to top

Όθωνας Μεταξάς – Η διάρκεια σε μια καριέρα δεν έχει να κάνει με την προβολή, όσο με το έργο που παράγεται

Ο Όθωνας Μεταξάς είναι νέος, ωραίος και ταλαντούχος. Γνωστός ηθοποιός μέσα από επιτυχίες στο θέατρο, στον κινηματογράφο, την τηλεόραση αλλά και αγαπημένος τραγουδιστής μέσα από τα live που κάνει σε μουσικές σκηνές της Αθήνας. Ο Όθωνας Μεταξάς, μετά από έναν πετυχημένο χειμώνα, στην θεατρική παράσταση η Κυρία της νύχτας του Γ. Μαρρή και λίγο πριν τις πρόβες για τις καλοκαιρινές του υποχρεώσεις, ανεβαίνει την σκηνή του Passport Κεραμεικός, για τρεις συνεχόμενες Κυριακές. Εμείς τον πετύχαμε κάπου ανάμεσα σε αυτό το φορτωμένο πρόγραμμα και καταφέραμε να τον γνωρίσουμε, λίγο καλύτερα..

 

 

Ηθοποιός! Τραγουδιστής! Αυτή είναι η έννοια του καλλιτέχνη; Να μπορεί να εκφράζεται μέσα από πολλά είδη τέχνης;
Η  έννοια του καλλιτέχνη δεν προσδιορίζεται από το πόσα είδη τέχνης χρησιμοποιεί για να εκφραστεί, αλλά από το πώς εκφράζεται μέσα από αυτά. Έχει να κάνει με την ποιότητα του αποτελέσματος και όχι με την πρόθεση ως αυτοσκοπό. Κοινώς αν ο καλλιτέχνης έχει να πει κάτι άξιο λόγου, είτε μέσα από ένα είδος, είτε από περισσότερα, θα το πει. Αλλιώς όχι.

 

θέατρο, τηλεόραση, μουσικές σκηνές! Ποιο από όλα σε εκφράζει περισσότερο;
Με εκφράζουν όλα εξίσου, όταν το πλαίσιο μέσα στο οποίο λειτουργώ μου παρέχει προστασία, επαγγελματισμό, ασφάλεια και πρόκληση!

 

Τι θα ακούσουμε στα live σου στη μουσική σκηνή Passport Κεραμεικός;
Στα live μου στην μουσική σκηνή του Passport Κεραμεικός, θα ακούσετε ένα αμιγώς μουσικό πρόγραμμα με τραγούδια από το ελληνικό κυρίως ρεπερτόριο που αγαπώ και μου αρέσουν. Από Αλκίνοο και Μικρούτσικο μέχρι Τσιτσάνη και από Χατζιδάκη και Θεοδωράκη μέχρι Πλέσσα, Θαλασσινό κ.α.

 

othonas-metaxas

 

Υπάρχουν κάποιοι καλλιτέχνες που θα ήθελες να συνεργαστείς, είτε Θεατρικά, είτε μουσικά;
Σαφώς υπάρχουν καλλιτέχνες που θαυμάζω και θα ήθελα να συνεργαστώ, είτε θεατρικά, είτε μουσικά, αλλά αν αναφέρω κάποιον θα αδικήσω κάποιον άλλον. Γιατί ευτυχώς είναι παραπάνω από ένας. Χαχαχα

 

Σε μια παλιότερη συνέντευξη, κάποιος μου είχε πει, ότι τα καλά πράγματα – στο θέατρο, γίνονται από καλές παρέες! Συμφωνείς με αυτό;
Συμφωνώ εν μέρει με αυτό που έχει πει και ο Σαββόπουλος. Ο,τι δηλαδή οι παρέες γράφουν ιστορία. Απ’ την άλλη όμως πιστεύω και στο σωστό timing συνεύρεσης ανθρώπων με επαγγελματισμό, ταλέντο, όραμα και ικανότητα. Και ας είναι για μεμονωμένες περιπτώσεις.

 

Παλιότερα, με σχεδόν καμία προβολή, χωρίς τηλεόραση, διαδίκτυο και οι καριέρες που φτιάχτηκαν κρατάν ακόμα! Σήμερα, με τόσα μέσα προβολής – κυριολεκτικά από παντού – και πολλοί εξαφανίζονται σε μια νύχτα! Που οφείλεται αυτό πιστεύεις;
Η διάρκεια που έχει μια καριέρα δεν έχει να κάνει τόσο με την προβολή, όσο με το έργο που παράγεται. Όταν το έργο που παράγεται σήμερα, στην πλειονότητα των περιπτώσεων, είναι ταχείας καύσεως, επόμενο είναι και οι καριέρες να εξανεμίζονται εν μια νυκτί. Από την άλλη δε, μπορεί τα μέσα προβολής να είναι σήμερα περισσότερα, αλλά η ισχύς τους δεν συγκρίνεται με αυτά του παρελθόντος.

 

Έχουν γραφτεί διάφορα για την προσωπική σου ζωή, σε δημοσιεύματα, blogs κ.α. Σε απασχολεί αυτό; η απλά θα μπορούσε να θεωρηθεί μέρος της δουλειάς;
Είμαι από τους ανθρώπους, που θέλω να απασχολώ μόνο με τη δουλειά μου και προσπαθώ να προστατεύω την προσωπική μου ζωή. Αν παρ’ όλα αυτά κάποιες φορές δεν το καταφέρνω και γράφονται πράγματα…ε και αυτό μες στο παιχνίδι είναι.

 

metaxas_7

 

Social Media! Πόσο μεγάλη σημασία έχουν και κατά πόσο τα διαχειρίζεσαι μόνος;
Η αλήθεια είναι ότι ζούμε στην εποχή των social media. Η μεθοδική χρήση τους μπορεί συσσωρευτικά και σε βάθος χρόνου να έχει σημαντική επίδραση. Από την άλλη δε, η δική μου σχέση με αυτά δεν είναι και η καλύτερη. Θα μπορούσα να πω ότι έχω “πληκτρολογιοφοβία”! Χαχαχα!

 

Είσαι άνθρωπος του κέντρου εδώ και πολλά χρόνια! Επιμένεις σταθερά! Γιατί;
Όταν πήγαινα στην σχολή του Εθνικού θεάτρου που είναι στο κέντρο κοντά στην Ομόνοια, απορούσα με το πώς μπορούσαν οι άνθρωποι να μένουν εδώ. Τώρα μετά από 13 χρόνια διαμονής μου στο κέντρο, μου φαντάζει πολύ δύσκολο να μείνω κάπου αλλού, και για πρακτικούς λόγους σε σχέση με τη δουλειά(θέατρα, μουσικές σκηνές), αλλά κυρίως γιατί το κέντρο έχει μια γοητευτικότατη ενέργεια και ένταση. Ειδικά  το βράδυ με τους φωτισμένους δρόμους και τα κτίρια η ενέργεια αυτή γίνεται δέκα φορές πιο δυνατή.

 

Πόσο έχει αλλάξει το κέντρο από την περίοδο που ήρθες να μετακομίσεις, μέχρι τώρα;
Παρακολουθώντας την πορεία του κέντρου θα μπορούσα να πω ότι αντικατοπτρίζει την πορεία της χώρας εν γένει. Από το “λαμπερό” 2004 όπου μπορούσες να γευθείς κάθε γωνιά του άφοβα, μέχρι το 2008-2010 όπου άρχισε η κρίση και το κέντρο άρχισε να παρακμάζει. Καταλήγοντας στο τώρα, με την εξαθλίωση και την ανέχεια να έχουν σε πολλά σημεία του, επικρατήσει. Παρ´ όλα αυτά υπάρχουν ακόμα πολλά γοητευτικά σημεία.

 

Τι ετοιμάζεις για το καλοκαίρι θεατρικά;  και ποια είναι γενικά τα επόμενα σου σχέδια!
Το καλοκαίρι θα ανεβάσουμε με την Φρόσω Λύτρα ,με την οποία κάναμε τον χειμώνα και την Κυρία της νύχτας του Γ. Μαρρή, το Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας του Σαίξπηρ,όπου θα παίξω τον Όμπερον. Επίσης από τον Οκτώβριο θα παίξω στην Μαντάμ Σουσού του Δ. Ψαθά στο θέατρο Παλλάς, με την Δήμητρα Παπαδοπουλου και σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα. Μουσικά θα συνεχίσω δυναμικά τις εμφανίσεις μου με την μπάντα μου.

 

 

othonasmetaksasaprmay

 

 

tips:
• Tραγούδι ημερών..
Γιατί δεν έρχεσαι ποτέ όταν σε θέλω.
• Tι θα βρω στο ψυγείο σου σήμερα…
Γαλοπούλα και αυγά.
• Aγαπημένο φαγητό / ποτό…
Δεν πίνω!-Οτιδήποτε έχει να κάνει με σπαγγέτι.
• Διακοπές που;  
Κεφαλλονιά.
• Αγαπημένο ντύσιμο;
Ανάλογα με το τι ταιριάζει στην κάθε περίσταση.
• Μια ευχή για αύριο…
Γαλήνη…

 

Ο Όθωνας Μεταξάς, μετά τις επιτυχημένες εμφανίσεις του το χειμώνα, επιστρέφει στην σκηνή του Passport Κεραμεικός -Upstairs από την Κυριακή 23 Απριλίου και για τρεις συνεχόμενες Κυριακές.

 

 

 

 

Μαζί του:
Γιάννης Μπελώνης (πιάνο)
Σταύρος Δεριζιώτης (μπουζούκι-μαντολίνο-λαούτο)
Ερμόλαος Κατζουρίδης (κλαρινέτο-σαξόφωνο-νέι)
Παναγιώτης Καψαμπέλης (κιθάρες)
Αντώνης Αρβανίτης (κοντραμπάσο)
Γιώργος Κυριακόπουλος (ντράμς)

 


PASSPORT ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ Upstairs
Κεραμεικού 58 & Μαραθώνος, Αθήνα
τηλ. κρατήσεων 2105222203

 

Λεωνίδας Βασιλόπουλος

Λατρεύω αυτή την πόλη, όταν πολλοί την μισούν. Η Αθήνα είναι όμορφη, ιδιαίτερη, απλά πρέπει να σηκώσεις το βλέμμα για να την δεις, πρέπει να την περπατήσεις, να την ψάξεις, τότε μόνο θα την ανακαλύψεις. πάμε παρέα….

A
A
 Photos
A
 Followers
A
 Following