to top

Μιχάλης Μόσχου – Ο Πακ Μαν είμαι εγώ, εσύ, όλοι μας

Μιχάλης Μόσχου - Ο Πακ Μαν είμαι εγώ, εσύ, όλοι μας

Ο Μιχάλης Μόσχου είναι ο τραγουδιστης που ενώ τον γνωρίζουμε αρκετά χρόνια, φέτος μας συστηθηκε ξανά ως Πακ Μαν. Είναι ένας ταξιδευτής που έχει γυρίσει το μισό πλανήτη και μέσα απο τα βιντεο του, έχουμε ταξιδεψει και εμείς (θα μπορούσε άνετα να έχει εκπομπή). Ειναι ενας εκπληκτικος μαγειρας, που φέτος δημιουργησε κάτι που δεν το έχουμε ξαναδει, το Nube Eats και που έχει λόγο να το μάθεις και να κολλήσεις με αυτό. 

Σ’ένα ιδιαίτερο φορτωμένο πρόγραμμα, με μαγειρική, τραγούδι και ταξίδια, τον συναντήσαμε και του ζητήσαμε να μας μιλήσει για όλα. Κυρίες και κύριοι, ο Μιχάλης Μόσχου. 

 

Πριν μιλήσουμε για μουσική, μαγειρική και ταξίδια, να ξεκινήσουμε με εσένα. Γεια σου Μιχάλη, πες μου σε τι περίοδο της ζωής σου σε βρίσκω;
Είμαι σε μια άκρως δημιουργική φάση στη ζωή μου αυτό το διάστημα μεπολλή μαγειρική και στούντιο ετοιμάζοντας το δεύτερο single, μετά τον «Πακ Μαν».

 

Δεν θέλεις να καταπιάνεσαι με ένα πράγμα τη φορά! Όλα μαζί με μια ανάσα. Σωστά;
Κατά κάποιο τρόπο είμαι ένας άνθρωπος που δε μπορεί να κάθεται και το έχω αποδεχτεί. Αν κάθομαι, δεν κάνω τίποτα και δεν εξελίσσομαι, δεν περνάω καλά. Άρα πάντα κάτι ετοιμάζω…(γέλια)

 

Πάμε λοιπόν να τα πιάσουμε ένα – ένα. Σ εχουμε γνωρίσει ως τραγουδιστή και φέτος αποφάσισες και μας παρουσιάσεις τον Πακ Μαν. Μίλησέ μου γι’αυτόν.
Δεν ήταν να κάνω τραγούδι το είχα αποκλείσει απ’ το 2011.Όλα αυτά τα χρόνια δεν είχα καν στο μυαλό μου ότι θέλω να ασχοληθώ ξανά με την δισκογραφία. Ουσιαστικά ήρθε και με βρήκε.

Είναι η πρώτη φορά στη ζωή μου που νιώθω μεγάλη χαρά κι ευτυχία για αυτό το τραγούδι και για τα υπόλοιπα που έρχονται. Ο ΜάριοςΤσάγκαρης (που επιμελείται τη μουσική και τους στίχους) είναι αυτός που έψαχνα όλα τα χρόνια για να επικοινωνήσω με τον κόσμο.

Ο Πακ Μαν είμαι εγώ… εσύ…όλοι μας.Είναι ο Έλληνας ο Αθηναίος κι αυτό που ζει το 2024. Όπως ο Πακ Μαν έτρωγε τελίτσες, ο Έλληνας τρώει σκουπίδια, κορονοϊό, κρίση, fakes news, πολέμους και φαντάσματα πάντα να τον κυνηγούν στο διάβα της ζωής του, τα απωθημένα του, τα κατάλοιπά του, τα παιδικά του τραύματα, οι χωρισμοί του, τις απώλειές του.

Όλοι μας λειτουργούμε μηχανικά λες και είμαστε σε ενα video game, σε ένα matrix και ψάχνουμε μέσα σε όλη αυτή τη μαυρίλα το καλό, τη χαρά και την ευτυχία.

 

 

Τον ετοιμάζεις καιρό τον Πακ Μαν αν κρίνω απο το videο του τραγουδιού, σωστά;
Ναι εδώ και ένα χρόνο ουσιαστικά ψάχναμε τους ήχους, πέρσι γυρίσαμε το βίντεο κλιπ στον Καναδά, την Αμερική. Αυτό το διάστημα, ας πούμε ετοιμάζουμε ήδη το δεύτερο singleμας.

 

Και έρχομαι σε άλλο ένα μεγάλο σου πάθος, τα ταξίδια! Πότε ξεκίνησε όλοαυτό; Πόσες χώρες έχεις επισκεφθεί;
Τα ταξίδια τα ξεκίνησα όταν ήμουν 19 ετών. Είχα πει ότι μέχρι να φύγω από αυτή τη ζωή θα έχω γυρίσει έστω το μισό πλανήτη.Χρειάζομαι άλλες 4 χώρες για να πετύχω το στόχο μου. Απ’ ό,τι καταλαβαίνεις θα τον περάσω κατά πολύ το στόχο μου. Έχω επισκεφθεί μέχρι στιγμής 76 χώρες.

 

Ποια είναι η χώρα που αγάπησες και γιατί;
Η αγαπημένη μου χώρα από αυτές είναι η Ταϊλάνδη γιατί πέρα του ότι είναι πολύ φθηνή, η φύση οργιάζει και το φαγητό είναι φανταστικό. Οι Ταϊλανδοί έχουν ψηφιστεί για παρά πολλά χρόνια ως οι πιο ευγενικοί άνθρωποι στον πλανήτη.

 

Και μέσα από κάποιο ταξίδι σου, γεννήθηκε η ιδέα σου για το Nube Eats. Εξήγησέ μου τι ακριβώςείναι το Nube Eats.
Δεν το έχω δει στο εξωτερικό σε κάποιο απ’ τα ταξίδια μου. Γεννήθηκε από μια κουβέντα με τον κουμπάρο μου Κωνσταντίνο Σκουλιδά που μου ανέφερε ότι ήθελε να το κάνουμε και στην παρέα μπήκε και ο Γιάννης Παυλίδης.

 

Άρα μέσα από τις πλατφόρμες παραγγελίαςφαγητού, μπορώ να έχω την ποιότητα του Nube Eats, μέσα από 5 διαφορετικές κουζίνες. Σωστά;
Η Nube Eats είναιένα multi brand restaurant. Ουσιαστικά είναι ένα μεγάλο παρασκευαστήριο, μια τεράστια κουζίνα που χωρίζεται σε επί μέρους κουζίνες λειτουργεί μόνο με delivery μέσω εφαρμογών και pickup.Ο στόχος είναι με ένα κλικ να βρίσκεται το εστιατόριο στο σπίτι σου.

 

 

Έχεις όνειρα; Μελλοντικά σχέδια;
Έρχεται το δεύτερο single απ το άλμπουμ που ετοιμάζουμε με τον Μάριο Τσαγκάρη και τον Βαγγέλη Τούντα, που επιμελείται την ενορχήστρωση και φυσικά τη μουσική μας παράσταση που θα ανέβει προς το φθινόπωρο. Επίσης ετοιμάζω δύο καινούργια μαγαζιά που επιμελούμαι το μενού.

 

Πες μου σε μια παράγραφο, κάτι που δεν γνωρίζουμε για τον Μιχάλη. Είτε σαν τραγουδιστή, σαν μάγειρα, σαν ταξιδιώτη και κλεισε εσύ την συνέντευξη.
Η ζωή είναι πολύ μικρή, είναι ένα θείο δώρο το ότι έχουμε έρθει σε αυτή τη ζωή. Έχω αποβάλλει από πάνω μου το άγχος και το στρες, προσπαθώ να δημιουργώ όσες περισσότερες στιγμές ευτυχίας μπορώ. Πέρα απ’ την υγεία όλα τα άλλα τα ορίζουμε εμείς, οπότε προσπαθώ να ορίσω εγώ τη ζωή μου όπως θέλω.

Όπως λέει και ο Ρομπέρτο Μπενίνι«Η ζωή είναι ωραία (LaVita è Bella).

 

• φωτογραφίες Βασιλόπουλος Λεωνίδας

Λεωνίδας Βασιλόπουλος

Λατρεύω αυτή την πόλη, όταν πολλοί την μισούν. Η Αθήνα είναι όμορφη, ιδιαίτερη, απλά πρέπει να σηκώσεις το βλέμμα για να την δεις, πρέπει να την περπατήσεις, να την ψάξεις, τότε μόνο θα την ανακαλύψεις. πάμε παρέα….

A
A
 Photos
A
 Followers
A
 Following