to top

Μιρέλα Πάχου – Ένα καλό τραγούδι δεν ορίζεται από το είδος του

Η Μιρέλα Πάχου, το κορίτσι με το μόνιμα ζωγραφισμένο χαμόγελο, είναι από τη Ρόδο. Την γνωρίσαμε μέσα από ένα τραγούδι με τίτλο το όνομα της – Μιρέλα, σε στίχους και μουσική του Σπύρου Γραμμένου. Η πρώτη της δισκογραφική δουλειά χαρακτηρίζεται από όμορφες μελωδίες και συνεργασίες που κάποιοι θα ζήλευαν! Φέτος, ετοιμάζεται για περιοδεία σε όλη την Ελλάδα, με τον Γιάννη Κότσιρα. Λίγο πριν φορτώσει τις αποσκευές της και το αγαπημένο της ακορντεόν, εμείς την συναντήσαμε και ζητήσαμε να την γνωρίσουμε λίγο.

 

 

Πόσο απέχει η Μιρέλα Πάχου, απο την Μιρέλα του Σπύρου Γραμμένου;
Απέχει έτη φωτός! Αν βέβαια εξαιρέσουμε το όνομα και την ιδιότητα της μουσικού.

 

Νομική σχολή Αθηνών. Υποψήφια διδάκτωρ και αν κάποιος σε ψάξει πιο αργά τη νύχτα, θα σε βρεί σε κάποια μουσική σκηνή, με το ακορντεόν σου, να χαρίζεις υπέροχες μουσικές! Η ισορροπια σε όλο αυτό πως κρατιέται;
Η ισορροπία κρατιέται με νύχια και με δόντια, επειδή αγαπώ και τη μουσική και τη νομική επιστήμη. Ωστόσο κάποιες φορές η πλάστιγγα γέρνει πιο πολύ προς τη μία ή την άλλη πλευρά και η ισορροπία απειλείται (γέλια). Ο χρόνος θα δείξει πόσο εφικτή είναι αυτή η συνύπαρξη.

 

 

Η περίοδος που περνάμε δεν είναι και η εύκολη! Πόσο δύσκολο είναι για έναν νέο καλλιτέχνη να ξεκινήσει την καριέρα του σήμερα;
Νομίζω ανέκαθεν ήταν δύσκολο. Ακόμα και τις εποχές που η ελληνική δισκογραφία άνθιζε, το να μπει κανείς στο στούντιο και να κάνει δίσκο αποτελούσε άπιαστο όνειρο, -πόσο μάλλον το να διακριθεί στο χώρο! Σήμερα οι δυσκολίες είναι διαφορετικές. Υπάρχει ο προβληµατισµός για το µέλλον (αλλά και για το παρόν) της δισκογραφίας, από την άλλη μεριά όμως, χάρη στις δυνατότητες της τεχνολογίας, υπάρχουν σημαντικοί μηχανισμοί προώθησης της καλλιτεχνικής δημιουργίας. Για παράδειγμα μέσω του Youtube  ο κόσμος έχει τη δυνατότητα πολύ νωρίτερα από ό,τι παλιότερα, να ανακαλύψει έναν νέο καλλιτέχνη.

 

Καταφερες στην πρώτη σου δισκογραφική δουλειά, να συνεργαστείς με καλλιτέχνες που κάποιοι θα ζήλευαν! Έχει ένα αίσθημα “ευθύνης” απέναντι στην επόμενη σου δουλειά;
Εννοείται πως νιώθω υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι σε όλους αυτούς τους σπουδαίους ανθρώπους που με εμπιστεύτηκαν, μου έδωσαν ευκαιρίες  και υποστήριξαν τα πρώτα μου βήματα στο χώρο. Τους ευχαριστώ, τους τιμώ και θα κάνω ότι μπορώ για να φανώ αντάξια τους.

 

Mirela_cover_low

 

Υπάρχει ένα τραγούδι στο album που τραγουδάς με τον πατέρα σου! Έχετε βρεθεί και live μαζι! Πόσο ιδιαίτερες είναι αυτές οι στιγμές;
Είναι τα «Γράμματα», σε στίχους και μουσική του Βασίλη Καζούλη. Όποτε το τραγουδάμε με τον πατέρα μου, η συγκίνηση φτάνει στα ύψη  -και γιατί το τραγούδι είναι εξαιρετικό και γιατί η συνύπαρξή μας επί σκηνής βγάζει πολύ έντονα  συναισθήματα!

 

Πως ορίζεται ένα καλό τραγούδι;
Πιστεύω ότι ένα καλό τραγούδι δεν ορίζεται από το είδος του, ούτε απαραίτητα είναι αντώνυμο του «εμπορικού». Σίγουρα δεν υπάρχει καμία μαγική συνταγή, για μένα όμως τα καλά τραγούδια έχουν μια αλήθεια, μια «ευγένεια» και μια δυναμική που τα κάνει να μιλούν στη ψυχή, να αφυπνίζουν συναισθήματα και να αντέχουν στο χρόνο.

 

Γράφεις πάνω σε μουσική ή σε στίχο;
Τις περισσότερες φορές γράφω μουσική πάνω σε στίχους δικούς μου ή άλλων δημιουργών, όπως του σπουδαίου Πόλυ Κυριάκου. Τα τραγούδια αυτά θα περιλαμβάνονται στον επόμενο δίσκο μου!

 

Τι ρόλο παίζουν τα social media στην προβολή της δουλειάς σου;
Χρησιμοποιώ καθημερινά σχεδόν social media και συγκεκριμένα το Facebook, το τo Instagram, το YouTube και το Linkedin, όχι μόνο για την προβολή της δουλειάς μου αλλά κυρίως ως εργαλεία ενημέρωσης, επικοινωνίας και βέβαια ψυχαγωγίας.

 

Που θα σε βρούμε το καλοκαίρι;
Συμμετέχω στην καλοκαιρινή περιοδεία  του  Γιάννη Κότσιρα, ενός καλλιτέχνη που τόσο πολύ θαυμάζω και εκτιμώ και που με επηρέασε έντονα στη μικρή μουσική μου διαδρομή. Στις συναυλίες ακούγονται αγαπημένα τραγούδια από τον πρόσφατο δίσκο αλλά και από τις προηγούμενες δισκογραφικές δουλειές του Γιάννη καθώς και άλλα αγαπημένα τραγούδια, νέα και παλαιότερα, παιγμένα από εξαιρετικούς μουσικούς: τον Αλέξανδρο Λιβιτσάνο, τον Βαγγέλη Μαχαίρα, τον Κώστα Μιχαλό, τον Γιάννη Αγγελόπουλο και τον Γιάννη Γρυπαίο. Σας περιμένουμε στο Βεάκειο στις 3 Ιουλίου.

 

bb17b9578dec9d4fbd4379abf09eb86c_XL

 

Ποια είναι τα επόμενα μουσικά σου σχέδια;
Αρχικά η κυκλοφορία ενός τραγουδιού με τίτλο «Νομάδες», με θέμα  την καλοκαιρινή περιοδεία  μιας ομάδας μουσικών. Ο Γιάννης Κότσιρας και ο Μίλτος Πασχαλίδης μου έκαναν την τεράστια τιμή να το τραγουδήσουν μαζί μου στο σινγκλ. Στη συνέχεια η η ολοκλήρωση του δεύτερου cd μου, ελπίζω το φθινόπωρο!

 

tips:
σημείο της πόλης! Πλάκα

τραγούδι κόλλημα ημερών! «Νομάδες» χαχα!
προορισμός για το καλοκαίρι! Σύμη
τι έχεις πάντα μαζί σου στην τσάντα σου; Καραμέλες
– μότο ζωής! Aut viam inveniam aut faciam (ή θα τον βρούμε τον δρόμο ή θα τον φτιάξουμε)

Μια ευχή για το τέλος!
Καλό καλοκαίρι και πολλές βουτιές!

 

 

Λεωνίδας Βασιλόπουλος

Λατρεύω αυτή την πόλη, όταν πολλοί την μισούν. Η Αθήνα είναι όμορφη, ιδιαίτερη, απλά πρέπει να σηκώσεις το βλέμμα για να την δεις, πρέπει να την περπατήσεις, να την ψάξεις, τότε μόνο θα την ανακαλύψεις. πάμε παρέα….

Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found