to top

Ζέτη Φίτσιου – Μια παράσταση είναι η ισορροπία του συνόλου

Ζέτη Φίτσιου - Μια παράσταση είναι η ισορροπία του συνόλου

Η Ζέτη Φίτσιου είναι ένα κορίτσι από την Λάρισα. Έχει σπουδάσει Κοινωνιολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο ενώ στη συνέχεια αποκτά τον μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών «Διεθνούς Διαχείρισης Ανθρωπίνων Πόρων» από το Οικονομικό Κολέγιο Αθηνών. Το 2008 αποφοίτησε από το Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν, ενώ το 2015 μας παρουσιάζει το πρώτο της βιβλίο με τίτλο Plan B.

Φέτος η Ζέτη Φίτσιου, παρουσίασε στο Μέγαρο Μουσικής, το θεατρικό έργο Το Πείραμα, σε σκηνοθεσία του Ανδρέα Φλουράκη, με πρωταγωνιστές  την Μυρτώ Αλικάκη, τον Κωνσταντίνο Ελματζίογλου, την Φαίη Ξυλά, τον Πέτρο Λαγούτη και τον Μενέλαο Χαζαράκη. 

Μετά τις sold out παραστάσεις του προηγούμενου Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου, Το Πείραμα επιστρέφει στο Υποσκήνιο Β΄της Αίθουσας Αλεξάνδρα Τριάντη, στο Μέγαρο Μουσικής, από τις 14 Μαρτίου έως τις 14 Απριλίου. 

 

Κάποιος που δεν έχει διαβάσει τίποτα για το Πείραμα, τι θα έπρεπε να γνωρίζει, για τη συγκεκριμένη παράσταση;
Αν έπρεπε να απαντήσω με μια πρόταση, θα έλεγα πως «το Πείραμα»ερευνά την επιρροή που ασκεί ο παρατηρητής στη διαμόρφωση της συμπεριφοράς του παρατηρούμενου.

 

Θέλω να μου δώσεις το συναίσθημα της πρεμιέρας! Τη στιγμή που το Πείραμα παίρνει σάρκα και οστά και παρουσιάζεται!
Χαρά και ανακούφιση!

 

Η σκηνοθεσία του Ανδρέα Φλουράκη, πραγματικά ξεφεύγει από μια συνηθισμένη σκηνοθετική προσέγγιση. Πόσο βοήθησε το έργο, αυτή η πρόταση;
Ο Ανδρέας είναι ένας άνθρωπος που θαυμάζω. Η αισθητική του έπαιξε τον πιο καθοριστικό ρόλο. Μια παράσταση είναι η ισορροπία του συνόλου καθώς τίποτα δεν πρέπει να ξεφεύγει σαν παραφωνία από αυτό. Γι’ αυτή την ισορροπία υπεύθυνος είναι ο σκηνοθέτης. Με τον πιο αθόρυβο και διακριτικό τρόπο, ο Ανδρέας, ένωσε όλα τα στοιχεία που δίνουν ζωή στο έργο και έφτιαξε μια παράσταση συνόλου. Το ίδιο το έργο ευτύχησε στα χέρια του.

 

Να πούμε όμως ότι και ο χώρος που παρουσιάζεται η παράσταση, βοηθάει πάραπολύ το έργο! Ίσως σε μια κανονική σκηνή να «έχανε». Θα συμφωνήσεις σε αυτό;
Το Υποσκήνιο του Μεγάρου είναι ιδανικός χώρος για μια τέτοια παράσταση. Αν το δούμε όμως και πρακτικά, η σφαίρα μας δεν θα χωρούσε εύκολα σε ένα «κανονικό» θέατρο καθώς έχει ύψος πάνω από έξι μέτρα…

 

 

Θα έλεγες ότι το Πείραμα, παρουσιάζει ένα μεγάλο κομμάτι της σύγχρονης ελληνικής οικογένειας;
Μου είναι δύσκολο να γενικεύσω, πιστεύω όμως ότι σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό υπάρχουν γνώριμα στοιχεία.

Τι έχεις εισπράξει από τον κόσμο που παρακολούθησε την παράσταση;
Ενδιαφέρουσες απόψεις!

Πως αντιμετωπίζονται τα ελληνικά έργα / κείμενα, στο σύγχρονο ελληνικό θέατρο;
Με σκεπτικισμό, ίσως και με καχυποψία μερικές φορές.

Πως βλέπεις το θέατρο σήμερα;
Δημιουργικό. Υπάρχουν σπουδαίοι καλλιτέχνες γύρω μας.

Ποια είναι τα επόμενα σου σχέδια; Τι να περιμένουμε στο μέλλον;
Ετοιμάζω κάποια καινούρια πράγματα που ελπίζω σύντομα να πραγματοποιηθούν.

Πως θα περιέγραφες τον εαυτό σου σε μια παράγραφο;
Σε σχέση με τη συγγραφή, με μια λέξη: επίμονη.

Λεωνίδας Βασιλόπουλος

Λατρεύω αυτή την πόλη, όταν πολλοί την μισούν. Η Αθήνα είναι όμορφη, ιδιαίτερη, απλά πρέπει να σηκώσεις το βλέμμα για να την δεις, πρέπει να την περπατήσεις, να την ψάξεις, τότε μόνο θα την ανακαλύψεις. πάμε παρέα….

A
A
 Photos
A
 Followers
A
 Following