to top

String Demons – Η Ελληνική μουσική σκηνή έχει πολύ σπουδαίες νέες μπάντες και καλλιτέχνες

String Demons - Η Ελληνική μουσική σκηνή έχει πολύ σπουδαίες νέες μπάντες και καλλιτέχνες

Ο Κωνσταντίνος και η Λυδία, εκτός από αδέρφια, είναι οι String Demons ή αλλιώς ένα ντουέτο εγχόρδων που παίζουν, διασκευάζουν, γράφουν μουσική. Οι διασκευές τους αφορούν τραγούδια κλασικής, rock, pop αλλά και ελληνικής δημοτικής μουσικής, κάτι που μας έχει κάνει να τους προσέξουμε, πολύ παραπάνω. 

Μετά από τις πετυχημένες παραστάσεις του χειμώνα, έρχονται για μια συναυλία, το Σάββατο 22 Ιουνίου, στη Βίλα Ζωγράφου, παρέα με τον Χρήστο Θηβαίο. Λίγο πριν την Βόλτα στα Εξάρχεια, τους συναντήσαμε, τους γνωρίσαμε και σας τους συστήνουμε μέσα από το UrbanLife.gr.. 

 

 

Δώστε μου σε μια παράγραφο, ότι πρέπει να γνωρίζει κανείς για τους String Demons.
Στο τρίτο πληθυντικό λοιπόν: ‘’ένα ντουέτο εγχόρδων, και όχι μόνο, που παίζει, διασκευάζει και γράφει τη μουσική – τραγούδια που του αρέσει και του υπαγορεύει η προσωπική του αισθητική’’. Είναι αδέρφια , τσακώνονται αρκετά, δουλεύουν μαζί αμέτρητες ώρες , στις συναυλίες τους αρέσει να ”ιδρώνουν τη φανέλα”, στις συναυλίες τελικά ”εξηγούν” καλύτερα το τι είναι.

• Επίσης είναι πολύ σημαντικό γι αυτούς να περάσει ο κόσμος πολύ καλά και να χορτάσει μουσική με τον τρόπο που οι ίδιοι τη…”μαγειρεύουν”. Τέλος , είναι καλοί δαίμονες!

 

Θα μπορούσαμε να πούμε ότι οι String Demons είναι οικογενειακή υπόθεση;
Εντελώς!

 

Και πόσο εύκολο είναι να κρατήσετε την ισορροπία μεταξύ σας;
-Τώρα τελευταία την κρατάμε πιο εύκολα. Η αδελφική σχέση εμπεριέχει τους κλασικούς τσακωμούς και τις εντάσεις (πέφτουν μπουνιές, κλωτσιές, δοξαρομαχίες και τέτοια!!), αλλά και πιο εύκολο γιατί κυριολεκτικά ‘’με ένα βλέμμα’’ συνεννοούμαστε, εντός και εκτός σκηνής.Τον τελευταίο καιρό έχουμε παρατηρήσει ότι όποτε τα πράγματα ξεφεύγουν είτε στα παρασκήνια, είτε στο στούντιο, είτε σε πρόβες μας πιάνει νευρικό γέλιο.

 

 

 

Υπάρχει χώρος για τέτοιου είδους σχήματα, στην ελληνική μουσική σκηνή;
Ο χώρος δημιουργείται.Έχουμε ακούσει πολλές φορές να μας λένε ότι κάτι αντίστοιχο με το σχήμα μας δεν υπάρχει. O κόσμος πάντα παραξενεύεται απέναντι σε κάτι που δεν έχει συνηθίσει. Στη δική μας περίπτωση το έχει αγκαλιάσει, ίσως γιατί καταλαβαίνουν ότι δεν το κάνουμε για προκαλέσουμε αλλά για να πούμε κάτι με τον τρόπο που εμείς μπορούμε, με σκληρή δουλειά πάντα.

• Η Ελληνική μουσική σκηνή έχει πολύ σπουδαίες νέες μπάντες και καλλιτέχνες.


Πως επιλέγεται τα τραγούδια που θέλετε να διασκευάσετε;

Βασιζόμαστε πάνω στους 3 ‘’πυλώνες’’ μας: τη Heavy Metal, την Κλασσική και την Παραδοσιακή Ελληνική Μουσική. Αυτό ισχύει και για τα εξ’ ολοκλήρου δικά μας κομμάτια! Από εκεί και πέρα, όποια μουσική, μοτίβο ρυθμικό ή μελωδικό, μελωδία, κομμάτι, τραγούδι φτάσει στα αυτιά μας και μας αρέσει πολύ, μας καταβάλλει μία ακατανίκητη επιθυμία να πιάσουμε τα όργανα και να το παίξουμε.


Από rock, σε δημοτική μουσική και από μουσικές σκηνές στη σκηνή του Mad! Πως μπορούν να συνυπάρχουν όλα αυτά μαζί;

Γιατί πάντα όταν συνυπάρχουν όλα μαζί η ζωή γίνεται πιο ωραία και πιο ενδιαφέρουσα!

 

 

Τι θα ακούσουμε μεθαύριο στη συναυλία;
Μία ”Βόλτα στα Εξάρχεια”, μία βόλτα στους Αγίους των Εξαρχείων απ τον Σιδηρόπουλο στον Άσιμo  την Αρλέτα και άλλους, την βόλτα στην πολύ σημαντική πορεία του Χρήστου Θηβαίου και στο πώς αφήνει εμάς να ”Stringdemo..νήσουμε” τη Βόλτα αυτή! Τα υπόλοιπα… στη σκηνή της Βίλας Ζωγράφου!


Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια, τι να περιμένουμε;

Θα συνεχίσουμε τις συναυλίες μέχρι τα τέλη του Αυγούστου όπου αρχίζουν οι πρόβες για την Παράσταση ”Cyrano de Bergerac” σε σκηνοθεσία του δημοφιλή σκιοπαίχτη Ηλία Καρελλά με πρωταγωνιστή τον Λευτέρη Ελευθερίου.Η παράσταση θα παιχτεί στο Θέατρο Κάππα τη σεζόν 2019-2020 και εμφανιζόμαστε ζωντανά στη σκηνή ερμηνεύοντας δικές μας συνθέσεις αλλά και διασκευάζοντας αριστουργήματα της Κλασσικής μουσικής.

Λεωνίδας Βασιλόπουλος

Λατρεύω αυτή την πόλη, όταν πολλοί την μισούν. Η Αθήνα είναι όμορφη, ιδιαίτερη, απλά πρέπει να σηκώσεις το βλέμμα για να την δεις, πρέπει να την περπατήσεις, να την ψάξεις, τότε μόνο θα την ανακαλύψεις. πάμε παρέα….

Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found