to top

Μια πρώτη γνωριμία με τον Δημήτρη Βουτσά

Μια πρώτη γνωριμία με τον Δημήτρη Βουτσά

Στα πλαίσια της παράστασης “Βλέμμα στο βυθό”, που είναι βασισμένη πάνω στην πρώτη δισκογραφική δουλειά του Δημήτρη Βουτσά, ζητήσαμε να τον γνωρίσουμε και να μας μιλήσει για το album, τα όνειρα του και τι να περιμένουμε στο μέλλον.. 

 

Δωσε μας σε μια παράγραφο τι θα έπρεπε να γνωρίζει κάποιος για εσένα..
Έχω γεννηθεί στην Θεσσαλονίκη, όμως η μοίρα μ’ έφερε στην Αθήνα και με λίγη χρυσόσκονη παραπάνω στάθηκα τυχερός να διακριθώ ως ερμηνευτής στην 4η Ακρόαση της Μικρής Άρκτου, το 2013. Από τότε μπήκα στην ελληνική δισκογραφία με διάφορες συμμετοχές και είχα την ευκαιρία να συνεργαστώ με ανθρώπους που θαυμάζω. Σήμερα, μιλάω με καμάρι για την πρώτη μου δισκογραφική δουλειά ‘Βλέμμα στο Βυθό’, η οποία είναι ακριβώς αυτή που ονειρεύτηκα, από τότε που πίστεψα οτι μπορώ να έχω κι εγώ μια!

 

Μια παράσταση με αφορμή την καινούργια σου δουλειά – των Φωτεινή Λαμπρίδη και Μιμη Νικολοπουλου. Μίλησε μας για ολο το εγχείρημα.
Το ‘Βλέμμα στο Βυθό’, είναι σε σύνθεση εξ ολοκλήρου του Μίμη, στίχους της Φωτεινής αλλά και σε ένα τραγούδι, του Γιάννη Βασιλόπουλου. Τρεις μοναδικά ταλαντούχοι δημιουργοί, ο καθένας με τη δική του σφραγίδα, σε ένα πάντρεμα που ήταν ιδέα του παραγωγού μας, Παρασκευά Καρασούλου. Του οποίου ιδέα ήταν και η μουσικο-θεατρική παράσταση που ετοιμάσαμε για τις Τετάρτες 15, 22 και 29 Δεκεμβρίου στο θέατρο RADAR, όπου καθημερινοί ήρωες θα ενώνουν τις ιστορίες τους με τα τραγούδια μας.

Το ‘Βλέμμα στο Βυθό’ θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά ζωντανά στο κοινό της Αθήνας, μετά τη Θεσσαλονίκη, όμως με έναν πολύ διαφορετικό τρόπο και ήχο, απ’ ό,τι θα περίμενε κανείς. Έχει πολύ ενδιαφέρον ακόμα και για εμάς τους ίδιους. Τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Σταύρος Ράγιας, η σκηνογραφία είναι του Ανδρέα Γεωργιάδη, ενώ τη σκηνή θα τη μοιραστώ με δυο ταλαντούχους μουσικούς, τον Αλέξανδρο Καζάζη που θα παίζει κιθάρα και την Εύα Μυλωνά, στο ακορντεόν.

 

 

Εχεις κάποιους καλλιτέχνες που μελετάς / πατάς πάνω τους;
Όχι, αυτό δεν το έκανα ποτέ! Μάλιστα η πρώτη μου δασκάλα μου το είχε απαγορεύσει. Συγκεκριμένα μου είχε πει ‘αν νιώθεις την ανάγκη να το κάνεις, προτιμώ να το κάνεις με μια γυναικεία φωνή. Ποτέ μην πατήσεις πάνω σε μια αντρική αν θες να έχεις πιθανότητες να αποκτήσεις δική σου ταυτότητα’. Δεν ξέρω αν το πέτυχα, όμως τότε μου ακούστηκε πολύ λογικό. Αυτό, όμως, που φροντίζω να παρατηρώ στις φωνές που θαυμάζω, είναι ο τρόπος που ερμηνεύουν ζωντανά, πως αναπνέουν, πως τονίζουν τις λέξεις ή πως διαχειρίζονται την εντάσεις τους. Ως εκεί. Ποτέ δεν προσπάθησα να τους μιμηθώ ή να ‘πατήσω’ πάνω τους.

 

Τι γνώμη έχεις για τα talent show? Θα ξεκινούσες σήμερα θα δήλωνες συμμετοχή σ ένα από αυτά;
Δε νομίζω. Ίσως γιατί δε με έχουν πείσει οτι ψάχνουν πραγματικά κάποιο ταλέντο. Και μόνο το οτι τη στιγμή που ανακοινώνεται ο νικητής του τελικού, αμέσως μετά πέφτει το διαφημιστικό σποτάκι για τις ακροάσεις της επόμενης σεζόν, αυτό λέει πολλά για το σκοπό τους. Πρόκειται ξεκάθαρα για ένα τηλεοπτικό προϊόν που στόχο έχει τη διασκέδαση του κόσμου από το σπίτι.

 

Μεγάλη επιτυχία ή σπουδαία συνεργασία, τι θα προτιμούσες;
Θα προτιμούσα μια μεγάλη επιτυχία με μια σπουδαία συνεργασία! Γιατί να μην έχω και τα δυο; Από την άλλη, πολλές φορές το ένα φέρνει το άλλο. Ας έρθει όποιο θέλει, με όποια σειρά θέλει!

 

Αν υπήρχε μια πρόταση / συνεργασία που θα σε κάνε να χάσεις τον ύπνο σου, ποια θα ήταν;
Νομίζω οτι μια πρόταση συνεργασίας με τον Γιώργο Νταλάρα θα ήταν μια αφορμή να χάσω τον ύπνο μου για αρκετά 24ωρα!

 

Τι να περιμένουμε στο μέλλον;
Θέλω να πιστεύω το ίδιο καλές δουλειές όπως αυτή, αν όχι ακόμα καλύτερες! Τον Μίμη και την Φωτεινή, πέρα από το ταλέντο τους, τους εκτιμώ και σχεδόν πια τους αγαπώ, γιατί είναι πολύ καλά παιδιά και άνθρωποι αγνοί, με καθαρή ματιά. Λόγω της πανδημίας, δε ‘χορτάσαμε’ ο ένας τον άλλον όπως θα έπρεπε, κάτι που θα γίνει στο επόμενο διάστημα. Είμαι σίγουρος οτι θα υπάρξει συνέχεια και θα είναι κάτι ακόμα πιο όμορφο, γιατί μπορούμε! Χαχα..

 

Μια ευχή για το τέλος…
Να περάσει όλο αυτό το γκρίζο, να νικήσει η εξωστρέφεια και να αρχίσουν να σκάνε τα πρώτα χαμόγελα, χωρίς ενοχές και ανασφάλεια!

 

“Βλέμμα στο βυθό” με τον Δημήτρη Βουτσά

Στο θέατρο RADAR για τρεις παραστάσεις
Τετάρτη 15, 22 & 29 Δεκεμβρίου 2021, 20.30

 

Λεωνίδας Βασιλόπουλος

Λατρεύω αυτή την πόλη, όταν πολλοί την μισούν. Η Αθήνα είναι όμορφη, ιδιαίτερη, απλά πρέπει να σηκώσεις το βλέμμα για να την δεις, πρέπει να την περπατήσεις, να την ψάξεις, τότε μόνο θα την ανακαλύψεις. πάμε παρέα….

Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found