to top

Παναγιώτης Μπουγιούρης – Ο ηθοποιός είναι ένας εργάτης και δεν πρέπει να το ξεχνάμε αυτό

Παναγιώτης Μπουγιούρης

Ο Παναγιώτης Μπουγιούρης είναι από τους ηθοποιούς, που μετράει πολλές τηλεοπτικές επιτυχίες, σπουδαίες συνεργασίες με ηθοποιούς και σκηνοθέτες και θεατρικές παραστάσεις, που φτιάχνουν το ιδανικό βιογραφικό!!!

Κάπου ανάμεσα σε μικρά διαλείμματα, τον συναντήσαμε και ζητήσαμε να τον γνωρίσουμε καλύτερα! Κυρίες και Κύριοι, ο Παναγιώτης Μπουγιούρης μιλά για πρώτη φορά στο UrbanLife.gr

 

“Ο κύριος Σμιθ ανοίγει την πόρτα”, στο μικρό Γκλόρια – κάθε Δευτέρα και Τρίτη! 
Είναι μια σπαρταριστή μαύρη κωμωδία του Σάκη Σερέφα, όπου ο κύριος Σμιθ ανοίγει την πόρτα και έρχεται αντιμέτωπος με ένα διανομέα πίτσας που του δίνει ένα κουτί πίτσας, το οποίο έχει μέσα ένα κηδειόχαρτο που προαναγγέλλει το θάνατο του! Καταλαβαίνετε λοιπόν τι επακολουθεί!


Ξεκινάει όμως για 2η χρονιά, άλλη μια παράσταση που πρωταγωνιστείς, “Tο σύνδρομο της άδειας φωλιάς”!

Ναι! Είναι μια σύγχρονη μεταφορά του «Γυάλινου Κόσμου» του Τενεσί Ουίλλιαμς, όπου η Ηρώ Πεκτέση και εγώ υποδυόμαστε και τους τέσσερις χαρακτήρες του έργου, δημιουργώντας ένα πολύ ενδιαφέρον θεατρικό παιχνίδι, αναδεικνύοντας το δράμα μιας σύγχρονης οικογένειας, με άξονα τη σχέση πατέρα-κόρης που αγγίζει τα όρια της αιμομιξίας!


Έχεις πρωταγωνιστήσει σε πολύ πετυχημένες σειρές της τηλεόρασης! Αυτή η τηλεοπτική επιτυχία, πιστεύεις, βοήθησε στην καριέρα σου σαν ηθοποιός;

Σίγουρα! Θα ήμουν πολύ αχάριστος αν έλεγα το αντίθετο! Είχα την τύχη να συμμετέχω σε σειρές που αγαπήθηκαν πολύ από το κοινό και μου χάρισαν τεράστια επιτυχία!


Δεν κρύβει κάποια παγίδα, αυτή η υπερέκθεση μέσα από ένα καθημερινό σήριαλ / ακόμα και σε προσωπικό επίπεδο;

Η τηλεόραση είναι όντως ένα πολύ δυνατό μέσο! Αλλά σε κάθε περίπτωση ο ηθοποιός πρέπει να αισθάνεται σίγουρος για τις επιλογές του και να εξετάζει αν πληρούνται οι προϋποθέσεις αυτών! Σε αυτή την περίπτωση ήμουν και πολύ τυχερός γιατί όντως δεν έχεις πάντα τον απόλυτο έλεγχο!

 

 


Αν έπρεπε να κάνεις μια μικρή καταγραφή, από την πρώτη σου μέρα στη δραματική σχολή, μέχρι σήμερα! Δώσε μου κάποιες στιγμές που δεν θα ξεχάσεις!

Δεν θα ξεχάσω τη θητεία μου στην πειραματική σκηνή του Εθνικού Θεάτρου, που με ανέδειξε καλλιτεχνικά όπως και πολλούς συναδέλφους μου, και επίσης όταν στα εικοσάχρονα του Μega ο κόσμος με έφερε πρώτο σε σύνολο ψήφων από όλες τις κατηγορίες του σταθμού!


Ανήκεις σε μια γενιά που κάνατε δουλειές – προ κρίσης! Πώς βρίσκεις σήμερα τα ελληνικά σίριαλ / σειρές;

Ειδικά φέτος υπάρχει μια τεράστια ανάκαμψη την οποία την βλέπουν όλοι!


Τηλεόραση ή θέατρο;

Και τα δυο μου χαρίστηκαν απλόχερα! Δεν θα μπορούσα να στερηθώ ένα από τα δυο!


Τι είναι ηθοποιός;

Ένας εργάτης, με τα καλά και τα κακά, με τα πάνω και τα κάτω! Όσο ψηλά κι αν ανέβεις παραμένεις ένας εργάτης, δεν πρέπει να το ξεχνάς αυτό!

 

 


Πώς αντιμετωπίζεις την κριτική; Σε μια περίοδο που ο καθένας – νομίζει ότι – κάτι έχει να πει!!

Είναι σπουδαίο να μπορεί να πει ο καθένας τη γνώμη του, το βρίσκω πολύ δημοκρατικό!


Η σχέση σου με τα social media; Ασχολείσαι ο ίδιος;

Ασχολούμαι και ο ίδιος ναι! Αν και όχι όσο θα περίμενε κανείς.


Τι να περιμένουμε μες τη χρονιά! Τηλεοπτικά / θεατρικά;

Οι δυο παραστάσεις που προαναφέραμε τρέχουν ήδη, και ετοιμάζεται η πρεμιέρα από Γενάρη μιας άλλη εξαιρετικής παράστασης, του «Δόκτορος Γκλας», το τεράστιο σουηδικό έργο του Γιάλμαρ Σεντερμπεργκ, και συνεχίζεται ο ρόλος μου ως Τίμος Λινάρδος στο πετυχημένο σήριαλ του Αντ1, «μην Ψαρώνεις»


Τι εύχεσαι για την καριέρα σου στο μέλλον;

Να είμαι γέρος για να μπορώ να ανταποκρίνομαι σε όλες τις προκλήσεις!

 

Φωτογραφίες: Ελίνα Γιουνανλή

Λεωνίδας Βασιλόπουλος

Λατρεύω αυτή την πόλη, όταν πολλοί την μισούν. Η Αθήνα είναι όμορφη, ιδιαίτερη, απλά πρέπει να σηκώσεις το βλέμμα για να την δεις, πρέπει να την περπατήσεις, να την ψάξεις, τότε μόνο θα την ανακαλύψεις. πάμε παρέα….

Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found