to top

Αυτοί είναι οι Κulamacus, ένα πολύπλευρο μουσικό μωσαικό, που αγαπά πολύ αυτό που κάνει

Κulamacus ; Η πολύχρωμη μπάντα με το ωραιότερο μότο “ο ουρανός σου δείχνει πόσο πιο μακριά μπορείς να φτάσεις” μας κάνει να θέλουμε να τους κάνουμε φίλους μας ενώ το -Αδάμ και Εύα- έχει γίνει το νέο μας κόλλημα που χορεύουμε στη δουλειά, στο μετρό, στους δρόμους.  

 

 

Μίλησε μας για την μπάντα σας και το πολύ ενδιαφέρων όνομα σας!
Οι Kulamacus είναι ένα μουσικό συγκρότημα που δημιουργεί μουσικές. Μουσικές όλων των ειδών, χωρίς να βάζει ταμπέλες σε αυτό που κάνει. Το όνομα ‘’Kulamacus’’ εφευρέθηκε από τον ντράμερ της μπάντας Γιάννη Συνοδινό και μπορούμε να πούμε πως αυτή η επιλογή μας έχει στοιχίσει, μιας και λίγοι το προφέρουν και το γράφουν σωστά εξ’αρχής. Αλλά είναι μία λέξη που σίγουρα εντυπώνεται στη μνήμη σου!

 

Πως γεννηθήκε η ανάγκη της δημιουργίας των Κulamacus;
Ο Πάνος, ο Γιάννης, ο Λουκάς και η Αιμιλία ήταν χρόνια φίλοι που παίζαν σε ροκ-φανκ –κυρίως- μουσικά σχήματα. Πάντα υπήρχε η δημιουργία πρωτότυπων συνθέσεων στο προσκήνιο μέχρι που εμφανίστηκε το ‘’Κάποτε’’ που εμπεριέχεται στον πρώτο δίσκο, το οποίο αποτέλεσε την αφορμή για τη δημιουργία κάτι νεόυ και φρέσκου. Αργότερα στην παρέα προστέθηκαν ο Γρηγόρης και ο Μάρκος.

 

Είναι εύκολη η μουσική συνύπαρξη 6 διαφορετικών μουσικών;
Ίσως είναι το μεγαλύτερο στοίχημα η συνύπαρξη 6 διαφορετικών προσωπικοτήτων –πόσο μάλλον όταν μιλάμε για τέχνη- όπου ο καθένας έχει τις δικές του καταβολές, προτιμήσεις και για να μιλήσουμε και πιο απλά.. γούστα. Αλλά αυτή είναι η λεπτή γραμμή που χωρίζει αυτούς που δημιουργούν με καθαρή αγάπη για την τέχνη.. 6 διαφορετικά άτομα που όταν όμως σκύβουν πάνω από μία σύνθεση λειτουργούν χωρίς εγωισμούς.

 

Tι δένει τελικά μια μπάντα; Γιατί διαλύονται οι περισσότερες;
Μία μπάντα κυρίως την δένουν οι κοινές επιδιώξεις. Η κατάσταση αρχίζει και χαλάει όταν στη μέση μπαίνουν προσωπικές επιδιώξεις και όταν χάνεται η ψυχραιμία, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει η υπομονή για να αντιμετωπιστούν οι όποιες δυσκολίες.

 

Πως προέκυψε η ιδέα του videoclip -Αδάμ και Εύα-;
Στην καινούρια μας δουλειά επιλέξαμε να συνεργαστούμε ξανά με τον Χρήστο Πυθαρά ο οποίος είναι ο σκηνοθέτης και του ντεμπούτο τραγούδι και clip μας, του ‘’Καθρέφτη’’. Είναι ο άνθρωπος που έχουμε καταλήξει ότι ταιριάζει με την αισθητική μας συνολικά. Αυτός που μπορεί μέσα σε 4 μουσικά λεπτά να χωρέσει όλη την αλήθεια και την ουτοπία μαζί!

 

adam kai eya 2 copy
→Για να είμαστε δίκαιοι και ειλικρινείς ο έρωτας δεν είναι μόνο μία κατάσταση μεταξύ δύο ανθρώπων. Είναι –και θα έπρεπε να είναι- στάση ζωής. Απέναντι στην καθημερινότητα, σε όλα αυτά που μας χαρίζονται απλόχερα!

 
Εν έτη 2018 κάποιος καλλιτέχνης που αγαπάει πολύ αυτό που κάνει είναι εύκολο να ευδοκιμήσει σ’ αυτό το χώρο και να λάβει κάποια καταξίωση;
Για όποιο έτος και να μιλάμε ο παρανομαστής είναι ο ίδιος. Είναι τόσο εύκολο και παράλληλα τόσο δύσκολο ένας καλλιτέχνης να κάνει αυτό που αγαπά χωρίς να χρειαστεί να αποπροσανατολιστεί για να πετύχει τον στόχο του. Ίσως πια η δυσκολία που υπάρχει να έγκειται στο ότι διανύουμε την εποχή της πληροφορίας και πια χρειάζεται να πείσει πολύ πιο δύσκολα αυτό το κοινό το οποίο βομβαρδίζεται καθημερινά από τα social media.
Στην εποχή που το internet διαπρέπει μα ταυτόχρονα είναι και χαοτικό και οι παραγωγοί παίζουν κυρίως με λίστες, πόσο εύκολο είναι ένας καλλιτέχνης να ακουστεί και να τον γνωρίσει το κοινό;
Ίσως και να είναι ένα από τα σημαντικά προβλήματα αυτής της εποχής. Η δυσκολία του να φτάσεις στα αυτιά του ακροατή σε μία εποχή που ακολουθούμε τις μάζες είναι μεγάλη. Αλλά η επιμονή είναι ο καλύτερος σύμβουλος.

 

Ποιος καλλιτέχνης θα σας έκοβε την ανάσα αν σας ζήταγε συνεργασία;
Αν και θα ακουστεί διπλωματικό, όλοι ακριβώς το ίδιο μιας και από όλους έχεις να αποκομίσεις. Άλλωστε δεν θα είχαμε δικαιολογία για το ΄΄χωρίς ταμπέλες΄΄ που υποστηρίζουμε!

 

Βαριέστε να ακούτε..
Οτιδήποτε άλλο πέρα από την αλήθεια!

 

Αν έχεις την ευκαιρία να τραγουδήσεις ένα soundtrack ταινίας που θα διάλεγες;
Ιggy Pop – In the Death Car (Arizona Dream) Σουρεάλ κομμάτι, σουρεάλ ταινία και η αντίθεση της Αμερικανίλας του Iggy και των Γιουγκοσλάβικων ήχων του Bregovic.

 

“Όταν δημιουργείς κάτι δικό σου, ο ουρανός δεν έχει όρια..”
Για την ακρίβεια ο ουρανός σου δείχνει πόσο πιο μακριά μπορείς να φτάσεις.!

 

Σε σχέση με τον πρώτο δίσκο “Ίδιο υλικό”, ο νέος δίσκος εμπεριέχει κάτι διαφορετικό, κάτι πιο οικείο στα αυτιά μου. Έχω μουσικό αυτί τελικά;
Το ‘Ίδιο Υλικό’ ήταν πολύ περισσότερο στο swing φάσμα.. Ο νέος δίσκος αποτελεί ένα μωσαικό από είδη μουσικής, με βασικό στοιχείο τον χαρακτηριστικό ήχο των Kulamacus!

 

Αγαπημένος παιδικός ήρωάς;
Σίγουρα ο μπαμπάς.

 

adam kai eya 1 copy
→Η καταξίωση είναι μια μεγάλη κουβέντα, μιας και καταξίωση θα έπρεπε να θεωρείται και μία μικρή συναυλία 100 ατόμων που στο τέλος έχεις κερδίσει και τους 100.

 

 

Ποια “ευκαιρία” περιμένετε;
Την ευκαιρία του να επιλέγεις 100% χωρίς να συμβιβάζεσαι!

 

Τελικά γράφοντας ένα τραγούδι για κάτι που έχεις βιώσει ξορκίζεις το «κακό» ή το σκορπίζεις στην αιωνιότητα;
Το σκορπίζεις στην αιωνιότητα.. και έτσι το ξορκίζεις. Φοβερό;!

 

Τι αγαπάτε περισσότερο στην Αθήνα;
Τον πολιτισμό που γέννησε. Δεν έχει υπόσταση, αλλά υπάρχει στον αέρα!

 

Αν κάναμε ένα εξώφυλλο τώρα με τους καλλιτέχνες της χρονιάς του 2020, ποιους θα επιλέγατε να μπουν;
Θα χρειαζόμασταν πολύ μεγάλο εξώφυλλο μιας και οι έλληνες καλλιτέχνες είναι πολλοί και αξιόλογοι.. Μη θέλοντας να ξεχάσουμε και να αδικήσουμε κάποιον, θα θέλαμε σίγουρα να κατέχουμε κι εμείς μία θέση!

 

Το πιο περίεργο μέρος που έχετε κάνει live;
Μία από τις πρώτες φωτογραφίσεις των Kulamacus έγινε σε διάφορα σημεία του Πειραιά με τον συνεργάτη και φίλο μας, Βασίλη Παρασαμλή. Σε ένα σημείο λοιπόν της Μαρίνας Ζέας (στον Πειραιά) είναι το πιο περίεργο μέρος που έχουμε παίξει live, μιας και δεν ξεκίνησε σαν live αλλά σαν φωτογράφιση, με τη διαφορά ότι καταλήξαμε με ακροατές γύρω γύρω.

 

photo 2

 

Tι ετοιμάζετε μουσικά;
Αρκετές εμφανίσεις σε Αττική και επαρχία στα πλαίσια της προώθησης του νέου δίσκου αλλά κι άλλοι μουσικοί πειραματισμοί, μιας και η μουσική είναι ζωντανός οργανισμός της

 

Λίνα Καλογερέα

Λίνα Καλογερέα. Το Ρε στο επίθετο με έψιλον. Όλοι το κάνουν λάθος. Μ’αρέσει να γελάω μέχρι δακρύων και να απολαμβάνω ατελείωτους κλαυσίγελους σε περιόδους που το πάτωμα είναι η μόνη παρέα μου. Αγαπώ την πόλη μου γιατί μου θυμίζει λίγο εμένα. Σαν να είμαι απρόσιτη, λίγο Drama Queen, λίγο προστατευτική, πολύ αυθόρμητη, καθόλου λογική, παθιασμένη με ανθρώπους και καταστάσεις. Είμαι εθισμένη στην μουσική και τα γλυκά. Α! Και τον σκύλο μου τον Ζάρκο!

A
A
 Photos
A
 Followers
A
 Following