to top

Καθαρισμός προσώπου

Μετά από τα 25 της χρόνια κάθε γυναίκα, αρχίζει να ανησυχεί για την εμφάνιση του προσώπου της. Αρχίζουν να μπαίνουν τα ερωτηματικά για το αν είναι αρκετά λαμπερό, τι θα γίνει αν ξεκινήσουν να εμφανίζονται οι πρώτες ρυτίδες και περισσότερο από όλα  πως θα καταφέρουν να μην έχουν ίχνη μαύρου σμήγματος και λεκέδες( πανάδες).

Μια καλή διατήρηση της εμφάνισης του προσώπου, μπορεί να επιτευχθεί με τον βαθύ καθαρισμό από έναν αισθητικό, τον οποίο αρκεί να επισκεφτείτε 2 φορές το χρόνο, ανά έξι μήνες, καθώς στο μεσοδιάστημα αυτό, θα μπορείτε να συντηρείτε το αποτέλεσμα στο σπίτι, με το να απομακρύνετε κάθε βράδυ απαραιτήτως το μακιγιάζ σας, χρησιμοποιείτε ενυδατική και αντηλιακή κρέμα καθώς και ένα ήπιο πήλινγκ και μια καθαριστική μάσκα μια φορά την εβδομάδα ανάλογα τον τύπο του δέρματος σας.

 

 

skincare-banner

 

Στο άκουσμα και μόνο του όρου “καθαρισμός προσώπου” το μυαλό ορισμένων οδηγείται στην εικόνα ενός ταλαιπωρημένου κόκκινου, γεμάτο σημάδια προσώπου και μιας ακολουθούμενης πιθανόν εβδομάδας “ανάρρωσης”. ο καθαρισμός προσώπου δεν συγκαταλέγεται στον όρο εγχείρηση άρα ο σκοπός του δεν είναι να αφήσει σημάδια, ουλές ή μακροχρόνιες βλάβες στο πρόσωπο. Το πιο πιθανό είναι να δημιουργήσει μια υπεραιμία λόγω της διαδικασίας, η οποία υπό φυσιολογικές συνθήκες θα έχει εξαφανιστεί το αργότερο την επόμενη ημέρα. Αυτό πάντα εξαρτάται από τον τύπο του δέρματος του πελάτη δηλαδή ένα δέρμα χωρίς ιδιαίτερη ευαισθησία και χωρίς ακμή θα παρουσιάσει λιγότερο ερεθισμό από ένα δέρμα το οποίο παρουσιάζει ακμή και πιθανόν βρίσκεται και υπό φαρμακευτική αγωγή από δερματολόγο.

Ο βαθύς καθαρισμός δεν επηρεάζει την διάμετρο των πόρων. Ο καθαρισμός μπορεί να ονομάζεται βαθύς αλλά δεν είναι εν τω βάθει, επηρεάζεται μόνο η επιδερμίδα και μόνο σε κάποιες άλλες καλλυντικές περιποιήσεις που εκτελούν οι αισθητικοί, όπως τα οξέα φρούτων, μπορούμε να φτάσουμε μέχρι την πρώτη στοιβάδα του δέρματος.

Επίσης δεν σας βάζει σε μια συνεχόμενη διαδικασία επανάληψης της θεραπείας. Το χειρότερο που θα συμβεί εάν δεν κάνετε τακτικά καθαρισμούς προσώπου, είναι να επιστρέψει η επιδερμίδα σας στην αρχική της κατάσταση ή ακόμη χειρότερη εάν δεν το περιποιείστε κατάλληλα με το πέρασμα του χρόνου.

 

face_banner_v3

 

Βαθύς καθαρισμός προσώπου λοιπόν, ονομάζεται η διαδικασία κατά την οποία η αισθητικός έχει ως σκοπό την απομάκρυνσή των ρύπων και του σμήγματος από το δέρμα, με την βοήθεια καλλυντικών προϊόντων και μηχανημάτων αισθητικής. Πρώτο στάδιο είναι η απομάκρυνση των ρύπων και του μακιγιάζ με γαλάκτωμα και λοσιόν. Στο δεύτερο στάδιο εφαρμόζει πήλινγκ προσώπου, απομακρύνοντας τα νεκρά κύτταρα για την καλύτερη εξαγωγή του σμήγματος και διείσδυση των μετέπειτα καλλυντικών προϊόντων. Έπειτα με την βοήθεια του ατμού από ειδικό μηχάνημα προβαίνουμε στην διάνοιξη των πόρων. Η αισθητικός κάνει διάνοιξη των πόρων με απαλές πιέσεις φορώντας πάντα γάντια. Αφού τελειώσει αυτή η διαδικασία, η αισθητικός εφαρμόζει μάσκες προσώπου, ανάλογα με τις ανάγκες του δέρματος. Συνήθως η πρώτη μάσκα είναι καλμαντική, προκειμένου να ηρεμήσει το δέρμα από τις κοκκινίλες, η δεύτερη είναι βαθιάς ενυδάτωσης και ενδεχομένως και λεύκανσης αν υπάρχουν πανάδες και η τρίτη αντιρυτιδική, εφόσον απαιτείται.  Στο τελικό στάδιο εφαρμόζεται αντιβακτηριδιακή προστασία στο πρόσωπο με την βοήθεια των υψίσυχνων ρευμάτων και τέλος ακολουθεί μασάζ με την κρέμα που ταιριάζει στον κάθε τύπο δέρματος.

 

skincare-banner

 

Μετά από την θεραπεία θα πρέπει να γνωρίζεται ότι δεν θα πρέπει να βαφτείτε για 24-48 ώρες ούτε να δεχτείτε ηλιακή ή οποιοδήποτε άλλου τύπου ακτινοβολία (όπως Laser). δεν ενδείκνυται να χρησιμοποιήσετε προϊόντα με οξέα φρούτων. Θα πρέπει να αποφεύγετε την σωματική άσκηση για επίσης 24 ώρες καθώς ο ιδρώτας και οι ρύποι από την άθληση είναι πιθανό να μολύνουν και να ερεθίσουν το δέρμα σας.

Να θυμάστε ότι, οι παραπάνω συμβουλές αφορούν άντρες και γυναίκες καθώς ο βαθύς καθαρισμός δεν είναι προνόμιο μόνο των γυναικών. λειτουργεί βοηθητικά ιδιαίτερα τους εφήβους που παρουσιάζουν ακμή σε συνδυασμό με την φαρμακευτική αγωγή από τον δερματολόγο.

Ίσως λοιπόν ο όρος “καθαρισμός προσώπου” δεν θα πρέπει να είναι παρεξηγημένος αλλά καλύτερα κατανοητός, καθώς όλοι θέλουμε να βγαίνουμε με “ένα καθαρό κούτελο” στην κοινωνία!

Μαριάννα Ρώτα

Νιώθω τυχερή, που από πολύ μικρή ηλικία, ήξερα πως η αισθητική ήταν το μοναδικό επάγγελμα που θα μπορούσα να ακολουθήσω. Ολοκληρώνοντας τις σπουδές μου στο Ηνωμένο Βασίλειο και αποκτώντας προϋπηρεσία σε μεγάλες εταιρίες αισθητικής καθως και σε Spa πεντάστερων Ξενοδοχείων της Μυκόνου, το όνειρο μου έγινε πραγματικότητα, δημιουργόντας το δικό μου ινστιτούτο στην πάντα αγαπημένη μου Σύρο.

Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found