to top

Τι είναι το Ρέικι;

Τι είναι το Ρέικι;
Ρέι – Κι γραμμένο στα ιαπωνικά (ιαπωνική γραφή κάντζι).
Ρέικι είναι ιαπωνική λέξη και αποτελείται από το “Ρέι” και το “Κι”.
Δεν υπάρχει ακριβής μετάφραση για το Ρέικι ούτε για το “Ρέι” ή το “Κι”.

 

“Ρέι” μπορεί να σημαίνει “Πνεύμα” ή “Παγκόσμιος, Συμπαντικός Νους”. Είναι η δημιουργός και κινητήρια δύναμη του σύμπαντος, μπορούμε να πούμε πως το “Ρέι” είναι η Υπέρτατη Αρχή, το Θεϊκό Στοιχείο.

“Κι” είναι “η ενέργεια”, συγκεκριμένα η “ζωτική ενέργεια” που διαπερνά τα πάντα και η οποία δίνει ζωή. “Ρέικι” σημαίνει “συμπαντική ζωτική ενέργεια”, η ενέργεια της ζωής που έρχεται από το σύμπαν. Είναι η καθαρή και αναζωογονητική ενέργεια που καθαρίζει και ενδυναμώνει κάθε πλάσμα. Είναι μια αιθερική ενέργεια, άυλη και αόρατη, που τη νιώθουμε όταν τη δίνουμε με το άγγιγμά μας. Το Κι αντιστοιχεί στο “Τσι” του κινέζικου πολιτισμού (όπως στην ενεργειακή τέχνη του “Τσι-Γκονκ” αλλά και στο “Τάι-Τσι”) και στην “Πράνα” της ινδικής φιλοσοφίας. Είναι η “οργόνη” του Δρ. Βίλχελμ Ράιχ, το “μάνα” των Καχούνας της Χαβάης, “η βιοπλασματική ενέργεια” των ρώσων ερευνητών και το πέμπτο στοιχείο της φύσης, ο “αιθέρας”.

 

Όλα τα έμβια όντα, φυτά, ζώα και άνθρωποι βρίσκονται στη ζωή με τη δύναμη του Κι. Κάθε σκέψη και κάθε συναίσθημα αποτελούνται από Κι. Κάθε όργανο και κάθε κύτταρο έχουν το δικό τους Κι. Όλα πλέουν σε έναν ωκεανό από Κι, σε έναν ωκεανό από ζωτική ενέργεια. Ο άνθρωπος παίρνει ενέργεια κυρίως από τον ήλιο και τη φύση, από το φαγητό και τον ύπνο. Μπορεί όμως να πάρει μια μεγάλη ποσότητα ζωτικής ενέργειας από το διαλογισμό και από άλλες ενεργειακές τέχνες, όπως είναι η γιόγκα και το τσι-γκονγκ. Και φυσικά από το Ρέικι.
Το Κι δίνει υγεία και δύναμη. Αν κάποιο άτομο έχει χαμηλά επίπεδα Κι τότε νιώθει αδύναμο και ευάλωτο. Αντιμετωπίζει προβλήματα ανισορροπίας και ασθενειών στο σώμα του ή στο συναισθηματικό του κόσμο. Αντιθέτως ένα άτομο με υψηλό Κι είναι αισιόδοξο, χαρούμενο, γεμάτο δύναμη, ευεξία και φωτεινότητα! Βιώνει θετικότητα, καθαρότητα και αγάπη στα συναισθήματα και στις σκέψεις του! Είναι ο εαυτός του και ει συνειδητά και ανάλαφρα!

 

gift_banner

 

Το Ρέικι είναι θρησκεία;
Το Ρέικι είναι κατά βάση μια εναλλακτική και συμπληρωματική ολιστική θεραπεία που προέρχεται από την Ιαπωνία και που σήμερα εξασκείται σε όλο τον κόσμο. Είναι μια θεραπευτική τέχνη που χρησιμοποιεί τη μετάδοση της ενέργειας της ζωής και που μπορεί να έχει και πνευματικές διαστάσεις. Αποτελεί την Τέχνη για το ζωογόνο Άγγιγμα των Χεριών.

Το Ρέικι, η ενέργεια της ζωής δηλαδή, συχνά “ανοίγει” ή διευρύνει την αντίληψη και άρα και την πνευματικότητα του ατόμου, όμως σαν σύστημα / μέθοδος το Ρέικι δεν έχει συγκεκριμένες πνευματικές ή φιλοσοφικές θέσεις. Δεν είναι θρησκεία ή θρησκευτικό κίνημα και δεν υπάρχει άμεση σχέση ή σύγκρουση με αυτό το χώρο.

 

Reiki-banner-may15

 

Τα άτομα που μαθαίνουν Ρέικι μπορούν να ανήκουν σε οποιαδήποτε θρησκεία και σε οποιοδήποτε ιδεολογικό ρεύμα ή φιλοσοφία έχουν επιλέξει. Το Ρέικι είναι συμβατό με όλες τις ιδεολογίες και τις θρησκείες και άτομα από όλες τις θρησκείες και τα πνευματικά και φιλοσοφικά ρεύματα μαθαίνουν και εξασκούν Ρέικι χωρίς να νιώθουν την παραμικρή ανασφάλεια και σύγκρουση. Αντιθέτως, πολλές φορές ανακαλύπτουν με χαρά πως το Ρέικι ενισχύει την πίστη τους και ξεκαθαρίζει τις πεποιθήσεις τους. Χριστιανοί, βουδιστές, ινδουιστές, μουσουλμάνοι, αγνωστικιστές, άθεοι, πανθεϊστές, άτομα από όλα τα κοινωνικά στρώματα και όλων των μορφωτικών επιπέδων, ανάμεσα στα οποία ένας αυξανόμενος αριθμός από επιστήμονες, γιατρούς και ψυχολόγους μαθαίνουν και εξασκούν ή διδάσκουν το Ρέικι με πολύ αγάπη και χαρά και, πάνω απ’ όλα, με θαυμαστά αποτελέσματα!

 

info εδώ

Στέλιος Ρετζεπάι

Stelios Retzepai – Movement Therapy Specialist & Massage Therapist Ο Στέλιος είναι κινησιοθεραπευτής και χειροπράκτης. Ασχολείται με τις εναλλακτικές θεραπείες από το 2007. Έχει εργαστεί ως spa & gym manager, σε μεγάλα θέρετρα και ως κινησιοθεραπευτής σε ομάδες μπάσκετ, βόλεϊ και soccer.

Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found