to top

Χειρομάλαξη και εναλλακτικές θεραπείες.

Προέλευση
Η μάλαξη είναι από τις αρχαιότερες πρακτικές για την φροντίδα και την ευεξία του σώματος. Αναφορές στη τεχνική της μάλαξης υπάρχουν εδώ και 4.000 χρόνια , στοιχεία που έχουν βρεθεί σε αρχαία κείμενα της Κινέζικης ιατρικής. Υποστηρικτής αυτής της μεθόδου υπήρξε και ο Ιπποκράτης γνωστός ως ‟πατέρας της ιατρικής”. Ο οποίος τον 4ο π.χ αιώνα αναφερόμενος στη μάλαξη έγραψε ‘’ο γιατρός πρέπει να γνωρίζει πολλά πράγματα και σίγουρα για τη μάλαξη.

Οφέλη
Τα οφέλη της μάλαξης είναι πολλά.
•         Ανακούφιση από τον πόνο.
•         Τόνωση του ανοσοποιητικού.
•         Μείωση του στρες.
•         Χαλάρωση των μυών.
•         Αυξάνει την ενέργεια.
•         Αύξηση της κυκλοφορίας του αίματος.
•         Αυξάνει την κυκλοφορία του λεμφικού συστήματος.
•         Αυξάνει την ελαστικότητα των μυών.
•         Μειώνει την αρτηριακή πίεση σε ανθρώπους με υπέρταση.
•         Ανακουφίσει τις ημικρανίες.
•         Ενώ βοηθά το νευρικό μυικό σύστημα μειώνοντας το άγχος και εξαλείφει την κατάθλιψη σε συνδυασμό με διατροφή.
•         Βελτιώνει το μεταβολισμό.

massage-therapy-page3
Είδη της μάλαξης
Τα είδη της μάλαξης είναι πάρα πολλά: Αθλητικό/  Θεραπευτικό/ Σουηδικό/ Ινδικό/ Χαλαρωτικό / Λεμφικό /Αρωματοθεραπεία/ Σιάτσου / Ρεφλεξολογία.

Αθλητική Μάλαξη
Η ‟Αθλητική Μάλαξη”  απαιτεί βασικές γνώσεις της Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού ώστε να μπορεί να προσαρμόσει τις διάφορες τεχνικές της Μάλαξης στις εξατομικευμένες ανάγκες ενός πολύ ιδιαίτερου πελάτη, του αθλητή. Θεωρητικά στοιχεία  προπονητικής και εργοφυσιολογίας συνδυάζονται με την ραφιναρισμένη πρακτική των χειρισμών της Μάλαξης για το βέλτιστο δυνατό αποτέλεσμα.

Θεραπευτική Μάλαξη
Το θεραπευτικό μασάζ μπορεί να ανακουφίσει και σταδιακά να θεραπεύσει αρκετές ασθένειες που αντιμετωπίζει ο σύχγρονος άνθρωπος και προέρχεται από το άγχος , την καθιστική ζωή, την έλλειψη άσκησης και οι οποίες σταδιακά προσβάλλουν τον αυχένα , τη μέση, την πλάτη και άλλες περιοχές του σώματος μας. Σε ενήλικες , το θεραπευτικό μασάζ έχει αποδειχθεί ότι επιβραδύνει τον καρδιακό ρυθμό,μειώνει την αρτηριακή πίεση και αυξάνει τις θετικές ιδιότητες του ανοσοποιητικού συστήματος του σώματος. Επιστημονική έρευνα δείχνει ότι το θεραπευτικό μασάζ βελτιστοποιεί την ανταπόκριση του οργανισμού σε ασθένειες ακόμα πιο σοβαρές όπως της αρθρίτιδας , της μυϊκής δυσκαμψίας, ανοσοανεπάρκειας κλπ.

Ρεφλεξολογία
Τα τελευταία χρόνια διαπιστώνεται αυξημένο ενδιαφέρον για τις ήπιες , φυσικές και συμπληρωματικές μεθόδους φροντίδας της υγείας. Μία από τις μεθόδους αυτές είναι και η Ρεφλεξολογία . Η Ρεφλεξολογία είναι η επιστήμη η οποία ασχολείται με τα αντανακλαστικά σημεία στα πέλματα και τις παλάμες , που αντιστοιχούν σε κάθε όργανο και τμήμα του σώματος. Διεγείροντας αυτά τα αντανακλαστικά σημεία με ειδικές πιέσεις και φυσικούς χειρισμού , απελευθερώνονται οι αυτοθεραπευτικές δυνάμεις του σώματος και έτσι επιτυγχάνουμε την ενεργοποίηση , χαλάρωση και εξισορρόπηση του οργανισμού. Η Ρεφλεξολογία είναι μία τελείως φυσική και ακίνδυνη μέθοδος ενεργοποίησης της αυτοθεραπευτικής ικανότητας του οργανισμού, δεν παρεμβαίνει  στον οργανισμό ,δεν συνιστά ή χορηγεί φάρμακα και δεν προκαλεί παρενέργειες.

phy26-get-the-most-out-of-your-workout-with-massage-therapy1

Στέλιος Ρετζεπάι

Stelios Retzepai – Movement Therapy Specialist & Massage Therapist Ο Στέλιος είναι κινησιοθεραπευτής και χειροπράκτης. Ασχολείται με τις εναλλακτικές θεραπείες από το 2007. Έχει εργαστεί ως spa & gym manager, σε μεγάλα θέρετρα και ως κινησιοθεραπευτής σε ομάδες μπάσκετ, βόλεϊ και soccer.

Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found