to top

¨Everyone knows I’m a lash girl by now. When I don’t have my lashes, I feel naked¨ Nicki Minaj

Μεγάλο ποσοστό επιστημόνων, πιστεύει ότι, το βλέμμα είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας της μη λεκτικής επικοινωνίας. Ιδιαίτερα σε εμάς τις γυναίκες παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Για όλους μας, το βλέμμα δείχνει τη καθαρότητα, την αγνότητα, με λίγα λόγια την προσωπικότητα ενός ανθρώπου και πάνω από όλα τη θηλυκότητα μιας γυναίκας. Είναι ο καθρέπτης της ψυχής όπως έλεγαν οι παλιοί και είχαν δίκιο.

 

Μέχρι πριν λίγα χρόνια γνωρίζαμε ότι, μπορούμε να τονίσουμε το βλέμμα μας για ειδικές περιστάσεις – όπως για έναν γάμο – με τουφάκια βλεφαρίδων ή σειρά ψεύτικων βλεφαρίδων, των οποίων η διάρκεια δεν ξεπερνούσε την μια εβδομάδα. Τα τελευταία χρόνια πλέον η προσθετική ή εξτένσιον των βλεφαρίδων έχει εδραιώσει τη θέση του για τα καλά στο χώρο της αισθητικής. Πρόκειται για μια μοναδική νέα δυνατότητα να αποκτήσεις πυκνές, μακριές, πανέμορφες και ελκυστικές βλεφαρίδες. Είναι μία εντελώς καινούρια μέθοδος, η οποία καταφέρνει να ενισχύσει το μάκρος και την πυκνότητα των βλεφαρίδων σας, δίνοντας ένα φυσικό αποτέλεσμα.

Βασίζεται σε μια καινούρια τεχνοτροπία κατά την οποία πάνω σε μία φυσική βλεφαρίδα τοποθετείται μια πρόσθετη, με σκοπό την επιμήκυνση της. H πιο συχνή ερώτηση όλων των γυναικών είναι εάν αυτό έχει επίπτωση στις φυσικές μας βλεφαρίδες. Οι φυσικές βλεφαρίδες δεν παθαίνουν απολύτως τίποτα, διότι η πρόσθετη βλεφαρίδα τοποθετείται σε απόσταση ενός με δύο χιλιοστών από το δέρμα, έτσι ώστε να μην επηρεάζει τον φυσικό κύκλο ανάπτυξης.

 


Η εφαρμογή τους γίνεται με ειδική σιλικόνη, η οποία δεν ξεχωρίζει πάνω στην φυσική τρίχα. Οι βλεφαρίδες δεν τσαλακώνονται, ούτε κατά την διάρκεια του ύπνου, καθώς αυτές έχουν την δική τους φυσική κλίση ( μία ελαφριά καμπύλη προς τα επάνω ). Πριν γίνει η τοποθέτηση, χτενίζουμε τις φυσικές βλεφαρίδες και συνήθως κολλάμε τις πρόσθετες πάνω σε καινούριες, οι οποίες είναι πιο λεπτές και μικρές. Τα μεγέθη της πρόσθετης βλεφαρίδας είναι τρία, μικρό, μεσαίο και μεγάλο. Για ένα τέλειο αποτέλεσμα χρησιμοποιούμε και τα τρία μεγέθη. Το χρώμα συνήθως είναι μαύρο, όχι πολύ έντονο, το οποίο μοιάζει πάρα πολύ με τις φυσικές μας βλεφαρίδες. Το μέγεθος μπορεί να το επιλέξει ο πελάτης, αν όμως επιλέξει πολύ μακρύ μεγεθος, δεν είναι τόσο εύχρηστο γιατί όταν θα ανοίγει τα μάτια, θα ακουμπάνε πάνω στο δέρμα. Ειδικά στην περίπτωση που φοράει γυαλιά.

 

shutterstock_143078638-party-lashes

 

Το αποτέλεσμα φαίνεται τελείως φυσικό και δεν υπάρχει κανένα βάρος στα μάτια. Κρατάει άψογα περίπου ένα μήνα, ενώ για τους δύο επόμενους χρειάζεται συντήρηση, προσθέτοντας όσες έχουν χαθεί, καθώς οι βλεφαρίδες, όπως και τα μαλλιά, ανά δυόμιση μήνες πέφτουν, ανανεώνονται και βγαίνουν καινούριες. Έτσι, όταν πέφτει η φυσική βλεφαρίδα, πέφτει και αυτή που είναι κολλημένη επάνω. Κάποιες μάλιστα ενδέχεται να πέσουν από τις πρώτες κιόλας μέρες διότι κολλήσανε πάνω σε γέρικες βλεφαρίδες που ήταν έτοιμες να πέσουν, ενώ πάντα υπάρχει και το ενδεχόμενο κάποιες να μην έχουν κολλήσει σωστά. Μετά την τοποθέτηση τους, καλό θα είναι να μην κάνουμε ντεμακιγιάζ χρησιμοποιώντας προϊόν που βασίζεται στο λάδι καθώς αυτό επηρεάζει την σιλικόνη. Εναλλακτικά χρησιμοποιούμε μόνο γαλάκτωμα. Επίσης, δεν προτείνεται να πλύνουμε το πρόσωπό μας με πολύ καυτό νερό, καθώς η ζέστη επηρεάζει την σιλικόνη.

Ο χρόνος της θεραπείας είναι συνήθως τρεις με τέσσερις ώρες καθώς εφαρμόζονται 40 με 50 βλεφαρίδες στο κάθε μάτι. Πότε δεν… αξίζει να το κάνεις; Αν η πελάτισσα δεν έχει καθόλου βλεφαρίδες, δεν εφαρμόζεται η τεχνική. Πρέπει να υπάρχουν κάποιες που να είναι μικρές και λεπτές, ώστε να μπορεί να τις τονίσει. Επίσης, πρέπει να αποφεύγεται η τοποθέτηση σε όσους έχουν αλλεργία στο λάτεξ και σε όσους είναι αλλεργικοί στην σιλικόνη. Ακόμα και αν κάποιος δεν ξέρει ότι είναι αλλεργικός στην σιλικόνη και τον ενοχλήσουν εν ώρα θεραπείας, είναι δυνατόν να αφαιρεθούν, ενώ ο ερεθισμός σταματάει αμέσως καθώς απομακρύνεται η αλλεργιογόνος ουσία.

Τέλος, εάν το αποτέλεσμα δεν είναι αυτό που η πελάτισσα επιθυμούσε, μπορούν να βγουν αμέσως με ένα ειδικό διάλυμα το οποίο είναι εντελώς ακίνδυνο για τα μάτια και διαλύει στη στιγμή την σιλικόνη. Αξίζει να γνωρίζουμε πως η επιτυχία της μεθόδου βασίζεται στο ότι στην ουσία πρόκειται για προέκταση των δικών μας βλεφαρίδων, δημιουργώντας ένα αισθητικό αποτέλεσμα που σε καμία περίπτωση δεν μοιάζει με κάτι το ψεύτικο και την «φυσικότητα» αυτή θα πρέπει να διατηρήσουμε. Καλό θα είναι να έχουμε πάντα στο μυαλό μας ότι αποφεύγοντας την υπερβολή, πετυχαίνουμε το καλύτερο οπτικό αποτέλεσμα, παραμένοντας ο εαυτός μας.

Μαριάννα Ρώτα

Νιώθω τυχερή, που από πολύ μικρή ηλικία, ήξερα πως η αισθητική ήταν το μοναδικό επάγγελμα που θα μπορούσα να ακολουθήσω. Ολοκληρώνοντας τις σπουδές μου στο Ηνωμένο Βασίλειο και αποκτώντας προϋπηρεσία σε μεγάλες εταιρίες αισθητικής καθως και σε Spa πεντάστερων Ξενοδοχείων της Μυκόνου, το όνειρο μου έγινε πραγματικότητα, δημιουργόντας το δικό μου ινστιτούτο στην πάντα αγαπημένη μου Σύρο.

A
A
 Photos
A
 Followers
A
 Following