Λίγα στοιχεία για το θέμα που μας απασχολεί χωρίς να μπαίνουμε σε κουραστικές λεπτομέρειες λες και δουλεύουμε στο Χημείο του κράτους.
1)Σύσταση 90% κερατίνη νερό, λιπίδια και ιχνοστοιχεία.
2)Δομή -Περιτριχίδιο: το κάλυμμα (τα γνωστά λέπια της τρίχας) – Φλοιός: η μεσαία στρώση που είναι υπεύθυνη για το χρώμα και τον κυματισμό – Μυελός: η αποθήκη υγρασίας και θρεπτικών συστατικών
3)Κληρονομικότητα: από τους προγόνους μας αποκομίζουμε εκτός από την όψη (χρώμα, κυματισμός) και το πάχος αλλά και την ποσότητα τριχών.
4)Ηλικία: όπως κάθε ζωντανός οργανισμός, ανάλογα με την ηλικία και τις ορμονικές μας μεταβολές ή διαταραχές( π.χ. κλιμακτήριος, εγκυμοσύνη ) υπάρχει ανάλογη επιρροή και στα μαλλιά μας.
5)Θερμοκρασία και χημικά: εφόσον η συστολή-διαστολή ανοιγοκλείνει τα λέπια, δημιουργεί φθορά τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό κομμάτι της τρίχας.
Το καλύτερο για το τέλος
6)Ζωντανός οργανισμός: ΝΑΙ!!!Η ΤΡΙΧΑ ΕΙΝΑΙ ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ!!!! Είναι κομμάτι από μας, θρέφεται και αναπνέει….άρα είναι ζωντανός οργανισμός!!!Ο μόνος λόγος που δεν υποφέρουμε όταν “καίμε” ή όταν κουρεύουμε τα μαλλιά μας είναι γιατί τα νεύρα που δίνουν την αίσθηση του πόνου δεν επικοινωνούν με την τρίχα.