to top

Ερωφίλη – Αν δεν υπάρχει ουσία, τίποτα δεν θα έχει διάρκεια

Ερωφίλη - Αν δεν υπάρχει ουσία, τίποτα δεν θα έχει διάρκεια

Γνωρίσαμε την Ερωφίλη μέσα από το πετυχημένο σχήμα, το Τρίφωνο! Ξεχώρισε για την υπέροχη φωνή της, που με έναν δικό της, μαγικό τρόπο μπορεί να σε ταξιδέψει παντού, μέσα από τι μελωδίες και τους στίχους. 

Στο βιογραφικό της συναντάει κανείς συνεργασίες με σπουδαίους καλλιτέχνες και δημιουργούς (Μίκη Θεοδωράκη, Μαρία Φαραντούρη, Κώστα Χατζή, Χαρούλα Αλεξίου, Άλκηστη Πρωτοψάλτη, Παντελή Θαλασσινό, Λίνα Νικολακοπούλου  κ.α.), ενώ η ίδια, υπογράφει συνθετικά την πρωτότυπη μουσική για παιδικές παραστάσεις. 

Λίγο πριν την παρουσίαση του καινούργιου album “Στα λόγια η ψυχή” (ξεχωρίζει ήδη το τραγούδι Το Πιόνι), στην μουσική σκηνή Σφίγγα, συναντήσαμε την Ερωφίλη και μιλήσαμε για την μουσική, τα παραμύθια, την δισκογραφία σήμερα κ.α… 

 

 

Σε γνωρίσαμε μέσα από ένα εξαιρετικά πετυχημένο σχήμα το «Τρίφωνο»! Τι έχεις να θυμάσαι από αυτή την περίοδο;
Θυμάμαι 12 πολύ δημιουργικά χρόνια. Πολλές ώρες πρόβας , εξαιρετικές συνεργασίες , ταξίδια. Το να χρησιμοποιείς τη φωνή σαν όργανο , το διαφορετικό άκουσμα των τραγουδιών μέσα από τις τριφωνίες, όλος ο τρόπος δουλειάς .

 

Πριν λίγο καιρό παρουσίασες το Πιόνι και τώρα βγήκε το ολοκληρωμένο album σε μουσική του Δαμιανού Πάντα και στίχους διαφόρων δημιουργών! Μίλησε μας για αυτή τη δουλειά!
Ο Δαμιανός Πάντας , είναι ένας νέος συνθέτης , που με «φλέρταρε» καλλιτεχνικά αρκετά χρόνια! Ήμουν ακόμη στο «Τρίφωνο» όταν είχα ακούσει τα πρώτα τραγούδια που μου πρότεινε . Όταν αποφασίσαμε να συνεργαστούμε, προέκυψαν και καινούργια τραγούδια .

Με συγκίνησαν βαθιά και οι στίχοι που είχε επιλέξει , και φυσικά ο τρόπος που τους μελοποίησε . Θα σας παρουσιάσουμε 9 διαφορετικές και πολύ ουσιαστικές ιστορίες, με προβληματισμούς, ανησυχίες, διαπιστώσεις, αγωνίες. Δυναμικές, αφηγηματικές μπαλάντες, αλλά και ζεϊμπέκικα .

Οι στίχοι είναι των : Δημήτρη Αναγνωστόπουλου , Αντώνη Παπακωσταντινίδη , Ηλία Μάστορη , Πόπης Μαγουλά-Γαιτάνου και Δαμιανού Πάντα. Οι ενορχηστρώσεις του Κώστα Παρίσση είναι υπέροχες , προσέγγισε τα τραγούδια με μια πιο φρέσκια ματιά , με σύγχρονους ήχους και ιδέες .

 

Ερωφίλη - Αν δεν υπάρχει ουσία, τίποτα δεν θα έχει διάρκεια

 

Πως βλέπεις την μουσική στις μέρες μας; Με δεδομένο ότι η δισκογραφία έχει πεθάνει;
Η δισκογραφία έχει πεθάνει με τον τρόπο που «δούλευαν» οι δισκογραφικές εταιρείες, η έμπνευση όμως και η δημιουργία καινούργιων τραγουδιών ανθίζει. Βγαίνουν συνεχώς καινούργιες δισκογραφικές δουλειές που με πολύ κόπο θα φτάσουν στα αυτιά και στα χέρια των ακροατών.

 

Περάσαμε στην εποχή που η εικόνα πρωτοστατεί ακόμα και στο τραγούδι, όταν τα πάντα πια είναι εικόνα μέσα από τα social media! Και πόσο σημαντικά είναι τελικά τα social media για την πορεία μιας δουλειάς ενός τραγουδιστή / μουσικού;
Η προώθηση και η γνωστοποίηση οποιασδήποτε καινούργιας δουλειάς από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι απαραίτητη πια. Μετράει η εικόνα , το περιτύλιγμα, αλλά αν δεν υπάρχει ουσία, πιστεύω ότι όλο αυτό δε θα έχει διάρκεια. Μπαίνουμε όλοι όμως στη διαδικασία μιας καλής φωτογραφίας και ενός εξωφύλλου. Στο live όμως είναι που μπορείς να κερδίσεις το κοινό .

 

Πόσο δύσκολα ή εύκολα έγιναν τα πράγματα για έναν νέο καλλιτέχνη, από τότε που ξεκίνησες;
Πρόλαβα τις δισκογραφικές στη δημιουργική τους φάση , τις πληρωμένες παραγωγές , το ραδιόφωνο με παραγωγούς . Έχει χαθεί όλο αυτό και πλέον μόνος σου χρηματοδοτείς και προμοτάρεις οτιδήποτε καινούργιο . Ανά πάσα στιγμή ανεβάζεις ένα βίντεο στο youtube και δεκάδες η χιλιάδες το παρακολουθούν.

Παρόλα αυτά , πιστεύω ότι είναι πιο δύσκολο να παραμείνεις επί της ουσίας και να δημιουργήσεις.Όλοι θέλουν να γίνουν τραγουδιστές  και υπάρχει ολόκληρη βιομηχανία θεάματος με τα talent shows.

 

Εσύ και τα παραμύθια τι σχέση έχετε;
Αγαπώ πολύ τα παραμύθια που μεταδίδουν στα παιδιά ωραία μηνύματα . Θέλω πολύ να γράφω παιδικά τραγούδια. Ήδη το έχω επιχειρήσει τρεις φορές – με επιτυχία πιστεύω – και περιμένω με ανυπομονησία τα επόμενα ! Όταν διαβάζω ένα παραμύθι , ξέρω αμέσως πού χρειάζεται ένα τραγούδι ο ήρωας η πώς θα βοηθούσε η μουσική στην εξέλιξη της ιστορίας.

Τα πρώτα τραγούδια που έγραψα για την «Ψαρόσουπα» του Γιώργου Δ. Λεμπέση , δισκογραφήθηκαν με σπουδαίες συμμετοχές καλλιτεχνών (Χ.Αλεξίου , Στ. Κραουνάκης , Γ. Χαρούλης , Μ. Πασχαλίδης κ.α. ).

«ο Εγωιστής γίγαντας και η αγάπη του» ( σε διασκευή της Κωνσταντίνας Βαρσάμη με δικούς μου στίχους ), έγινε παράσταση δύο φορές με μεγάλη επιτυχία και δεν έχει δισκογραφηθεί .

Και έγραψα ξανά για την «Ψαρόσουπα 3» που έγινε και παράσταση στο θέατρο Δημ. Χορν το 2014-15 , αλλά επίσης δεν δισκογραφήθηκε ποτέ.

 

Μέσα από την σύνθεση μουσικής ή το γράψιμο στίχων, εκφράζεσαι περισσότερο;
Κυρίως μέσα από το τραγούδι σαν ερμηνεύτρια. Μ’ αρέσει να γράφω μουσική πάνω σε στίχους,  γράφω λιγότερο συχνά στίχους.

 

 

Η Ερωφίλη και ο Δαμιανός Πάντας στη Σφίγγα!
Παρουσίαση του cd “Στα λόγια η ψυχή”

Τρίτη 13 Νοεμβρίου

 

Ο ταλαντούχος νέος συνθέτης Δαμιανός Πάντας υπογράφει τα τραγούδια του album “Στα λόγια η ψυχή”, που ερμηνεύει με ξεχωριστή ωριμότητα η Ερωφίλη.

Τραγούδια που θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά ζωντανά στη Σφίγγα την Τρίτη 13 Νοεμβρίου, σε μια βραδιά με φίλους, συνοδοιπόρους και όσους αναζητούν το νέο τραγούδι έξω από τα καθιερωμένα. Τους στίχους των τραγουδιών υπογράφουν ο Δημήτρης Αναγνωστόπουλος, η Πόπη Μαγουλά-Γαϊτάνου, ο Ηλίας Μάστορης κι ο Αντώνης Παπακωνσταντινίδης.

Θα προλογίσουν η Σοφία Αδαμίδου (δημοσιογράφος-συγγραφέας), η Σαπφώ Ματσιώρη (ραδιοφωνική παραγωγός) και ο Γιώργος Μυζάλης (δημοσιογράφος-στιχουργός).

Ο δίσκος θα παρουσιαστεί ζωντανά από οκταμελή ορχήστρα επί σκηνής.

 

Την ενορχήστρωση των τραγουδιών έκανε ο Κώστας Παρίσσης και το album κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μετρονόμος.

 

Sfiga Music Theatre
Ακαδημίας και Ζωοδόχου Πηγής
(είσοδος στον πεζόδρομο Κιάφας 13)

Τηλέφωνο κρατήσεων: 2114096149, 6987844845

sfigamusic@gmail.com
Ώρα έναρξης: 21.00
Είσοδος ελεύθερη

Λεωνίδας Βασιλόπουλος

Λεωνίδας Βασιλόπουλος

Λατρεύω αυτή την πόλη, όταν πολλοί την μισούν. Η Αθήνα είναι όμορφη, ιδιαίτερη, απλά πρέπει να σηκώσεις το βλέμμα για να την δεις, πρέπει να την περπατήσεις, να την ψάξεις, τότε μόνο θα την ανακαλύψεις. πάμε παρέα….

urbanlife_gr
1340
 Photos
12911
 Followers
7483
 Following
🄼o⃞d⃞e⃞r⃞n⃞i⃞z⃞a⃞t⃞i⃞o⃞n⃞

AΘens

#urbanphotography #urban_greece #urban #urbanathens #urbanlife #urbanstyle #ig_greece #igdaily #igers_greece #igers #athens #athens_city #athensvibe #graffiti #graffitiart #artistic #artwork #instagood #explore #downtown #mycity #mycitylife #εσυεχειςστοπιατοσουολοκληρηαθηνα #αυτοτογκριζοτησχρωμαειναιμοναχαβιτρινα #μιαδιαδρομηακομη #αθηναμου 
@hambas_ amazing piece of art!Stay h⃞o⃞m⃞e⃞

#art #artistic #graffiti #graffitiartist #graffitiart #urbanphotography #urban_greece #urban #urbanstyle #urbanart #ig_greece #igdaily #igtravel #igers #explore #covid_19 #stayhome 
@eugenebarricade amazing work!!‼️A͞i͞m͞ h͞i͞g͞h͞

#urbanathens #urbanphotography #urban_greece #urban #igtravel #ig_greece #igdaily #igers_greece #capture #colors #athens #athens_city #athensgreece #athensview #walkingaroundthecity #mycity_rural_life #mycity #mycitylife #wu_greece #greece #εσυεχειςστοπιατοσουολοκληρηαθηνα #αυτοτογκριζοτησχρωμαειναιμοναχαβιτρινα #μιαδιαδρομηακομη #αθηναμου 
@ypsilon_67 amazing shot!‼️‼️‼️‼️‼️‼️ Giveaway 🚨 
Εάν θέλεις να είσαι η τυχερή που θα κερδίσει μια από τις υπέροχες δημιουργίες της 
@arivalihandmade τότε ακολούθησε τα παρακάτω βήματα! 
1. Ακολούθησε την σελίδα του @urbanlife_gr 
2. Ακολούθησε την σελίδα του
@arivalihandmade 
3. Κάνε tag στα σχόλια της φωτογραφίας 2 φίλους/φίλες σου! ⛔️Unfollow μετά το πέρας του διαγωνισμού ισοδυναμεί με ακύρωση 
συμμετοχής σε επόμενα giveaway⛔️ Η κλήρωση θα γίνει στις 08/04/2020 και ο νικητής θα ανακοινωθεί με Story!

Καλή επιτυχία!🎈🎈🎈H͞e͞l͞l͞o͞ d͞a͞r͞k͞n͞e͞s͞s͞ m͞y͞ o͞l͞d͞ f͞r͞i͞e͞n͞d͞

#urbanphotography #urban #urbanathens #athens_city #athensgreece #athens #athensview #urbanstyle #urbanlife #urban_shots #igdaily #igers_greece #igtravel #ig_greece #ig_captures #explore #exploretheworld #lifestyle #nightout #nightphotography #nightlife #wu_greece #downtown #mycity #mycity_rural_life #mycitylife #εσυεχειςστοπιατοσουολοκληρηαθηνα #αυτοτογκριζοτησχρωμαειναιμοναχαβιτρινα #μιαδιαδρομηακομη #αθηναμου 
@nick_angel2 amazing shot!𝑆𝑡𝑎𝑦 ℎ𝑜𝑚𝑒, 𝑠𝑡𝑎𝑦 𝑠𝑎𝑓𝑒.

#athens_city #athens #athensvoice #athensgreece #urbanphotography #urban_greece #urban #urbanathens #urbanlife #urbanstyle #ig_greece #igtravel #igers_greece #igers #igdaily #downtown #mycity #mycity_rural_life #mycityloves #mycity_life #wu_greece #wonderful_icons_greece #exploretheworld #εσυεχειςστοπιατοσουολοκληρηαθηνα #αυτοτογκριζοτησχρωμαειναιμοναχαβιτρινα #μιαδιαδρομηακομη #αθηναμου 
@lina.stam amazing shot!𝐽𝑢𝑠𝑡 𝑡𝑎𝑘𝑒 𝑎 𝑏𝑟𝑒𝑎𝑡ℎ

#urbanphotography #urban #urbanstyle #urbanlife #urbanart #ig_captures #igtravel #igdaily #ig_europe #travel #travelphotography #explore #mycity #mycitylife #mycity_rural_life #graffiti #grafiti #graffitiartist #graffitiart #art #artist #colors #colorphotography #downtown #εσυεχειςστοπιατοσουολοκληρηαθηνα #αυτοτογκριζοτησχρωμαειναιμοναχαβιτρινα #μιαδιαδρομηακομη #αθηναμου 
@rnst_art amazing piece of art!🆃🅷🅴 🅷🅰🅽🅳 𝑀𝑦 𝑐𝑖𝑡𝑦

#urbanphotography #urban_greece #urbanathens #urbanstyle #urbanart #athens #athens_city #athensgreece #athensbynight #mycity #mycity_rural_life #mycity_life #ig_greece #igtravel #igers #igers_greece #explore #downtown #night #nightphotography #nightexploring #art #artphotography @yamel43 amazing piece of art!
#εσυεχειςστοπιατοσουολοκληρηαθηνα #αυτοτογκριζοειναιμοναχαβιτρινα #μιαδιαδρομηακομη #αθηναμου🄼y⃞ 🄰t⃞h⃞e⃞n⃞s⃞

#urban_greece #urbanphotography #urbanathens #urbanstyle #athens #athens_city #athensgreece #athens_city #mycity #mycitylife #mycityloves #wu_greece #greece #greecestagram #downtown #ig_greece #igdaily #igers_greece #igtravel #igers #explore #exploretheworld #vintage #εσυεχειςστοπιατοσουολοκληρηαθηνα #αυτοτογκριζοτησχρωμαειναιμοναχαβιτρινα #μιαδιαδρομηακομη #αθηναμου 
@cobalus amazing shot!a⃞t⃞h⃞e⃞n⃞s⃞

#urbanphotography #urban #urbanathens #urbanstyle #urbanlife #ig_greece #igdaily #igtravel #igers_greece #igers #downtown #athens_city #athensvoice #athens_city #mycity #mycity_life #wu_greece #greece #greece_prespective #ig_captures #travelphotography #abovethehood #εσυεχειςστοπιατοσουολοκληρηαθηνα #αυτοτογκριζοτησχρωμαειναιμοναχαβιτρινα #μιαδιαδρομηακομη #αθηναμου 
@left.tsav amazing shot!𝕽𝖊𝖋𝖑𝖊𝖈𝖙𝖎𝖔𝖓𝖘

#mycity #mycity_rural_life #greeklifestyle #athens #athensgreece #athens_city #igdaily #ig_greece #igers #igers_greece #urban_greece #urbanphotography #urbanathens #urbanlife #downtown #ig_europe #wu_greece #sunnyday #monday #mondaymood #εσυεχειςστοπιατοσουολοκληρηαθηνα #αυτοτογκριζοτησχρωμαειναιμοναχαβιτρινα #μιαδιαδρομηακομη #αθηναμου 
@wanderlista amazing shot!𝖜𝖆𝖑𝖐𝖎𝖓𝖌 𝖎𝖓 𝖒𝖞 𝖈𝖎𝖙𝖞

#urbanphotography #urban #urbanathens #urbanstyle #athensgreece #athens #athens_city #athensbynight #downtown #mycity #mycitylife #mycityloves #igdaily #igtravel #igers #igers_greece #ig_europe #ig_captures #travel #travelphotography #traveller #walkingaroundthecity #wu_greece #greece #graffitiart #graffiti #εσυεχειςστοπιατοσουολοκληρηαθηνα #αυτοτογκριζοτησχρωμαειναιμοναχαβιτρινα #μιαδιαδρομηακομη #αθηναμου 
@billys_themelis amazing shot!