to top

Ανδρικό μανικιούρ, το παρεξηγημένο

Το Ανδρικό μανικιούρ και το πεντικιούρ είναι μια υπηρεσία, παρεξηγημένη τα τελευταία χρόνια, κυρίως από το ανδρικό φύλο. Αν κοιτάξουμε πίσω στο χρόνο, η ιστορία του μανικιούρ φαίνεται να ξεκινάει πέντε χιλιετίες πριν στην Ινδία, τη Βαβυλωνία και την Κίνα. Στην Κίνα δε, το χρώμα των νυχιών ήταν συνυφασμένο με την κοινωνική θέση του καθενός. Τα αυτοκρατορικά νύχια ήταν πάντα περιποιημένα και βαμμένα σε άνδρες και γυναίκες.

 

Οι άνδρες πρέπει να φροντίζουν σωστά τα χέρια τους όσο συχνά τα φροντίζουν και οι γυναίκες. Τα άκρα ενός άντρα πάντα συνυπολογίζονται στην καλή και προσεγμένη εμφάνισή του. Για όσους δεν το ξέρουν, ένα από τα πρώτα πράγματα που παρατηρεί μια γυναίκα στα πρώτα της ραντεβού είναι τα όμορφα δάχτυλα του άνδρα. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι οι άνθρωποι είτε το λένε είτε όχι, παρατηρούν τα άκρα του αντίθετου φύλου οπότε, είναι σημαντικό να τα διατηρείτε πάντα ευπαρουσίαστα.

Τα όμορφα χέρια και τα καλαίσθητα νύχια δεν είναι πλέον μόνο γυναικείο προνόμιο. Πρόσφατα έχει αρχίσει να γίνεται απαραίτητο και για την πλειοψηφία του ανδρικού πληθυσμού.

 

why-men-need-manicures-670x405

 

Άνδρες σε επαγγέλματα όπου τα χέρια τους είναι σε κοινή θέα, είναι οι πρώτοι που άρχισαν να επιθυμούν να έχουν περιποιημένα άκρα. Επίσης άνθρωποι με προβλήματα στα πέλματα από κάλους ή σκληρύνσεις επισκέπτονται την αισθητικό της γυναίκας τους, προκειμένου να ανακουφίσουν τα πόδια τους.

Παρ ’όλα αυτά, εξακολουθούν να υπάρχουν άνδρες που ανατριχιάζουν στο άκουσμα ‘’μανικιούρ’’. Για αυτούς η λίμα των νυχιών μοιάζει να είναι συνδεδεμένη μόνο με το γυναικείο φύλο , ή με ‘’μη παραδοσιακούς άνδρες’’. Έτσι λοιπόν με την δική τους οπτική, η λέξη μανικιούρ σημαίνει χρωματιστά νύχια. Στην πραγματικότητα όμως, σκοπός του μανικιούρ είναι η βελτίωση της εμφάνισης των νυχιών και κατ’ επέκταση των χεριών.

 

GO-MenSpa2

 

Το ανδρικό μανικιούρ διαφέρει από το γυναικείο καθώς παραλείπεται το γυάλισμα και η βαφή των νυχιών.  Κάνοντας μανικιούρ δε σημαίνει ότι πρέπει τα νύχια να βαφτούν αφού για μια επιτυχημένη βαφή νυχιών απαιτείται πρώτα μια καλή περιποίηση των χεριών. Το μανικιούρ και το πεντικιούρ είναι μια φιλοσοφία περιποίησης, χαλάρωσης και ξεκούρασης για τον πελάτη, καθώς ακολουθείται μια σειρά υπηρεσιών (μούλιασμα σε ζεστό νερό, απομάκρυνση παρανυχίδων, μαλακώνει το τραχύ δέρμα, ακολουθείτε μασάζ χεριών ή ποδιών κ.ο.κ.).

→ΑΝΔΡΕΣ μην έχτε ταμπού!!! Υπάρχουν πολλοί εκεί έξω που απολαμβάνουν την υπηρεσία του μανικιούρ και του πεντικιούρ. Υπάρχουν τακτικοί πελάτες, που πηγαίνουν με το σύντροφό τους ή πολλές φορές ακόμα και μόνοι τους για να απολαύσουν στιγμές χαλάρωσης. Το να περιποιείστε τα άκρα σας είναι ξεκούραση, είναι απόλαυση, είναι χαλάρωση.

 

Η περιποίηση και η φροντίδα των νυχιών δεν είναι απλώς μια μέθοδος καλλωπισμού, προκειμένου να αποτελέσει ένα εντυπωσιακό στοιχείο στην εξωτερική εμφάνιση. Λειτουργεί ως μια ορατή ένδειξη υγείας. Χαρακτηριστικό του ανθρώπινου είδους που το κάνει να ξεχωρίζει από όλα τα υπόλοιπα όντα,  είναι ότι μπορεί να φροντίσει την εμφάνισή του.

Μαριάννα Ρώτα

Νιώθω τυχερή, που από πολύ μικρή ηλικία, ήξερα πως η αισθητική ήταν το μοναδικό επάγγελμα που θα μπορούσα να ακολουθήσω. Ολοκληρώνοντας τις σπουδές μου στο Ηνωμένο Βασίλειο και αποκτώντας προϋπηρεσία σε μεγάλες εταιρίες αισθητικής καθως και σε Spa πεντάστερων Ξενοδοχείων της Μυκόνου, το όνειρο μου έγινε πραγματικότητα, δημιουργόντας το δικό μου ινστιτούτο στην πάντα αγαπημένη μου Σύρο.

A
A
 Photos
A
 Followers
A
 Following