to top

Γιώργος Κοψιδάς – Αν δεν αξίζεις στο χώρο, το ίδιο το κοινό θα σε πετάξει έξω

Γιώργος Κοψιδάς - Αν δεν αξίζεις στο χώρο, το ίδιο το κοινό θα σε πετάξει έξω

… έχω πάντα έννοια να μην είναι κουραστική η παράσταση από διάρκεια και πάντα ρωτάω, πως σας φάνηκε, πως περάσατε! Οι περισσότεροι μου είπαν ότι δεν κατάλαβαν πότε πέρασε η ώρα – και είναι μια παράσταση δυο ώρες και κάτι!

Αλλά το καταλαβαίνεις στο φινάλε, που και στις 3 παραστάσεις που κάναμε, ο κόσμος χειροκροτούσε ρυθμικά! Δεν μου έχει ξανασυμβεί αυτό, να είναι όλοι συντονισμένοι και είναι σπουδαίο αυτό!!

Παρακολουθήσαν όλοι, ταξίδεψαν, συγκινήθηκαν, μπήκαν στο παραμύθι και τους είχαμε μαζί και αυτό με κάνει πολύ χαρούμενο….

 

Η συνέντευξη έχει ξεκινήσει αλλά ο ενθουσιασμός του Γιώργου, για την παράσταση Ερωτευμένος Σαίξπηρ – βρεθήκαμε μετά την πρώτη εβδομάδα από την έναρξη – είναι τόσο μεγάλος, που στιγμή δεν θέλησα να τον σταματήσω και να αρχίσω να τον ρωτάω διάφορα!! Η εισαγωγή του ανήκει. Ο Γιώργος Κοψιδάς δεν χρειάζεται βιογραφικά.

 

 

 

Που σε βρίσκουμε φέτος;
Φέτος με βρίσκεται στον Ελληνικό κόσμο, στην παράσταση Ερωτευμένος Σαίξπηρ, σε σκηνοθεσία του Γιαννη Κακλέα  με ένα μεγάλο επιτελείο καλλιτεχνών και από τέλος Γενάρη, θα είμαι στο θέατρο του Νέου κόσμου, σε ένα έργο του Ακη Δήμου, που λέγεται Τα Δέντρα στα γόνατα, σε σκηνοθεσία του Γιάννη Σκουρλέτη.

 

 

Ανήκεις σε μια γενιά ηθοποιών, που πέρασε από το Mega και κάνατε και μια τεράστια επιτυχία. Πως σου φάνηκε το μαύρο;
Εκείνη την ώρα είχα βάλει Mega γιατί είχε Απαράδεκτους και ξαφνικά, στη μέση μιας ατάκας – ούτε καν να τελειώσει – μπαμ, μαύρο, και γράφει το κανάλι δεν υπάρχει στην αναζήτηση!

Δεν σου κρύβω ότι κοκάλωσα για κάνα 20 λεπτό και μου ήρθαν στο μυαλό ότι έχω περάσει από εκεί! Η πρώτη μου τηλεοπτική εμφάνιση ήταν στην Απαγορευμένη αγάπη και αν έχω κάνει 10 σήριαλ, τα 8 είναι στο mega.. Συγκινήθηκα πάρα πολύ αλλά και από την άλλη, η ζωή συνεχίζεται!

 

Υπάρχει μια αίσθηση, μια πίκρα, όχι για κάτι που τελείωσε και έρχονται τα καλύτερα αλλά για κάτι που σταμάτησε και έρχονται χειρότερα. Ότι δεν υπάρχει κάτι να κρατήσει το επίπεδο που είχε κάποτε το Mega.
Ναι και εγώ την έχω αυτή την πίκρα! Καλλιτεχνικά μιλώντας, έκανε εξαιρετικές δουλειές πάντα αλλά δεν ξέρω αν είναι για το χειρότερο. Σίγουρα τα τελευταία χρόνια λόγω της οικονομικής κρίσης, δεν έχουν γίνει δουλειές αντάξιες του παρελθόντος αλλά γιατί όχι να μην γίνουν στο μέλλον. Είμαι πάντα αισιόδοξος, ότι όλα γίνονται για το καλύτερο.

 

Βλέπουμε τα τελευταία χρόνια, στην τηλεόραση και το θέατρο, ανθρώπους να παίρνουν πρωταγωνιστικούς ρόλους, οι οποίοι δεν έχουν καμία σχέση με το επάγγελμα αυτό. Είναι μοντέλα, παρουσιαστές, τραγουδιστές, παίχτες από παιχνίδια.  Δεν είναι λίγο άδικο;
Δεν μου κάνει εντύπωση, γιατί μην ξεχνάμε ότι είναι ανοιχτό επάγγελμα και οποιοσδήποτε μπορεί να μπει. Ναι! θεωρητικά άδικο φαίνεται αλλά αν κάποιος το χει, και είναι καλός, γιατί να μην έχει την ευκαιρία του!

Από την άλλη, ούτε εγώ έχω τελειώσει σχολή! Έχω κάνει μαθήματα υποκριτικής στο επί Κολωνό και στο θέατρο των Αλλαγών για δυο χρόνια. Άρχισα να δουλεύω αμέσως και εκπαιδεύτηκα μέσα από τη δουλειά.. Θα μπορούσε να πει κάποιος για έμενα – ότι δεν έχω τελειώσει το εθνικό, δεν είναι για εμένα συνάδελφος – κι όμως,  δεκαπέντε χρόνια, δουλεύω σερί συνέχεια, στο θέατρο, τηλεόραση, κινηματογράφο.

• Ούτως ή άλλος αν δεν αξίζεις στο χώρο, το ίδιο το κοινό θα σε πετάξει έξω!! Η αξία κάποιου φαίνεται από την πορεία του στο χώρο! Αν έχει διαδρομή, σημαίνει ότι κάτι κάνει καλά!!

 

 

Έχεις κάνει Θέατρο, κινηματογράφο, τηλεόραση! Αν τα βάλουμε με μια σειρά προτίμησης, ποιο έχει την πρώτη θέση για σένα;
Θα πω ο κινηματογράφος! Από την πρώτη μου εμπειρία, στην πρώτη μου ταινία, μαγεύτηκα, ερωτεύτηκα! Λατρεύω όλη τη διαδικασία της δημιουργίας μιας ταινίας.

 

Έχεις κάνει κινηματογράφο στο εξωτερικό.
Ναι! Τα τελευταία δυο χρόνια έχω κάνει δουλειές έξω! Τελευταία έκανα μια αμερικάνικη ταινία, ανεξάρτητη παραγωγή, που έχει κυκλοφορήσει, και είχα τον βασικό ρόλο αλλά έχω κάνει και κάποιες άλλες συμμετοχές σε σειρές του εξωτερικού.

 

Θα έφευγες;
Τρέχοντας!! Είναι το όνειρο μου εδώ και χρόνια και το βλέπω να έρχεται σιγά σιγά!! Το ιδανικό σενάριο για τη ζωή μου, θα είναι να ταξιδεύω και να κάνω ταινίες.

 

Δεν είναι δύσκολο για έναν Ελληνα, στο εξωτερικό λόγω της γλώσσας όμως;
Τα ίδια μου έλεγαν και στα ξεκινήματα σαν ηθοποιός. Ότι είναι δύσκολος ο χώρος, θέλει γερό στομάχι και πολλά ακόμα, αλλά αν άκουγα όλα αυτά που μου έλεγαν πριν, θα έκανα κάτι άλλο τώρα. Γενικά στη ζωή συμβαίνει αυτό που πιστεύεις γιατί εσύ το ελκύεις, είτε το το καταλαβαίνεις, είτε όχι!! Είμαστε πανίσχυροι δημιουργοί της πραγματικότητας μας.

 

 

Έχεις κάνει παιδικό θέατρο! Τι το ιδιαίτερο έχει αυτό το είδος θεάτρου και πολλοί από τους ηθοποιούς, θέλουν να περάσουν από αυτό;
Έχω αποφύγει πολλές φορές να κάνω παιδικό θέατρο – και είπα ναι σε δυο πολύ συγκεκριμένα – γιατί με ενοχλεί το είδος παιδικού θεάτρου που αντιμετωπίζει τα παιδιά, λες και δεν καταλαβαίνουν! Μου αρέσει το παιδικό θέατρο που σέβεται το παιδί! Το παιδικό απαιτεί μια άλλου είδους ενέργεια. Είναι σπουδαία εκπαίδευση για τους ηθοποιούς αυτό το είδος θεάτρου.

 

Τι είναι θέατρο;
Είναι ζωή! Είναι συντονισμός, επαφή, επικοινωνία, χαρά, παιχνίδι, είναι Έρωτας. Το θέατρο είναι συνεργασία και ομαδικότητα.

Τι είναι ηθοποιός;
Είναι ένας άνθρωπος που θέλει να πει ιστορίες. Που θέλει να επικοινωνήσει, να αγαπήσει και να αγαπηθεί μέσα από αυτό. Να ρθει πιο κοντά στους ανθρώπους και να καταλάβει εκείνους αλλά και τον ίδιο του τον εαυτό, μέσα από αυτό που κάνει!

 

Είναι ένα είδος ψυχοθεραπείας αυτή η δουλειά;
Για μένα είναι ένα μεγάλο κομμάτι του θεάτρου η ψυχοθεραπεία αλλά το θέμα είναι να μην μείνεις εκεί. Μέσα από την εμπειρία μου, θα σου πω ότι 15 χρόνια, δουλεύω με τους φόβους μου, τις ανασφάλειες μου, με τα θέματά μου. Επαναπροσδιορίζομαι, ανακαλύπτω πτυχές του εαυτού μου που δεν γνώριζα, επικοινωνώ καλύτερα, καταλαβαίνω καλύτερα τους ανθρώπους.

 

Πως προσεγγίζεις ένα ρόλο;
Ανάλογα με την αίσθηση που μου δίνει. Διαβάζοντας συνέχεια ένα ρόλο, τον ψάχνω με το σώμα, τη φωνή… Δοκιμάζεις διάφορες εκδοχές, απορρίπτεις, ξαναδοκιμάζεις και έρχεται μια στιγμή που συναντιέσαι μαζί του, που αρχίζει και παίρνει μορφή και υπόσταση.

• Είναι απολαυστική και πολύ δημιουργική διαδικασία. Είναι κάτι που έρχεται μόνο του, ίσως να μην μπορώ να το εξηγήσω απόλυτα.

 

Ένας καλός ηθοποιός έχει να κάνει με καλή τεχνική ή συναίσθημα;
Για μένα ένας ηθοποιός πρέπει να τα έχει και τα δυο, σε ισορροπία. Πρέπει να είσαι πάντα με το ένα πόδι μέσα στο ρόλο και με το άλλο πόδι έξω και να παρατηρείς τον εαυτό σου. Για εμένα αυτό είναι το ιδανικό.

• Είναι πολύ χρήσιμη η τεχνική, σου δίνει έλεγχο και πειθαρχεία σε όλα αυτά που πρέπει να κάνεις. Υπάρχουν σκηνοθετικές οδηγίες και πράγματα που χρειάζονται να γίνουν, για να στηθεί μια παράσταση! Αν μπεις απλά με το συναίσθημα, δεν θα μπορέσεις να συντονιστείς και να συνεργαστείς.

 

Υπάρχει κάποιος ρόλος απωθημένο;
Έχω θαυμάσει πάρα πολλούς ρόλους και πολλούς ηθοποιούς, αλλά απολαμβάνω κάθε φορά το κάθε τι που έρχεται, σαν να είναι ένα καινούργιο παιδί και είναι μόνο αυτό! Αν και βάζω στόχους για το μέλλον, ζω για το τώρα!! Ο στόχος είναι απλά για να ξέρω που θέλω να πάω.

 

 

Δράμα ή κωμωδία;
Λατρεύω την κωμωδία!

Δεν είναι πιο δύσκολο είδος;|
Πολύ πιο δύσκολο! Η κωμωδία απαιτεί ρυθμό, πειθαρχία, συγχρονισμό. Είναι στο δευτερόλεπτο. Πιστεύω ότι αν μπορείς να παίξεις καλά την κωμωδία, μετά μπορείς να παίξεις εύκολα δράμα.

 

Είσαι από τους ηθοποιούς που έχεις κρατήσει την προσωπική σου ζωή, πολύ καλά κρυμμένη και δεν επιτρέπεις βανδαλισμούς! Κάποιοι χτίζουν καριέρα μέσα από αυτά!
Δεν ήμουν ποτέ ένας από αυτούς. Και κάνα δυο φορές που έχουν γραφτεί κάποια πράγματα, ήταν ερήμην μου! Αν θες μπορείς να το κάνεις , είναι πολύ εύκολο, αλλά είμαι από τους ανθρώπους που σκέφτομαι, ποιον ενδιαφέρει κάτι τέτοιο και γιατί;

• Θέλω κάποιος να ενδιαφέρεται για αυτό που κάνω και υπηρετώ, όχι για τα προσωπικά μου.

 

Είσαι vegan!
Ναι, εδώ και 6 χρόνια.

Πως πήρες αυτή την απόφαση;
Μάζευα πληροφορίες κατά καιρούς και σιγά σιγά, έγινε μέσα μου μια έκρηξη και ένιωσα συνένοχος σε ένα πολύ μεγάλο έγκλημα που γίνεται γύρω μας, και δεν το καταλαβαίνουμε κιόλας, γιατί έχουμε μεγαλώσει έτσι και το θεωρούμε φυσιολογικό.

• Συνειδητοποίησα ότι κάποια ζώα τα σκοτώνω και τα θεωρώ τροφή και κάποια αλλά τα θεωρώ κατοικίδια και δεν τολμώ να τα φάω. Κατάλαβα ότι όσο συνεχίζω να αγοράζω αυτά τα προϊόντα, είμαι συνένοχος σε όλο αυτό που γίνεται.

 

Νιώθεις καλά;
Νιώθω υπέροχα! Τον πρώτο καιρό έκοψα το κρέας και μετά από λίγο διάστημα, έκοψα γαλακτοκομικά και τα παράγωγά τους.

Πείνασες;
Ποτέ δεν έχω πεινάσει!! Νιώθω υπέροχα, συνεχίζω και αθλούμαι, οι εξετάσεις μου είναι τούμπανο, δεν έχω στερηθεί κάποια γεύση και πλέον ξέρω πως ότι τρώω δεν είναι προϊόν βίας, κακοποίησης, πόνου και βασανιστικού θανάτου.

 

Δώσε μου μια ευχή για το τέλος.
Θα ευχηθώ, να έχουμε περισσότερη ενσυναίσθηση, αγάπη και χαρά. Η ζωή είναι ένα παιχνίδι. Έχουμε έρθει εδώ για να παίξουμε…

Λεωνίδας Βασιλόπουλος

Λεωνίδας Βασιλόπουλος

Λατρεύω αυτή την πόλη, όταν πολλοί την μισούν. Η Αθήνα είναι όμορφη, ιδιαίτερη, απλά πρέπει να σηκώσεις το βλέμμα για να την δεις, πρέπει να την περπατήσεις, να την ψάξεις, τότε μόνο θα την ανακαλύψεις. πάμε παρέα….

urbanlife_gr
1317
 Photos
12866
 Followers
7455
 Following
𝕶𝖊𝖊𝖕 𝖒𝖊 𝖗𝖚𝖓𝖓𝖎𝖓𝖌 
#urbanphotography #urban_greece #urbanstyle #urbanlife #urbanlife_gr #athens #athens_city #athensvibe #igtravel #igers #ig_greece #igdaily #downtown #mycity_rural_life #mycitylife #wu_greece #greece #greecestagram #explore #εσυεχειςστοπιατοσουολοκληρηαθηνα #αυτοτογκριζοτησχρωμαειναιμοναχαβιτρινα #μιαδιαδρομηακομη #αθήναμου 
@iasonas_tsimplis amazing shot!p⃞i⃞n⃞k⃞
💓💓💓💓💓
#urbanphotography #urban_greece #urbanstyle #urbanlife #athens #athensgreece #athens_city #mycity #mycity_rural_life #downtown #walkingreece #pink #sunsetphotography #sunset #ig_greece #igdaily #igers #igers_greece #wu_greece #greece #greecestagram #photoshoot #photography #colors #εσυεχειςστοπιατοσουολοκληρηαθηνα #αυτοτογκριζοτησχρωμαειναιμοναχαβιτρινα #μιαδιαδρομηακομη #αθηναμου 
@danis_p_gr what a fantastic shot!𝘞𝘢𝘭𝘬𝘪𝘯𝘨 𝘪𝘯 𝘮𝘺 𝘤𝘪𝘵𝘺 📍📍📍📍 #urbanphotography #urban_greece #urbanstyle #urbanlife #athens #athensgreece #athenscity #downtown #ig_greece #igdaily #igers #explore #mycity #mycitylife #wu_greece #greece #weekendvibes #wintermood #εσυεχειςστοπιατοσουολοκληρηαθηνα #αυτοτογκριζοτησχρωμαειναιμοναχαβιτρινα #μιαδιαδρομηακομη #αθηναμου 
@iasonas_tsimplis amazing shot!𝘜𝘳𝘣𝘢𝘯𝘪𝘲𝘶𝘦 ❗️❗️❗️❗️❗️❗️❗️ #urbanphotography #urban_greece #urbanstyle #urbanlife #sunset #sunsetphotography #sunsetlover #athens #athensgreece #athens_city #athensvibe #ig_greece #igers #igers_greece #igdaily #downtown #mycity #mycity_rural_life #explore #εσυεχειςστοπιατοσουολοκληρηαθηνα #αυτοτογκριζοτησχρωμαειναιμοναχαβιτρινα #μιαδιαδρομηακομη #αθηναμου 
@chricimatthews amazing shot!𝘭𝘰𝘤𝘬𝘦𝘥 •••••••••••••• #athens #athensgreece #urbanphotography #urban_greece #urbanstyle #urbanlife_gr #wu_greece #ig_greece #igdaily #igers #downtown #sunset #view #colors #greece #εσυεχειςστοπιατοσουολοκληρηαθηνα #αυτοτογκριζοτησχρωμαειναιμοναχαβιτρινα #μιαδιαδρομηακομη #αθηναμου 
@marina.symeonidou123 amazing shot!l⃞o⃞s⃞t⃞ i⃞n⃞ t⃞h⃞e⃞ n⃞i⃞g⃞h⃞t⃞ 
#urbanphotography #urban_greece #urbanstyle #athensgreece #athens #wu_greece #greece #nightphotography #urbanstories #streetstyle #ig_greece #igdaily #igers_greece #εσυεχειςστοπιατοσουολοκληρηαθηνα #αυτοτογκριζοτησχρωμαειναιμοναχαβιτρινα #μιαδιαδρομηακομη #αθηναμου 
#ig_greece #igtravel #igers #downtown #mycity #nightphotography #nightlife 
@danis_p_gr amazing shot!Giveaway💥💥💥 Κερδίστε το υπέροχο κολιέ από τα @noilence !!!!
Ακολούθησε τα παρακάτω βήματα: ⭐️ Ακολούθησε το @urbanlife_gr ⭐️Ακολούθησε το @noilence ⭐️Κάνε tag 2 φίλες/φίλους σου και μπες στην κλήρωση που θα γίνει την Παρασκευή 14/02❤️❤️! #urbanstyle #giveaway #design #jewelryaddicted @noilence #solidcollection ‼️‼️Unfollow μετά την κλήρωση συνεπάγεται σε μη συμμετοχή σας σε περαιτέρω διαγωνισμούς‼️‼️𝘈Θ𝘦𝘯𝘴 📍📍📍📍
#urbanphotography #urban_greece #urbanstyle #urbanlife #urbanlife_gr #athens #athens_city #athensvibe #wu_greece #ig_greece #igdaily #igtravel #downtown #mycity #myathens #greece #streetphotography #ruinporn #εσυεχειςστοπιατοσουολοκληρηαθηνα #μιαδιαδρομηακομη #αυτοτογκριζοτησχρωμαειναιμοναχαβιτρινα #αθηναμου 
@mariadepi 𝘢𝘮𝘢𝘻𝘪𝘯𝘨 𝘴𝘩𝘰𝘵!𝘌𝘺𝘦𝘴 𝘸𝘪𝘵𝘩𝘰𝘶𝘵 𝘢 𝘧𝘢𝘤𝘦|| #𝘶𝘳𝘣𝘢𝘯𝘴𝘵𝘺𝘭𝘦 
#𝘶𝘳𝘣𝘢𝘯𝘱𝘩𝘰𝘵𝘰𝘨𝘳𝘢𝘱𝘩𝘺 #urban_greece #urbanlife #streetphotography #streetstyle #bnwphotography #bnw #bnw_captures #ig_greece #igdaily #igtravel #ig_captures #wu_greece #instagood #graffiti_art #graffiti #graffitiart #wallsproject #greece 
#greecestagram 
#εσυεχειςστοπιατοσουολοκληρηαθηνα #αυτοτογκριζοειναιμοναχαβιτρινα #μιαδιαδρομηακομη #αθηναμου 
@ypsilon_67 𝑎𝑚𝑎𝑧𝑖𝑛𝑔 𝑠ℎ𝑜𝑡!!!𝑤𝑟𝑖𝑡𝑖𝑛𝑔𝑠 𝑜𝑛 𝑡ℎ𝑒 𝑤𝑎𝑙𝑙

#urbanphotography #urban #urbanstyle #athensgreece #athens #streetstyle #streetphotography #graffiti #graffitiart #graffiti_art #wu_greece #ig_greece #igdaily #igtravel #explore #streetart #downtown #εσυεχειςστοπιατοσουολοκληρηαθηνα #αυτοτογκριζοτησχρωμαειναιμοναχαβιτρινα #μιαδιαδρομηακομη #αθηναμου 
@georgearkoudas amazing shot!l⃞e⃞t⃞ t⃞h⃞e⃞ s⃞u⃞n⃞s⃞h⃞i⃞n⃞e⃞ i⃞n⃞

#urbanphotography #urban #athensgreece #athens #athens_city #streetstyle #streetphotography #ig_greece #igdaily #igers #wu_greece #greece #sunnyday #visitgreece #travelphotography #downtown #walkinginmycity #εσυεχειςστοπιατοσουολοκληρηαθηνα #αυτοτογκριζοτησχρωμαειναιμοναχαβιτρινα #αθηναμου #μιαδιαδρομηακομη 
@dionysia_arg amazing shot!𝔠𝔞𝔯𝔬𝔲𝔰𝔢𝔩 𝔩𝔬𝔳𝔢𝔯 ✨✨✨✨✨✨ #urbanphotography #urban_greece #urbanstyle #urbanlife #urbanlife_gr #athens #athensgreece #athensbynight #ig_greece #igdaily #igers #igers_greece #wu_greece #downtown #streetstyle #carousel #αυτοτογκριζοειναιμοναχαβιτρινα #αθηναμου #εσυεχειςστοπιατοσουολοκληρηαθηνα #μιαδιαδρομηακομη 
@g.lygkris amazing shot!