to top

Μια άλλη οδοντιατρική

Μια άλλη οδοντιατρική
Είναι γεγονός πως ένα από τα σπουδαιότερα επιτεύγματα του σύγχρονου ανθρώπου είναι η εξέλιξη της μοντέρνας ιατρικής.Τεχνολογικά και επιστημονικά “θαύματα” έχουν καταφέρει να βελτιώσουν τη ζωή του και φυσικά να την επιμηκύνουν.
Στην πορεία προς την εξέλιξη όμως καλό είναι να θυμόμαστε τα λόγια του πατέρα της ιατρικής Ιπποκράτη, πως η φύση αποτελεί τον καλύτερο θεραπευτή, γεγονός που απ´ ότι φαίνεται γνώριζαν και γνωρίζουν πολύ καλά οι γιαγιάδες μας.
• Παρ όλα αυτα, οταν ο νέος του 2016 ακούει για εναλλακτικές θεραπείες, η πρώτη σκέψη που του έρχεται στο μυαλό είναι χιπστερικές καταστάσεις χωρίς νόημα και αποτέλεσμα παρ όλο που κάτι τέτοιο είναι αβάσιμο. → Κινδυνεύοντας λοιπόν να υποστώ το “λιντσάρισμα” από τους φανατικούς οπαδούς της σύγχρονης δυτικής οδοντιατρικής, θα προσπαθήσω να  παραθέσω παρακάτω ορισμένους  εύκολους και οικονομικούς τρόπους με τους οποίους μπορεί τελικά να μην αποφύγετε τον οδοντίατρο, αλλα σίγουρα θα κερδίσετε πολύτιμο χρόνο και άμεση ανακούφιση από επίμονους πόνους που σας ταλαιπωρούν.
Aloe Vera.
Γνωστό στην αιγυπτιακή κουλτούρα ως το “φυτό της αθανασίας”, η αλόη  χρησιμοποιείται για φαρμακευτικούς σκοπούς από το 400 π.Χ. Είναι γενικά αποδεδειγμένο πως η τοποθέτηση μιας αποστειρωμένης γάζας βουτηγμένη σε τζελ ή υγρό  αλόης σε σημείο όπου εξαγωγή δοντιού έχει λάβει χώρα  ή σε περιοχή όπου έχει υποβληθεί σε περιοδοντολογικό χειρουργείο, το οίδημα και η αιμορραγία υποχωρούν σημαντικά.Επιπρόσθετα, κλινικές μελέτες έχουν επαληθεύσει τη χρήση της αλόης  για την καταπολέμηση βακτηρίων, ιών και μυκήτων, την αντιπυρετική και αντιφλεγμονώδη ιδιότητά της καθώς και την προσφορά της στην Κυτταρική ανάπλαση και ενυδάτωση των ιστών. Τέλος αποτελεί ιδανική θεραπεία του Ομαλού λειχήνα στόματος, της γωνιακής χειλίτιδας καθώς και της υποτροπιαζουσας αφθώδους στοματιτίδας και του επιχειλίου έρπητα.
 
aloe-vera-gel-on-wooden-spoon-1

Εχινάκεια 
Όλοι μας έχουμε ακούσει τον όρο απονεύρωση του δοντιού και φυσικά όλοι μας έχουμε ανατριχιάσει στο άκουσμα και μόνο του όρου.Η θεραπεία της απονεύρωσης χρησιμοποιείται σε περιπτώσεις μόλυνσης κάποιου δοντιού συνδυάζοντας πόνο και άλλα συμπτώματα στην περιοχή. Ευτυχώς για όλους εμάς, τα καλά νέα δεν είναι καινούργια νέα.Η γνωστή και ως “βότανο των Ινδιάνων” εχινάκεια χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες για την καταπολέμηση των λοιμώξεων του αναπνευστικού και Ουρολογικού συστήματος και φυσικά της στοματικής κοιλότητας.Η έλλειψη τοξικότητας της εχινάκειας καθώς και η άμεση δράση της σε μολύνσεις την καθιστούν ιδανικό μέσο καταπολέμησης οδοντικών λοιμώξεων. οι λοιμώξεις αυτές προκαλούνται ύστερα από την έμφραξη κάποιας επιφάνειας ενός δοντιού είτε με ρητίνη είτε με αμάλγαμα. 4 έως 6 κάψουλες τρεις φορές τη μέρα ή 1 έως 2 κουταλιές της σούπας προετοιμασμένη ρίζα εχινάκειας σε μορφή τσάι θα σε απαλλάξουν από έναν δύσκολο πονόδοντο.
 
echinachea-idiotites-kai-xriseis
 
Πράσινο τσάι
Μόλις έγινες 22 χρόνων και η ζωή θέλησε να σου κάνει ένα δωράκι γενεθλίων…τι καλύτερο λοιπόν από 4 άχρηστα δόντια (φρονιμιτες) στο πίσω μέρος του στόματός σου τα οποία μόνο προβλήματα σου δημιουργούν; Η λύση είναι  μια και δυστυχώς δεν αποφεύγεται και ναι… είναι οι εξαγωγές. Αυτό που μπορείς να αποφύγεις όμως είναι ο πανικός που θα μας έπιανε όλους με κάποια τυχόν  αιμορραγία αφού έχουμε γυρίσει σπίτι μετά τον οδοντίατρο. Τοποθέτησε ένα νωπό φακελάκι πράσινο τσάι στην περιοχή που αιμορραγεί και δάγκωσε το απαλά.Το δεψικό οξύ που εμπεριέχεται στο τσάι λειτουργεί αγγείοσυστολικα και σταματάει άμεσα την αιμορραγία.
green-tea_650x379_51430317406

Χρυσόστομος Καλατζής

Γεννήθηκα πριν από 23 χρόνια στην Αθήνα. Όντας γεννημένος την τελευταία δεκαετία των 90s νιώθω τυχερός που είχα την ευκαιρία να ζήσω τη μετάβαση από τα παιχνίδια της αλάνας, στο Facebook και το instagram. Τα παιδικά μου χρόνια σχετικά ανέμελα. Λάτρευα και λατρεύω τον αθλητισμό και τα ταξίδια. Το μεγάλο πάθος μου είναι η οδοντιατρική επιστήμη, τόσο η πρακτική εξάσκησή της όσο και η έρευνα και μελέτη καινούργιων καινοτομιών.

Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found