to top

Θαλάσσια Σπορ

Το καλοκαίρι έχει ξεκινήσει κι ας είναι ακόμα αρχές Μαΐου. Εκτός από το απόλυτο θαλάσσιο σπορ – ξαπλώστρα, ανάσκελα, καφεδάκι σφηνωμένο στην άμμο, λίγο πιο πέρα από την ομπρέλα (τόσο όσο), βάλε μου αντιηλιακό έχω καεί, ξυπνήστε με όταν γίνω αστακός – υπάρχουν πολλά θαλάσσια σπορ που μπορείτε να κάνετε στην παραλία και να περάσετε καλά με τους φίλους σας ή μόνος σας.

Απαραίτητη προϋπόθεση, άσχετα με τον εξοπλισμό για κάποια σπορ, είναι να ενημερωθείτε που ακριβώς μπορείτε να βρείτε το σπορ που ψάχνετε. Καλή διασκέδαση.

 

2012-Maldives-Surfing-banner-007-980x360

 

Windsurfing
Το windsurfing (ελληνιστί ιστιοσανίδα) απαιτεί την ισορροπία σας πάνω σε μια σανίδα, αλλά με σύμμαχο όχι τα κύματα, όπως στο surf, αλλά τον άνεμο, γι’ αυτό και η σανίδα συνοδεύεται από το πανί, το άλμπουρο (το «κατάρτι» του πανιού) και την μάτσα (η λαβή για να κάνετε τους χειρισμούς). Τα μεγέθη της σανίδας και του πανιού ποικίλλουν ανάλογα με το σώμα και την εμπειρία του καθενός, γι΄ αυτό οι αρχάριοι θα πρέπει να αφιερώσουν λίγες ώρες σε φαρδιά σανίδα με την επίβλεψη και τις συμβουλές δασκάλου, ώστε να εξοικειωθούν με το σπορ.

 

Kitesurf
Απαιτητικό, δύσκολο και καμιά φορά επικίνδυνο, το Kitesurf απαιτεί σειρά μαθημάτων για να μπορέσει κανείς να «πετάξει» -βασικός σκοπός του σπορ- αλλά και να πλανάρει πάνω στο νερό. Καταρχήν περιλαμβάνει πολύπλοκο εξοπλισμό (αετός –δηλ. αλεξίπτωτο πλαγιάς, σανίδα –όμοια με αυτή του wakeboard, γάντζος –που συνδέει τον kitesurfer με τον αετό, κράνος, σωσίβιο), κατά δεύτερον απαιτεί συγκεκριμένες παραλίες και κατά τρίτον πολλά μαθήματα.

 

Θαλάσσιο σκι
Το δύσκολο με το θαλάσσιο σκι είναι… η αρχή. Να βουλιάξει δηλαδή ο αθλητής στο νερό με τα γόνατα λυγισμένα και τα χέρια τεντωμένα σε ευθεία κρατώντας το σκοινί, με τα πέδιλα να κοιτούν προς τα πάνω και το σκοινί να βρίσκεται ανάμεσα στα πέδιλα. Από αυτήν την στάση, όταν το σκάφος ξεκινά, ο αθλητής ισιώνει και απολαμβάνει την επιφάνεια της θάλασσας. Ακούγεται δύσκολο αλλά μετά από μερικές προσπάθειες θα σας φανεί παιχνιδάκι –σε κάθε περίπτωση, για την πρώτη φορά θα χρειαστείτε μάθημα.

 

 

Surfing
Το surfing δεν απαιτεί κανόνες αλλά υπομονή, καλή φυσική κατάσταση και φυσικά… κύμα. Αυτό που πρέπει κανείς καταρχήν να ξέρει για το δύσκολο -φαινομενικά- σπορ με την σανίδα να σκίζει τα κύματα είναι το λεγόμενο paddling. Πρόκειται για τη διαδικασία κατά την οποία ο surfer, ξαπλωμένος μπρούμυτα στη σανίδα και με το στήθος ανασηκωμένο, χρησιμοποιεί τα χέρια σαν κουπιά για να κινηθεί στο νερό. Μετά το paddling θα πρέπει να ανέβει κανείς στη σανίδα και να παραμείνει όρθιος πάνω της, καθώς το κύμα θα πλησιάζει.

 

Subwing
Μια σχετικά νέα είσοδος στον κόσμο των θαλάσσιων δραστηριοτήτων που ξεκίνησε από τον Simon Sivertsen στα πεντακάθαρα νερά του Αιγαίου και εξαπλώθηκε σε όλο τον κόσμο. Στο Subwing κρατάτε γερά ένα υποβρύχιο πτερύγιο, κάτω από την επιφάνεια του νερού, το οποίο ρυμουλκείται από βάρκα και σας δίνει την αίσθηση πως πετάτε στα ουράνια… Κρατήστε την αναπνοή σας, φορέστε τη μάσκα σας και ετοιμαστείτε για υποβρύχιες… πτήσεις.

 

Αλεξίπτωτο θαλάσσης
Μια από τις πιο γνωστές θαλάσσιες… αθλοπαιδιές, το αλεξίπτωτο θαλάσσης σας απογειώνει –κυριολεκτικά- και φέρνει τη θάλασσα στα πόδια σας. Απαγορευτικό σε όσους πάσχουν από υψοφοβία, απολαυστικό όμως στους υπόλοιπους που χαίρονται την πτήση τους, τη θέα και τη θαλασσινή αύρα, ρυμουλκούμενοι από ταχύπλοο.

 

 

 

Μπανάνα
Συνδυασμένη γυμναστική και διασκέδαση!! Η ταχύτητα αυξάνεται και εσείς πάνω σε μία μπανάνα πασχίζετε να μην πέσετε. Μπορεί να ακούγεται εύκολο αλλά χρειάζεται δύναμη – για να κρατηθείς και μην πέσεις από την banana μέσα στο νερό..

  

Φλάι φις
Ένα άθλημα που παίζει με την υδροδυναμική και αεροδυναμική. Ένα φουσκωτό στρώμα σας περιμένει για να ξεπεράσετε τα όρια και να πετάξετε. Κρατάτε γερά!

 

Θαλάσσιο ποδήλατο
Απόλυτα χαλαρωτική βόλτα για να ηρεμήσετε και να απολαύσετε ήρεμες θαλάσσιες διαδρομές. Το μεγάλο συν του θαλάσσιου ποδήλατου, είναι ότι μπορούμε να πάρουμε μαζί μας το καφεδάκι μας ή τα πράγματα μας. Προσοχή: απαραίτητη η χρήση πολύ αντιηλιακού.

Λεωνίδας Βασιλόπουλος

Λατρεύω αυτή την πόλη, όταν πολλοί την μισούν. Η Αθήνα είναι όμορφη, ιδιαίτερη, απλά πρέπει να σηκώσεις το βλέμμα για να την δεις, πρέπει να την περπατήσεις, να την ψάξεις, τότε μόνο θα την ανακαλύψεις. πάμε παρέα….

A
A
 Photos
A
 Followers
A
 Following