ. Είναι παραλίες, ηλιοβασιλέματα, ξάπλα στην άμμο να κοιτάζεις τα αστέρια χωρίς να έχεις καμία ανάγκη να αρθρώσεις λέξη, είναι το φεγγάρι που σε βρίσκει αργά το βράδυ στην παραλία και σου κόβει την ανάσα!

Το project #καλοκαίριείναι ανακρίνει την Άντζελα Μαριδάκη, με τον πιο καλοκαιρινό δεκάλογο!

 

Όταν ακούω τη λέξη καλοκαίρι, σκέφτομαι..
Έναν υπέροχο στίχο του Ελύτη που λέει: “Πρόσεξε να προφέρεις καθαρά τη λέξη θ ά λ α σ σ α, έτσι που να γυαλίσουν μέσα της όλα τα δελφίνια”.

 

Η αγαπημένη μου παραλία είναι:
Δίχως δεύτερη σκέψη oι Εγκρεμνοί στη Λευκάδα. Το τοπίο έχει επηρεαστεί δραματικά από τον σεισμό του 2015, όμως η προγενέστερη, καθηλωτική ανάμνηση με τα τιρκουάζ νερά και τα απόκρημνα, άγρια βράχια θα είναι για πάντα χαραγμένη στην καρδιά μου.

 

Αγαπώ το καλοκαίρι γιατί:
Μου υπενθυμίζει ότι ο πλούτος βρίσκεται στα απολύτως απαραίτητα.

 

Το νησί που θέλω πολύ να επισκεφτώ φέτος είναι.
Η Ιθάκη και η Κεφαλονιά. Έχοντας ολοκληρώσει πολλαπλές περιηγήσεις στο σύμπλεγμα των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων, βάζω πλώρη για το Ιόνιο.

 

Το τραγούδι που μου φτιάχνει τη διάθεση
Αυτήν την εποχή το Blinding Lights από The Weekend με τον ξεσηκωτικό του ρυθμό: “I said ooh, I’m blinded by the lights, No, I can’t sleep until I feel your touch”.

 

 

Το καλοκαίρι αγαπάς το ξημέρωμα ή το ηλιοβασίλεμα πιο πολύ και γιατί
Το ηλιοβασίλεμα. Κυρίως όταν ο ήλιος «βουτάει» μέσα στη θάλασσα, σαν πύρινη σφαίρα και χάνεται στο βάθος του ορίζοντα, με ηλεκτρίζει με την παντοδυναμία του.

 

Τα 3 βασικά συστατικά για τις πιο ωραίες διακοπές:
• ο/η συνοδοιπόρος
• η καλή διάθεση
• το soundtrack στα αυτιά μας (και ακόμα περισσότερο σαν background στη ψυχή μας)

 

Όταν κλείνω τα μάτια στην παραλία το πρώτο πράγμα που σκέφτομαι είναι:
Συντονίζομαι με τον ήχο της θάλασσας. Ο ήχος της θάλασσας μου προσφέρει ηρεμία και διαύγεια, σαν το επιδραστικότερο αγχολυτικό.

 

Το καλοκαίρι είναι διάλειμμα ή έναρξη μιας εποχής για εσένα;
Το καλοκαίρι είναι για μένα η πιο οικεία προσδοκία και συγχρόνως η υπόσχεση πως όλα μπορούν να γίνουν καλύτερα. Όχι διάλειμμα, ούτε η έναρξη μιας εποχής, περισσότερο ένα “state of mind”.

 

Αν μεταφράσεις το καλοκαίρι σε ποτό, θα ήταν..
Μια παγωμένη μαργαρίτα σε χαμηλό ποτήρι, με μεγάλα κομμάτια πάγου και τέλεια ισορροπία ανάμεσα σε αλμυρό, γλυκό και ξινό, ακριβώς όπως και οι αναμνήσεις μας..

 

#kalokairieinai
#Urbanlifegr
#καλοκαιριειναι

Λίνα Καλογερέα

Λίνα Καλογερέα. Το Ρε στο επίθετο με έψιλον. Όλοι το κάνουν λάθος. Μ’αρέσει να γελάω μέχρι δακρύων και να απολαμβάνω ατελείωτους κλαυσίγελους σε περιόδους που το πάτωμα είναι η μόνη παρέα μου. Αγαπώ την πόλη μου γιατί μου θυμίζει λίγο εμένα. Σαν να είμαι απρόσιτη, λίγο Drama Queen, λίγο προστατευτική, πολύ αυθόρμητη, καθόλου λογική, παθιασμένη με ανθρώπους και καταστάσεις. Είμαι εθισμένη στην μουσική και τα γλυκά. Α! Και τον σκύλο μου τον Ζάρκο!

Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found