to top

Αγγελική Κερασιώτη – Η ισορροπία δεν είναι συμμετρία, είναι μια κίνηση ζωής

Αγγελική Κερασιώτη - Η ισορροπία δεν είναι συμμετρία, είναι μια κίνηση ζωής

Tην Αγγελική Κερασιώτη την έχουμε γνωρίσει κάποια χρόνια πριν, μέσα από τις δημιουργίες της σαν καλλιτέχνης αλλά και μέσα από το Happybox και τις μαγικές στιγμές που δημιουργούν στην πιο όμορφη μέρα ενός ζευγαριού. 

Για το 2023, η Αγγελική δημιουργεί την ισορροπία και εμείς σαν την παρουσιάζουμε. 

 

Άλλη μια φορά και καταφέρνεις το γούρι για τη νέα χρονιά ,να είναι κάτι παραπάνω από διακοσμητικό μέσα στο σπίτι! Μίλησε μας για την φετινή ισορροπία σου!
Η Ισορροπία είναι ένα κεραμικό έργο που θεωρώ ότι με αναζητούσε αρκετά χρόνια. Νομίζω ότι εκείνη με βρήκε σαν ιδέα και όχι το αντίθετο. Είναι η στιγμή που μια καλλιτέχνης βρίσκει την ισορροπία της έπειτα από βαθιά αναζήτηση με στόχο καθένας από εσάς να εντοπίσει τη δική του.

Ένα έργο αφιερωμένο και εμπνευσμένο από τη γυναικεία φύση ,που αναδεικνύεται σε θέση ισορροπίας την οποία και διεκδικεί στις μέρες μας όσο ποτέ άλλοτε. Παρατηρώντας το βλέπουμε μια θηλυκή μορφή να κινείται ,δηλώνοντας ότι η ισορροπία δεν είναι συμμετρία, είναι μια κίνηση ζωής. Είναι ιδιαίτερη τιμή για μένα ως γυναίκα να σας το παρουσιάζω.

 

Πόσο κοντά είμαστε σαν κοινωνία στην διεκδίκηση αυτής της ισορροπίας;
Θεωρώ ότι απέχουμε πολύ ακόμα από το πρότυπο μιας ισορροπημένης κοινωνίας. Η κοινωνία μας δυστυχώς συντηρεί ακόμα κατάλοιπα μιας μεταπολεμικής γενιάς από τα οποία πασχίζουμε να απαλλαγούμε. Η πατριαρχία που αιωρείται στην ελληνική οικογένεια, καθώς και η μάστιγα της γρήγορης χωρίς κόπο πληροφορίας , δημιουργούν ένα χάος από λανθασμένες αντιλήψεις που δεν της επιτρέπουν να εξελιχθεί και να ανθίσει.

Η γυναίκα στη σύγχρονη κοινωνία προσπαθεί να κατακτήσει βασικές αρχές ανθρωπίνων δικαιωμάτων και βέβαια να τις υπερασπίσει μέσα από ένα επίπονο αγώνα όπως όλοι γνωρίζουμε καθημερινά απο τα αλλεπάληλα περιστατικά βίας. Θα πω το κλισέ που όμως είναι τεράστια αλήθεια. Η κοινωνία είμαστε εμείς και όσο αλλάζουμε εμείς προς το καλύτερο τότε θα δούμε πραγματικά να αλλάζει και να ισορροπεί και εκείνη.

 

Θα μπορούσες να χαρακτηρίσεις την ισορροπία σου σαν μια συνέχεια της “ΑΓΚΑΛΗΣ” από πέρυσι;
Σαφέστατα αποτελεί συνέχεια . Είναι θαρρώ ένα έργο σε εξέλιξη μέσα στα χρόνια που πέρασαν αλλά και που θα έρθουν. Είναι αποτέλεσμα μιας δουλειάς που περιβάλλεται από εμπειρία αλλά και προσωπική ταυτότητα. Μια τεχνική που πλέον με εκφράζει ως καλλιτέχνη και που πηγάζει από τη προσπάθειά μου, ένα στατικό κεραμικό γλυπτό να χαρακτηρίζεται απο κίνηση και συναίσθημα.

 

 

Ποια είναι τα μελλοντικά σχέδια της Happy Box Athens;
Όπως όλοι γνωρίζετε η Happy Box Athens είναι μια εταιρία η οποία δραστηριοποιείται και στο χώρο του event planning & design.Σε αυτό το κομμάτι και σε μια χώρα που αποτελεί πραγματικό παράδεισο και προορισμό για τον γαμήλιο τουρισμό θα ήθελα να συνεχίσει να έχει βασικό ρόλο στην ελληνική αγορά με κυρίαρχο στόχο ένα άρτιο πάντα αισθητικό αποτέλεσμα.

Όσο αφορά το κομμάτι μου ως καλλιτέχνης, θα ήθελα να συνεχίσω να δημιουργώ και να σας χαρίζω όμορφες στιγμές όπως αυτή της Ισορροπίας μέσα από την κεραμική τέχνη.

 

Λίγο πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων σε τι ρυθμούς σε βρίσκουμε;
Όπως καταλαβαίνεις γρήγορους και απαιτητικούς. Πλέον όμως έχω καταφέρει να ισορροπώ και να βρίσκω και προσωπικό χρόνο.

Μια ευχή για τις γιορτές που έρχονται.
Εύχομαι σε όλους τη νέα χρονιά να δώσετε την ευκαιρία στον εαυτό σας να βρει την ισορροπία του σε όλα τα επίπεδα της ζωής σας! Καλή Χρονιά με υγεία!

 

 

για να το παραγγείλετε:
[email protected]
• M Shop – στο Μέγαρο Μουσικής

Φωτογραφίες:
Μυριαγκός Γιώργος | @miriagos_george

 

Λεωνίδας Βασιλόπουλος

Λατρεύω αυτή την πόλη, όταν πολλοί την μισούν. Η Αθήνα είναι όμορφη, ιδιαίτερη, απλά πρέπει να σηκώσεις το βλέμμα για να την δεις, πρέπει να την περπατήσεις, να την ψάξεις, τότε μόνο θα την ανακαλύψεις. πάμε παρέα….

A
A
 Photos
A
 Followers
A
 Following