to top

Κώστας Μαγκλάρας – To θέατρο είναι ένα παιχνίδι

Κώστας Μαγκλάρας - To θέατρο είναι ένα παιχνίδι

Ο Κώστας Μαγκλάρας είναι νέος ηθοποιός, φρέσκος μπαμπάς και πολλά υποσχόμενος.. Τον συναντήσαμε στο θέατρο Γκλόρια, στις πρόβες για το έργο “Ο Τυχαίος θάνατος ενός αναρχικού” του Ντάριο Φο σε σκηνοθεσία Γ. Κακλέα. και του ζητήσαμε να τον γνωρίσουμε λίγο καλύτερα και να μας μιλήσει για το θέατρο.. 

 

Πώς ξεκινάει το ταξίδι του ηθοποιού για σένα και πότε;
Ξεκινάει την άνοιξη του 2013 όταν ξεκίνησα πρόβες για την παράσταση “Πλούτος” του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Δ. Σαββόπουλου.!Ηταν για μένα ένα τεράστιο μάθημα γιατί εκτός ότι γνώρισα ένα τέλειο θίασο, γεμάτο ενέργεια και ταλέντο, γνώρισα κι ένα ζωντανό θρύλο ..τον Σαββόπουλο!! Και, ίσως, το πιο παράδοξο από όλα ήταν ότι τα πρώτα μου δευτερόλεπτα σαν ηθοποιός πάνω στη σκηνή (σανίδι) ήταν στο θέατρο της Επιδαύρου με 13000 κόσμο να παρακολουθεί..!!! Μια τέλεια για μένα αρχή που δεν θα ξεχάσω ποτέ!

 

Δωσε μας σε μια παράγραφο ότι χρειάζεται να ξέρει κάποιος – που δε σε γνωρίζει – για σένα!
Λατρεύω το παιδί μου!!!

 

Πόσο εύκολο / δύσκολο, είναι για έναν νέο ηθοποιό, να ζήσει μέσα από αυτό το επάγγελμα;
Εξαρτάται από την συνεχή και καθημερινή αντοχή του, την επιμονή του, τη διαχείριση της προσωπικότητάς και του ταλέντου του…όλα από εύκολα μπορούν να γίνουν δύσκολα και τούμπαλιν! Κάθε αρχή και δύσκολη!

 

Φέτος είσαι στην παράσταση “Ο Τυχαίος θάνατος ενός αναρχικού”. Πες μας δυο λόγια για το έργο και την παράσταση…
Είμαι στην παράσταση “Ο Τυχαίος θάνατος ενός αναρχικού” του Ντάριο Φο σε σκηνοθεσία Γ. Κακλέα στο θέατρο Γκλόρια. Ένα ξεχωριστό ανέβασμα κατά τη γνώμη μου. Ο ίδιος ο Φο έλεγε ότι σε αυτό το έργο πρέπει να παρεμβαίνει και να το διασκευάζει όπως θέλει αυτός που το ανεβάζει ώστε να συμβαδίζει με την εποχή που το ανεβάζει. Νομίζω ότι ο Γιάννης .Κακλέας το έκανε με πολύ δεξιοτεχνικό και ωραίο τρόπο. Χαίρομαι που είμαι μέρος αυτής τη δουλειάς. Είμαστε ένας θίασος γεμάτος ενέργεια έχοντας ρίξει πολλή δουλειά στις πρόβες Αξίζει τον κόπο να έρθει κάποιος να το δει…

 

Τι περιμένεις θεατρικά; Έναν σπουδαίο ρόλο στο μέλλον ή καλές συνεργασίες;
Το να τα περιμένω και τα δύο είναι πολύ; Αν ναι, τότε καλύτερα καλές συνεργασίες.

 

Τι είναι ηθοποιος;
Έλα μου ντε ..αν ήξερα νομίζω δεν θα ήμουν ηθοποιός …

 

 

Είναι η κωμωδία πιο δύσκολη από το δράμα ή όχι;
Δεν ξέρω να το απαντήσω .Προσωπικά νιώθω καλύτερα στην κωμωδία γιατί μου δίνει άμεση αντίδραση. Αν κάτι δεν πιάνει το αλλάζω, αν κάτι περνάει το κρατάω. Αφουγκράζεσαι το κοινό σε κάθε σου πρόταση. Στο δράμα νιώθω ότι παλεύω μόνος μου. Επίσης μπορεί να είμαι χάλια μια μέρα. Στην κωμωδία αμέσως κουρδίζω ενεργειακά . Στο δράμα θα παραμείνω χάλια μέχρι τέλους

 

Πολλοί ηθοποιοί χαρακτηρίζουν το θέατρο ως ψυχοθεραπεία. Θα συμφωνήσεις με αυτό;
Είναι μια διέξοδος. Είναι ένα παιχνίδι. Ποιος δε θα ήθελε να είναι η δουλειά του ένα παιχνίδι; Μια έρευνα που κάνεις για την ίδια τη ζωή για χαρακτήρες που αποτελούν την κοινωνία και την μετατρέπεις σε παιχνίδι μαζί με φίλους συναδέλφους. Δίνεις σάρκα και οστά σε ρόλους που έχουν φτιαχτεί από τον συγγραφέα και την εκθέτεις στο κοινό.!!! Είναι ψυχοθεραπευτικό ναι.. συμφωνώ

 

Μέσα σε όλα όσα συμβαίνουν, το θέατρο, παραμένει πρώτο είδος διασκέδασης του κόσμου. Που πιστεύεις ότι οφείλεται αυτό;
Ναι; Αν ναι είμαι πολύ χαρούμενος και πολύ καλά κάνει ο κόσμος να το έχει ως πρώτη επιλογή!! Δεν ξέρω αλήθεια που οφείλεται.

 

Μια ευχή για το τέλος…
Εύχομαι το παιδί μου και όλα τα παιδιά του κόσμου να έχουν υγεία και να είναι ευτυχισμένα ώστε να μπορούν να δεχτούν να αποδεχτούν να αντέξουν και να αγαπήσουν το μέλλον!!

Λεωνίδας Βασιλόπουλος

Λατρεύω αυτή την πόλη, όταν πολλοί την μισούν. Η Αθήνα είναι όμορφη, ιδιαίτερη, απλά πρέπει να σηκώσεις το βλέμμα για να την δεις, πρέπει να την περπατήσεις, να την ψάξεις, τότε μόνο θα την ανακαλύψεις. πάμε παρέα….

Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found